De winnende doitsu B size 7

De winnende doitsu B size 7

Er is bijzonder weinig nieuws te melden, daarom dat ik ga proberen nog enkele koi te presenteren voor de verkoop. Ik heb hiervoor een aantal koi gefilmd en zal in de loop van de volgende dagen telkens een tweetal koi presenteren.

De filmpjes zijn up tot date, dus nieuw gemaakt en laten de koi zien zoals ze momenteel zijn. Ik heb vandaag gekozen voor de winnende doitsu kawarimono op Arcen in de categorie Doitsu B size 7.en een sierlijke kohaku van Matsue die niet meegedaan heeft aan een show, alhoewel deze zeker bekwaam zou zijn om mee te dingen. Goed voor volgend jaar in ieder geval.

Een woordje uitleg over de Doitsu karashigoi van Taniguchi. Ik kocht deze aan op de Chugoku veiling in november vorig jaar. Zelf heb ik altijd een zwak gehad voor doitsu karashigoi en ik zal deze altijd makkelijk aankopen, vraag me niet waarom. 

De reden waarom ik deze karashigoi heb aangekocht heeft meerdere redenen. Eén ervan is dat het een product is van Taniguchi san waar ik altijd een zwak voor heb gehad. Ik beschouw deze toch als een vooraanstaande kweker waar ik eigenlijk al meer dan 10 jaar koi van aankoop.

Vooral zijn sanke die ik in zijn beginperiode aankocht hebben me steeds gecharmeerd, en ondanks het feit dat hij minder geapprecieerd wordt, blijf ik voorstander van zijn kweek. De doitsu heeft me in tweede instantie vooral geïmponeerd door de perfecte schubbenring op een gestroomlijnd lichaam. 

Om verder te gaan over de bouw, moet ik mij de vraag stellen of ze genoeg body zal maken in de toekomst. De vormgeving van de body is in ieder geval zo goed als perfect, alleen zou er meer massa in mogen komen. Daar heeft ze echter nog alle tijd voor. Ze is nog jong en net zoals ik ben ik pas body beginnen te maken met het ouder worden. Ik veronderstel dat dit met koi ook zo zou kunnen zijn.

Ze heeft er in ieder geval de aanleg voor. Het is een duiveltje uit een doosje, maar oh zo zalig om in de vijver te zien rondzwemmen. Ze behaalde dan ook zonder problemen een eerste plaats op de koishow in Arcen, iets wat door mij als een zekerheid werd verwacht. 

trofee arcenBij een eventuele verkoop hoort ook een beker, die ik er graag bijgeef. Ik heb vroeger veel kritiek gehad op de bekers bij de uitreiking in Arcen, waarvoor ik vroeger op de vingers werd getikt. Nu echter moet ik zeggen dat ik ze fantastisch mooi vind. Een bijzonder mooie uitvoering, ik vind ze bijzonder geslaagd, complimenten, stukken beter dan de vroegere glazen trofeeën.

De doitsu karashi is ondertussen 75 cm en ziet er nog gelikt uit zoals je op het filmpje kan zien. Bewonder haar perfecte schubbenrij boven op de koi die als gegoten over haar lichaam loopt van voor naar achter.

Ik heb haar prijs van 3750 euro naar 3500 euro gebracht om de verkoop te stimuleren. Helaas zonder succes en ik heb hier gelukkig, raar maar waar, ook geen kritiek op gekregen. 

Als extra verkoopargument wil ik het volgende nog aanbieden ! Bij aankoop van deze doitsu karashi mag je voor 10% van de waarde van de koi ofwel een waardebon ontvangen voor een volgende aankoop, of je mag voor dit bedrag Probites aankopen zodat je voervoorraad ook is aangevuld.

Het 2de aanbod van vandaag is een kohaku waar ik zelf altijd een zwak voor heb gehad. Blijkbaar heb ik alleen er een zwak voor, want ze is nog altijd niet verkocht. Ik laat eerst een filmpje zien dan weet je waarover het gaat. Het is kohaku 2111008, nisai en ondertussen werd ze 62 cm gemeten.

Ze wijkt af van de traditionele patronen, en daar heb ik nu éénmaal een zwak voor, het spijt me. Ik garandeer je echter een spierwitte kohaku met bijzonder stevig beni voor een veel te lage prijs.

Let vooral ook op de brede kop die ervoor zal zorgen dat ze een indrukwekkende body en bouw zal krijgen in de toekomst. Het zijn deze koppen dat men graag ziet !

Ze stond normaal op 2250 euro. Ik heb deze verlaagd naar 1750 euro en ik hoop dat ik er geen spijt van krijg. Helaas zal ik hier geen extra prijs bijgeven, want als je dit soort koi op dit ogenblik wil kopen, dan moet je uit een ander vaatje tappen.

Ik doe mijn best om voor deze 2 kleppers toch een goede vijver te vinden waar ze ongestoord kunnen werken aan hun ontwikkeling. Beide zijn in ieder geval zeker geschikt om volgend jaar in eender welke show in te zetten.

Uiteraard kan je de koi altijd komen bewonderen in Arendonk. Zoals gezegd zal ik zaterdag open zijn van 11.00 tot 16.00 uur !

Meer afbeeldingen

De winnende doitsu B size 7: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml