Ze worden te groot

Ze worden te groot

Je kan het niet tegenhouden, de groeikanonnen rijzen de pan uit, of liever gezegd de vijver uit. Ik moet voorzichtig worden want met bijna 40 stuks in een vijver van 15 kuub en behoorlijk wat voer, dan speel je met vuur.

Dan is het ook genoodzaakt om enkele  koi over te brengen naar een andere locatie en dat heb ik ook gedaan gisteren. Dik over de 50 cm zijn ze nu, het worden enorme beesten, dat kan je nu al zien. Het probleem ? Ik heb er nog teveel.

Daarom zal ik het volgend weekend proberen een speciale actie te organieren om de verkoop te promoten. De overblijvende orenji karashigoi die zich in vijver 3 bevinden worden nu aangeboden aan 400 euro per stuk. Let wel  enkel de karashigoi die zich in vijver 3 bevinden. 

Het aanbod is ook enkel dit weekend op zaterdag en zondag geldig. Er zouden er nog 10-tal uit de vijver moeten verkocht worden om de situatie in orde te brengen vooraleer ze te groot worden om te laten blijven. Wie er 2 of meer wil nemen wil ik nog extra belonen door deze aan 375 euro per stuk aan te bieden.  De combinatie met andere klanten mag gemaakt worden natuurlijk. Doe er je voordeel mee en contacteer je collega koikichi !

leegmaken van een mudpondHoe zal ik het doen, want om een koi te kiezen uit de massa is bijna onmogelijk en bovendien zijn ze aalvlug. Ik zal een sleepnet klaarleggen en diegene die een koi wil kiezen, zal me eventjtes moeten helpen om het sleepnet te bedienen. Een mini mudpond mee helpen leegmaken is de boodschap...ook leuk of niet ?

Uit de koi die in het sleepnet zitten mag je dan een 3-tal koi uitkiezen die eventjes in een bowl worden gezet, en diegene die je wil kan dan verpakt worden en meegenomen. Om het één en ander sportief te laten verlopen zou het fijn zijn om te weten wie er eventueel langskomt om deze ervaring mee op te doen. Dus geef even door dat je komt !

Hopelijk heeft de actie wat succes en geloof me, het zijn bijzonder aangename koi met een geweldig lieflijk karakter. Ik zou willen dat de mensen die reeds één van deze pineuten heeft aangekocht hier even een reactie over schreef, zodat ze eigenlijk bevestigen wat ik vertel. Dat wat betreft de orenji karashigoi.

Het enige wat ik nu nog moet doen is een filmpje tonen van de orenji karashigoi, zodat jullie weten welke ik gisteren naar een andere locatie heb gebracht. Machtige goedschalkse beesten zijn het !

Op het ogenblik dat ik de orenji karashi aan het overzetten was, kwamen R&R aangereden. Ze kwamen op doorreis en wilden komen kijken naar hun golden corn die ze aangekocht hadden en die tot volgend jaar april in Arendonk blijft rondzwemmen.

Het is tevens ook altijd mijn oogappel van de golden corn geweest, ik vind deze bloed en bloedmooi, alhoewel misschien niet iedereen het hiermee eens is, maar dat hoeft ook niet. Hij is nu 58-59 cm en past zich goed aan tussen de grote meisjes. 

Ik heb geen benul hoe groot deze golden corn kan worden, maar is zie geen probleem in 80 cm in de verre toekomst. Neen, niet volgend jaar, maar laat ons er een 4-tal jaar voor uittrekken, en hopen dat de koi doet wat we zo graag hebben. 

Voor mij is het telkens een genot om deze koi even in de bowl te mogen zetten. Ik kan er onnoemelijk van genieten.  Ik heb trouwens nog een vergelijkbare golden corn rondzwemmen die ik bijna dezelfde kwaliteit toedicht. Ze is echter iets geliger, en vertoont een beetje dezelfde uitstraling.

Ik moest ze filmen voor mijn Zweedse klant, maar die heeft nog geen beslissing hierover genomen. Afwachten is dus de boodschap. Ze is ook 500 euro goedkoper gemaakt, maar daar heb ik geen klachten of commentaar over gekregen !

Tja, koidealer zijn in deze tijd is geen pleziertje, maar het is me toch gelukt om de fantastische sandan kohaku  die ik zaterdag even in het nieuws zette te verkopen. Helaas wel naar het buitenland, wat in principe geen probleem is natuurlijk, maar het is toch zonde dat deze verdwijnt uit onze contreien. Ik kan dus van een geslaagd weekend spreken, hopelijk kan ik  nu nog wat klanten triggeren om volgend weekend naar Arendonk af te zakken en hun ding te doen met de orenji karashi !!!

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Arne Fuit

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml