Vader en zoon beleven de koihobby samen

Vader en zoon beleven de koihobby samen

Gisteren kreeg ik een update binnen van Manu die met zijn zoon Steffen maar wat graag de hobby samen beleven. Manu kocht een pakket van 3 kohaku tijdens de veiling van februari dit jaar en 5 kin matsuba van Johan. 

Box 5 van de kohaku werden niet door mij in quarantaine gezet, maar zou manu zelf doen met de nodige richtlijnen van mij. Veel kan ik er dus zelf niet over vertellen, alleen toen ze aankwemen in april, heb ik er nog een filmpje van gemaakt. Ondertussen zijn we 4/5 maanden ouder en kreeg ik deze plezierige mail aan van Manu.  

Hallo Luc,

Uit verlof komen wil zeggen, eerst de koi checken. Aangezien we de wekelijkse schoonmaak en andere zaken voor de boeg hadden even de tijd genomen om de koi eens van dichter bij te bekijken en te meten.

Bekijk eerst het filmpje !

Steffen is zoals altijd van de partij, hij leert het door te doen en zo kan papa filmen en Steffen meten. We zijn begonnen met de Kin matsuba van Momotaro. Van de 5 is er al 1 verkocht aan een collega die toevallig langs kwam en deze in de vijver zag zwemmen.

We waren aangenaam verrast door de groei van deze 4 mooie vissen. De grootste meet 47cm. Dit wil zeggen dat de beste groeier 30cm op 8 maand heeft bereikt. Ik stond er een beetje van te kijken. Ik werd voor het eerst geconfronteerd met het resultaat van keuzes die je maakt tijdens je hobby als het gaat om opgroei.

Aan de ene kant een mooie grote koi met naar mijn ogen een mooie balans in body (hoog staartstuk / mooi gestroomlijnd torpedo body), door te spelen met de temperatuur heb ik hier geprobeerd zoveel mogelijk de lijnen te bewaren en te mikken naar een balans. 

De andere kant een iets kleinere vis (39cm) die als het ware getransformeerd is in de vijver tot een echte Matsuba huidkwaliteit. De kin Matsuba is echt Kin  nu en het zwart in de schub is mooi ontwikkeld. Die heeft het dus ook goed naar zijn zin gehad in de vijver.

Het resultaat is dus dat ik uit hetzelfde broed momenteel 2 koi heb die best wel veel verschillen ten opzichte van elkaar. Ik sta ervan versteld welke invloed al die factoren hebben en hoe snel het allemaal gaat.

Ik ben blij dat ik er 5 gekocht heb, zonder dit zou ik nooit kunnen vergelijken en leer je dus ook minder bij. Leuk Leuk Leuk. Wat heb ik geleerd: als je een combo van huid en body wil moet je vijver en opgroei combineren en de periodes beter afstemmen. 

Hieronder nog een filmpje van de kohaku, deze meten nu 37cm ( ongeveer 1 cm /week). Deze zitten in de vijver en ga ik denk ik laten overwinteren in de opgroei. Zo kan ik ze makkelijker blijven opvolgen en eerlijk gezegd heb ik er ook meer geniet van dan dat ze in de winter stil liggen in de vijver. Feedback is welkom, vooral dan zaken die beter kunnen of waarvan je denkt dat de strategie niet juist zit. 

Groeten Manu

-------------------------------------------------------------------- 

Wat betreft feedback hoef ik niet teveel te zeggen. Als je het resultaat ziet, kan ik niet iets anders zeggen dan chapeau. Alle koi zien er meer dan degelijk uit en een betere raad kan ik niet geven. Vooral de samenwerking tussen vader en zoon doet me bijzonder veel plezier. 

Wat betreft de kin matsuba kan ik alleen maar heel positief zijn. Ik herinner me nog dat Johan deze box onverwacht aankocht, en had grote twijfels eerlijk gezegd. Nu kan ik zeggen dat alle eer naar Johan gaat, want dit resultaat mag er zeker zijn. Ik denk dat hij het zelf misschien ook niet verwacht had.

Het was echter een grote box van maar liefst 60 stuks als ik me niet vergis en daar blijven er nu nog een tiental van over. Johan wil tegelijkertijd deze laatste koi nog aanbieden tegen een onnoemelijk sterke prijs van 150 euro/stuk. Koop je er meer dan één, dan krijg je 10 euro korting voor de volgende aankoop. Beste is dus eigenlijk dat je ze alle 10 koopt, dan kost de laatste slechts 50 euro, tenzij ik me vergis in de berekening of het voorstel van Johan, maar dat zul je met hem moeten overleggen.

Ik heb gisteren nog een filmpje ontvangen van de laatste exemplaren die bij hem in de opvang rondzwemmen, en het zijn duiveltjes uit een doosje zo te zien.  Ik zou zeggen "een voorbeeldige opgroei!". De koi zijn nu tussen de 35 en 42 cm. Wie interesse heeft, neem dan contact op met Johan, waarvan je hier alle contactgegevens kan vinden.

Zelf ben ik blij met de updates van de klanten. Het is altijd een plezier om hier een nieuwsitem over te schrijven, dus alle informatie is altijd welkom. 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

interkoi

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml