Voorzorgen voor zaterdag en zondag

Voorzorgen voor zaterdag en zondag

We kunnen er niet omheen, het corona virus maakt iedere dag deel uit van ons leven, en schudt alles op een onorhtodoxe manier door elkaar, zodat we bepaalde regels in acht  moeten nemen.

De maatschappij davert op zijn grondvesten, de miserie is niet in te schatten, niet voor nu, maar zeker niet voor in de toekomst. Daarom enkele punten van respect op een rijtje. Het is vandaag de dag moeilijk in te schatten wie er op bezoek zal komen.

Heeft het nog zin om open te houden. Daarom het volgende voorstel ! Indien  je wil komen....prima, we zullen er zijn, maar geef aub even door of je komt of niet, zodat wij niet aanwezig moeten zijn en op onze kin moeten kloppen. Draag uit respect een mondmasker en we houden afstand.

Er zijn op dit ogenblik nog maar 3 vijvers die op volle kracht draaien, de rest zit in retraite, met andere woorden die worden onderhouden op onze manier met een dagelijkse portie ammoniak. Het is vrij treurig hier, maar daar zal snel verandering in komen.

Wanneer en hoe is nog onduidelijk, maar binnen de kortste tijd zullen er bijna 100 grootheden onze vijvers bezetten. Vermoedelijk zullen we op een andere manier moeten genieten van al dat moois, maar we zullen een gepaste oplossing zoeken om toch zoveel mogelijk te genieten.

Als je toch even op bezoek wil komen, geef dit dan even door, inclusief het uur dat je wil komen. We zullen er voor je staan. Ondertussen zal ik vanaf zaterdag beginnen met de overkappingen te plaatsen. Normaal doe ik dat alleen, maar misschien kan ik dit jaar de hulp gebruiken van Ben, en dat is geen overbodige luxe.

Voor de rest hoop ik dat de countdown nog enkele verrassingen zal opleveren, maar ik heb er een zwaar hoofd in. Vermoedelijk denken de mensen dat dit geen goede koi meer zijn, alhoewel ik het daar absoluut niet mee eens ben. Laat je ogen de rest maar eens goed bekijken en oordeel dan;

Ondertussen staan de volgende veilingen reeds geprogrammeerd voor de volgende week. Mijn probleem ?  Ik kan geen koi meer laten komen, uit angst voor een overbezetting tijdens de winter. Ik heb echter mijn maatregelen genomen.

Na overleg met Daisuke mag ik de koi die eventueel zouden aangekocht worden, nog mogen blijven zitten tot het voorjaar 2021. Laat ons dit onderverdelen onder de noemer goede relaties die toch bepaalde voordelen heeft.

Wie interesse heeft om een koi aan te kopen, kan dit aan mij doorgeven en ik zal mijn uiterste best doen om de koi aan te kopen. Er zijn 3 onderverdelingen in de veiling die ik hier even op een rijtje zet. Dit bericht kreeg ik aan. Wel moet ik vermelden dat jullie geen toegang hebben tot de biedingswebsite, maar wel tot de overzichtswebsite, waarvan hier de link.

Veiling website:
No,1〜No,57 (2y female, 3y male)
Beginbedrag veilng:  500,000 yen

Veiling website:
No,101〜118 (high class tosai 10 stuks)
Beginbedrag veilng: 200,000 yen
Sluiting van de veiling om 18:00〜op 6 november (met uitgestelde tijd) (= 10 uur onze tijd)

Blind auction (men mag slechts 1 bod uitbrengen)
No,58〜No,100(2y female)

No,119〜No,152 (tosai 50 stuks)
start price 200,000 yen
Sluiting van de veiling om 22:00〜 op 6 november (met uitgestelde tijd) (= 14.00 uur onze tijd)

Als ik kan zal ik zelf in mindere mate koi aankopen indien er zich iets gunstig aanbied, maar het is verstandiger om zelf een bod via mij uit te brengen. De reden is vrij eenvoudig. Als ik een opdracht krijg tot een bod, en ik kan de koi voor een bepaald bedrag aankopen dat jullie hebben vooropgesteld, dan hoeft mijn winstmarge niet zo groot te zijn. De verkoop is dan bezegeld en ik heb enkel het werk om alles op te volgen.

Indien ik zelf de koi moet aankopen met het risico dat deze niet verkocht wordt, en de bijkomende mogelijke problemen, dan moet mijn winstmarge gewoon hoger zijn. Ik begeleid jullie graag in de biedingen waar we toch een boel ervaring hebben opgedaan en die bovendien nog eens dubbelgecheckt worden door onze collega die ter plaatse is en de koi van je keuze degelijk zal bekijken.

Wat betreft de veiling van Sakai FF. Uiteraard volg ik die ook op, en hier gelden min of meer dezelfde regels. Enkel hier is geen blind auction van toepassing. Vermits de prijsstelling over het algemeen veel duurder is dan bij Momotaro, dring ik er meer op aan om  je maximum bieding door te geven. Ik zal dan vooraf een berekening doorgeven met een breakdown van de prijzen. Zo heb je bij benadering een overzicht van de uiteindelijke kostenfaktor. De Sakai FF veiling kan je volgen op deze link.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

The Untouchable

555


Johan

555

interkoi

555


The Untouchable

555


The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml