Samenwerken kan ook

Samenwerken kan ook

Het is geen onbekende faktor dat dealers toch af en toe afgeven op lotgenoten, of dat er sprake is van een tastbare strijd. Samenwerken hoeft niet persé een ondankbaar gegeven te zijn. Soms leidt samernwerken tot verstandige oplossingen.

Een klant van mij had graag een koi aangekocht bij een concullega zoals het zo mooi genoemd wordt. Er was nog een financieel gegeven dat tussen partijen nog moest afgewerkt worden, wat geen probleem was, maar het moest wel opgelost worden.

In dit geval viel de klant voor een koi van een concullega, en de vraag was of er een mogelijke combine zou kunnen gemaakt worden. Binnen het half uur was er een oplossing gevonden en kocht ik in principe de koi waarvan sprake aan bij Jeroen van Keulen.

Dit toont aan dat respect voor elkaar en verstandige samenwerking kan leiden tot tevredenheid voor alle partijen. Wie heeft de koi nu verkocht ? Maakt toch niet uit, als de klant maar tevreden is, dat is het belangrijkste. 

Wil je nog weten over welke koi het gaat ? Het gaat over deze karashigoi van Yagenji, aangeboden door Jeroen van Keulen, een sansai van 69 cm. Probleem opgelost, klant tevreden, en wij als dealers ook tevreden met  het beoogde resultaat.

OOK DEZE KARASHIGOI VERTREKT NAAR FRANKRIJK

Deze mango karashigoi van Sakai FF werd te koop aangeboden door mijn Duitse collega. Door mijn bemiddeling werd deze verkocht naar het zuiden van Frankrijk aan een heel dankbare klant.  Nisai en 60 cm, dat beloofd een explosie te worden want in het zuiden hebben ze betere weersomstandigheden als hier. Zo zie je maar dat samenwerking tot vruchtbare resultaten kan leiden !

2 KOHAKU VAN TAKIGAWA

Ik zou het niet mogen doen, maar ik kan het niet laten. Als ik 2 koi aangeboden krijg van een kweker die me nauw aan het hart ligt, en ze zijn nog eens beregoed voor een acceptabele prijs, dan kan ik het echt niet laten. Ik moet ze in mijn programma opnemen voor die mensen die een echte jumbo in hun vijver willen hebben zwemmen voor een haalbare prijs.

Als de uitstraling nog perfect is, de huidkwaliteit om je duimen en vingers van af te likken, met bovendien nog een heel aansprekend patroon voor een menselijke prijs, dan neem ik het risico en koop ze aan. Takigawa san blijft me achtervolgen en de koi die ik er ooit  aankocht blijven in mijn geheugen geprent.

Vermoedelijk zijn dit de laatsten uit de serie van de originele Takigawa San, want zijn zonen nemen ondertussen het heft in handen. Je kan in dit geval ook spreken van nostalgie, want de kohaku kan je inderdaad klasseren onder de oudere bloedlijnen. Dit hoeft echt niet slecht te zijn, want dan ga je toch terug naar de  oudere bloedlijnen van Sakai, de ouderdieren waar Takigawa San vroeger mee werkte.

De zonen zijn overgestapt naar nieuwe ouderdieren, die ik begin dit jaar het gezien. Ze beloven indrukwekkend te worden, maar ik heb nog geen echte resultaten kunnen zien. Maar wat niet is zal nog wel komen. Ik zet de 2 kohaku hieronder op een rijtje, en je zal ze straks kunnen bekijken onder de knop nieuwe koi aanwinsten.

Kohaku 2011001 - 76 cm - yonsai

Kohaku 2011002 - 77 cm - gosai

Nu stel je je natuurlijk de vraag wat bedoelt  hij met de oudere bloedlijnen ? Wel als je beide koi goed bekijkt zie je een machtige body met een indrukwekkende bouw, maar de achterzijde van de koi is niet zo breed als de tegenwoordig gewenste koi. 

Je kan niet spreken van een sigaarvormige koi, maar van een koi met een brede borst met een nauwer staarteinde. Velen zullen het zelfs nog niet zien of bemerken, maar het is wel min of meer frapperend voor de bloedlijn van Takigawa ? Stoor je je eraan ? Niet kopen zou ik zeggen.

Dat houdt wel in dat je voor de bijna onbetaalbare koi van de moderne kwekers moet gaan, en gewoonlijk met prijzen die de pan uit rijzen. Soms heb je geluk, maar meestal niet. Daarom vind ik deze 2 reuzen een goed alternatief voor veel mensen die van echte jumbo houden, want indrukwekkend zijn ze wel, dat kan ik je beloven !

De koi zijn nog volop in ontwikkeling, ze zijn nog niet volwassen. Tel er nog 10 cm bij voor de volgende 5 jaar en je hebt een dijk van een kohaku ! Ik kan er in ieder geval optimaal van genieten en dat zal ik doen ook !

 

Laat Een Reactie Achter

15 reacties

The Untouchable

555

KONDHO

555

The Untouchable

@KONDHO 555


Robby Borgmans

555


Jack

555


Johan

555

The Untouchable

555

Johan

@The Untouchable 555


KONDHO

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555

KONDHO

@interkoi 555


interkoi

555


Ronny V

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml