Samenwerken kan ook

Samenwerken kan ook

Het is geen onbekende faktor dat dealers toch af en toe afgeven op lotgenoten, of dat er sprake is van een tastbare strijd. Samenwerken hoeft niet persé een ondankbaar gegeven te zijn. Soms leidt samernwerken tot verstandige oplossingen.

Een klant van mij had graag een koi aangekocht bij een concullega zoals het zo mooi genoemd wordt. Er was nog een financieel gegeven dat tussen partijen nog moest afgewerkt worden, wat geen probleem was, maar het moest wel opgelost worden.

In dit geval viel de klant voor een koi van een concullega, en de vraag was of er een mogelijke combine zou kunnen gemaakt worden. Binnen het half uur was er een oplossing gevonden en kocht ik in principe de koi waarvan sprake aan bij Jeroen van Keulen.

Dit toont aan dat respect voor elkaar en verstandige samenwerking kan leiden tot tevredenheid voor alle partijen. Wie heeft de koi nu verkocht ? Maakt toch niet uit, als de klant maar tevreden is, dat is het belangrijkste. 

Wil je nog weten over welke koi het gaat ? Het gaat over deze karashigoi van Yagenji, aangeboden door Jeroen van Keulen, een sansai van 69 cm. Probleem opgelost, klant tevreden, en wij als dealers ook tevreden met  het beoogde resultaat.

OOK DEZE KARASHIGOI VERTREKT NAAR FRANKRIJK

Deze mango karashigoi van Sakai FF werd te koop aangeboden door mijn Duitse collega. Door mijn bemiddeling werd deze verkocht naar het zuiden van Frankrijk aan een heel dankbare klant.  Nisai en 60 cm, dat beloofd een explosie te worden want in het zuiden hebben ze betere weersomstandigheden als hier. Zo zie je maar dat samenwerking tot vruchtbare resultaten kan leiden !

2 KOHAKU VAN TAKIGAWA

Ik zou het niet mogen doen, maar ik kan het niet laten. Als ik 2 koi aangeboden krijg van een kweker die me nauw aan het hart ligt, en ze zijn nog eens beregoed voor een acceptabele prijs, dan kan ik het echt niet laten. Ik moet ze in mijn programma opnemen voor die mensen die een echte jumbo in hun vijver willen hebben zwemmen voor een haalbare prijs.

Als de uitstraling nog perfect is, de huidkwaliteit om je duimen en vingers van af te likken, met bovendien nog een heel aansprekend patroon voor een menselijke prijs, dan neem ik het risico en koop ze aan. Takigawa san blijft me achtervolgen en de koi die ik er ooit  aankocht blijven in mijn geheugen geprent.

Vermoedelijk zijn dit de laatsten uit de serie van de originele Takigawa San, want zijn zonen nemen ondertussen het heft in handen. Je kan in dit geval ook spreken van nostalgie, want de kohaku kan je inderdaad klasseren onder de oudere bloedlijnen. Dit hoeft echt niet slecht te zijn, want dan ga je toch terug naar de  oudere bloedlijnen van Sakai, de ouderdieren waar Takigawa San vroeger mee werkte.

De zonen zijn overgestapt naar nieuwe ouderdieren, die ik begin dit jaar het gezien. Ze beloven indrukwekkend te worden, maar ik heb nog geen echte resultaten kunnen zien. Maar wat niet is zal nog wel komen. Ik zet de 2 kohaku hieronder op een rijtje, en je zal ze straks kunnen bekijken onder de knop nieuwe koi aanwinsten.

Kohaku 2011001 - 76 cm - yonsai

Kohaku 2011002 - 77 cm - gosai

Nu stel je je natuurlijk de vraag wat bedoelt  hij met de oudere bloedlijnen ? Wel als je beide koi goed bekijkt zie je een machtige body met een indrukwekkende bouw, maar de achterzijde van de koi is niet zo breed als de tegenwoordig gewenste koi. 

Je kan niet spreken van een sigaarvormige koi, maar van een koi met een brede borst met een nauwer staarteinde. Velen zullen het zelfs nog niet zien of bemerken, maar het is wel min of meer frapperend voor de bloedlijn van Takigawa ? Stoor je je eraan ? Niet kopen zou ik zeggen.

Dat houdt wel in dat je voor de bijna onbetaalbare koi van de moderne kwekers moet gaan, en gewoonlijk met prijzen die de pan uit rijzen. Soms heb je geluk, maar meestal niet. Daarom vind ik deze 2 reuzen een goed alternatief voor veel mensen die van echte jumbo houden, want indrukwekkend zijn ze wel, dat kan ik je beloven !

De koi zijn nog volop in ontwikkeling, ze zijn nog niet volwassen. Tel er nog 10 cm bij voor de volgende 5 jaar en je hebt een dijk van een kohaku ! Ik kan er in ieder geval optimaal van genieten en dat zal ik doen ook !

 

Laat Een Reactie Achter

15 reacties

The Untouchable

"Laat een reactie achter", zo staat hierboven al geruime tijd als vergedrukte titel. Maar als ik u zeg dat ik de jongste tijd al meermaals een hoofdreactie heb geschreven, goed onderbouwd en met de beste bedoelingen, en dat deze dan bij het klikken op de knop "Verzenden" gewoonweg verdwijnt en dus niet gepost wordt, ja dan vraag ik mij af hoe dit komt, of hier manipulatie/censuur in het spel is, dan wel of dit een klote website is die dit soort (uitgebreidere) berichten niet toestaat. In elk geval een fenomeen waarbij je de moed in de schoenen zakt en waarbij je geen tweede poging onderneemt.
     

KONDHO

Ik denk dat ik snap wat je wil zeggen, heb dit al meermaals aangekaart dat Verwijderen en Bewerken beter zouden worden gewisseld van plaats. Vnl. Met de slimme telefoons is het zo dat als je nu te lang of toevallig tweemaal snel na elkaar drukt je het onderliggend verwijderen aantikt. 

The Untouchable

@KONDHO Daar zou iets van de oorzaak kunnen inzitten. Maar ik werk hier nooit met een 'slimme' telefoon, alleen maar via mijn laptop. En toch overkomt het mij geregeld, dat als ik een hoofdreactie wil plaatsen, deze bij de druk op de knop Verzenden gewoon verdwijnt ipv dat ze geplaatst wordt. Daarentegen, bij het plaatsen van een subreactie (reactie op de reactie van iemand anders), lukt het altijd. Begrijpe wie begrijpen kan! Misschien toch uwe Robby eens aan zijn oren trekken, Luc?😒


Robby Borgmans

Als je nu eens goed uitlegt wat het probleem is dan kunnen we dit eens bekijken - maar ik heb getest e nagekeken maar begrijp niet wat jullie bedoelen - ik ondervind dit probleem niet. Ik heb getest in Firefox en Google Chrome.

Kun je mij uitleggen welke browser jullie gebruiken en hoe lang jullie aan zo n opmerking schrijven (2 min - 30 min - 2 uur ? )
Stuur maar een email rechtstreeks naar mij - robby@inspira.be.

En er moet niemand aan mijn oren trekken !
Maar ik wil het wel verbeteren voor jullie - Maar stop met de vergelijking met Facebook - het budget is net iets groter bij de andere. 😒


Jack

De bouw van de Koi bij de oude lijnen van Takigawa is niet het type wat ik persoonlijk graag zie. Hoewel het niet bij alle Koi zich sterk manifesteert.
Huidkwaliteit is wel altijd van een hoog nivo , ook bij deze twee nieuwe aanwinsten ziet het er weer goed uit. Word nog een uitdaging om dit met de nieuwe bloedlijnen zo te houden !


Johan

Twee indrukwekkende takigawa heb er 30 in de opgroei zwemmen en geniet elke dag van deze fantastische kweker. Vandaag worden er weer een paar opgehaald o.aa een showa en Kohaku

The Untouchable

Koi zijn in deze vermaledijde periode van nul en generlei belang, of snap je dat dan niet? Ik heb de grootste moeite met mensen die in dit soort 'oorlog' periodes het lot tarten en doen alsof er niks aan de hand is. De realiteit is nochtans anders, maar sommigen zien dit niet of willen het niet zien.

Johan

@The Untouchable Ondanks deze tijd blijf ik toch proberen om te genieten van de dingen die mij blij maken.


KONDHO

Samenwerken en een sterk team vormen zal de boodschap zijn komende jaren, van welvaartstaat naar ... . Meestal is er na een oorlog werk genoeg, enkel al in de opkuis en bouw, en dan begin je opnieuw he. De tijd dat je u kon verwarmen aan verdachtte biljetten Is nu ook wel voorbij, tenzij deze minder waard worden dan toiletpapier. (LEES: minister die smeergeld op de brandstapel gooit en nu dagelijks tranend het scherm vult, wel dikke diploma's wtf.) Los daarvan hoop ik dat er wel nog meer kwekers zijn die wat meer hun eigen koers zijn blijven varen in plaats van mee te gaan in de race naar de grootste, zijn natuurlijk ook maar mensen en indien je ze dan niet aan de straatstenen kwijt krijgt is maar de vraag of de klant niet meer schuld draagt. 

interkoi

Je verwoord zoals ik erover denk, en we weten over wie we het hebben. Ik maak me iedere keer druk als ik die kwibus op de TV zie verschijnen. Je schrijft het precies zoals het is, maar ik denk dat onze Nederlandse vrienden niet begrijpen over wie we het hebben....

The Untouchable

@interkoi Je hebt 100% ongelijk met deze uitspraak. Denk eens goed na over wie hier de 'kwibus' is: de zeer capabele Frank Vandenbroucke (en nee, ik ben geen socialist), den tietonner van een onbekwame Maggy De Block, of mss zelfs jij zelf? Een forse uitspraak zoals deze moet je onderbouwen, en dat doe je niet En dat de Hollanders dit niet begrijpen, dat zal mij worst wezen. 

KONDHO

@interkoi Zijn naamgenoot wist in de jaren 90 het wielrennen op te vrolijken. ( Winnaar Omloop Het Volk 1999) los van wie dit is probeer maar eens uit te leggen dat je in ons landje als behorende tot de verliezende partij zonder 1 stem zelfs zonder op maar een lijst gestaan te hebben minister kan worden. Kan nog gekker met de tweede grootste partij mag zelfs geen rekening worden gehouden. En neen hier ligt mijn politieke voorkeur niet, mij hebben ze daar de laatst verkiezingen ( MEI 2019 REGERING ONLANGS sept 2020!?) niet meer gezien, ja erg voor zij die voor dit recht hebben gestreden, maar dat is niet mijn probleem.


interkoi

Mensenkennis is een gave Martin....het is het inschatten van mensen, en geloof me...ik hoef dit niet te onderbouwen. Kijk gewoon in zijn ogen.....


Ronny V

Ik vind de Takigawa kohaku allebei prachtig.


Matthijs

Toch jammer dat de oude “klassieke” Takigawa kohaku aan het verdwijnen zijn ... blijf deze kohaku toch als bijzonder beschouwen. En ze geraken niet snel over hun top!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062