Hoopvolle zaterdagen

Hoopvolle zaterdagen

Zou het dan toch waar zijn ? Zou het opflakkeren van de koi business dan toch terug in een opwaartse spriraal zitten ? Laat het ons hopen, maar de dag van gisteren doet me toch hoop geven. Het was niet alleen druk, maar vooral aangenaam druk en ik was blij dat Wiechert was afgekomen om me te helpen...het was nodig.

Het levert in ieder geval heel wat filmpjes op dat de filmkijkers zeker niet onberoerd zal laten. Het terug open houden tot 4 uur deed natuurlijk ook een duit in het zakje, en het was rennen van de ene presentatie van koi naar de andere. Vermoeiend, maar oh zo heerlijk.

Xavier en Jules, misschien onbekende voor de meesten, kwamen eventjes over van Frankrijk om een kohaku uit te kiezen die mogelijk ook mee zal doen met de show in Frankrijk op 10 september. Zijn keuze was vooral reeds bepaald via de informatie op de website, maar nu wou hij even zijn keuze live bekijken.

Vooral deze kohaku van Takigawa zat in zijn pupillen gebrand. Niet moeilijk, want zelf vind ik het een fantastisch beest. Zuivere body, geen mankementen, evenwichtig patroon en met zijn 81 cm niet van de kleinste. Een droom van een kohaku, maar hij had ook zijn zinnen op enkele andere gezet.

Wat voor mij één van de betere kohaku is, en daar blijf ik bij, is deze kohaku van Momotaro. Het probleem was dat ze net niet groot genoeg was voor zijn doelstellingen. Ze was namelijk maar 67 cm, en Xavier wou een kohaku van minstens 71 cm. 

Wel was ik bijzonder blij toen ik een bericht aankreeg van Wiechert nadien, dat ik eens een kijkje moest gaan nemen op het FB account van domi johan, die toevallig een prachtfoto met pracht tekst geschreven had op zijn FB account van bovenstaande kohaku. Het zijn de kleine dingen die het hem doen, en het zijn de kleine dingen die je blij maken. Je kan het verhaal hier lezen met bijgevoegde foto.

De sanke die in Japan veel furore zou maken, maar niet in onze contreien was ook op het appel. Was deze wel 70 cm ? Even meten, en wat bleek....hij was 74 cm, ik verschoot me een bult. Ik ga hier verder geen woorden meer over verspillen, de mensen luisteren toch niet !

Terloops nog enkele kanidaten bekeken, maar die werden even opzij gezet, want overleg was nodig. Welke zou het uiteindelijk worden, een moeilijke keuze ! Ik wist zelf al heimelijk welke het zou worden, dat proef je aan de body language, dat proef je als ze naar de koi kijken en inderdaad...het werd de kohaku van Takigawa, een meesterlijke kohaku !

Ondertussen waren er nog verschillende klanten bijgekomen. Rob wou even kennismaken met mijn aanbod. Zijn kijk op koi was wel niet van de minste, want hij liet onmiddellijk 3 kleppers van koi in een bowl zetten. Eigenlijk zou een grotere bowl beter gepast hebben, maar zo lijken ze groter, dat is ook een voordeel.

Wat een trio, al zeg ik het zelf. Het beste wat je kan doen is deze 3 allemaal samen aankopen, dan heb je een toptrio. Kost wel geld, maar zijn niet duur ! Hoe dikwijls zou ik dit nog moeten herhalen. De tancho werd zowel eerste op de Belgische Koishow als de Euregio Koishow. 

Normaal zet ik nooit 2x dezelfde koi in, maar dit kon ik niet laten, zo zeker was ik van de overwinning van deze tancho. Mooier kan je ze niet maken, maar Arcen heb ik overgeslagen voor deze pracht tancho. De sanke hoeft geen uitleg,  net zomin als de sierlijke kohaku. Voor mij onbegrijpelijk op dit moment dat ze hier nog rondzwemmen, maar ja, ik kan de toestand ook niet veranderen. Een machtige bowl met koi, geef het maar toe. Wie ze alle 3 samen wil aankopen zal ik een prima prijs geven !

Zijn we er bijna ? Neen hoor, nog helemaal niet. Ik heb een serie hoogwaardige kohaku rondzwemmen en dat mag getoond worden. Deze meerstappen kohaku van Momotaro behoort tot deze uitgebreide groep en heeft ook wel wat in petto voor de toekomst. Ze moet zich nog wat acclimatiseren want ze voelt zich nog niet op en top thuis !

Peter kwam zijn bestelling probites ophalen, en was gefascineerd door de tosai van Momotaro en Sakai FF, de overgeblevenen van dit jaar. Er zwemmen er nog een klein aantal rond, en Peter had nog een quarantaine bak ter beschikking. Daar zouden ze mooi kunnen opgroeien. We moesten er een aantal in een bowl plaatsen, en zijn keuze werd vrij snel gemaakt. Het werden 2 showa van Sakai FF en ik was dankbaar voor zijn aankoop !

Heb ik nu alles al gehad ? Neen hoor, Rob kwam van Doetinchem en was toevallig in de buurt. Zijn vader had ook een koiwinkel gehad vroeger en wou eens kennis maken met Interkoi. Dat kan natuurlijk. Zijn interesse ging naar de golden corn. Hij wou de evolutie leren begrijpen, maar daar kan ik moeilijk mee helpen omdat ik er zelf nog niet veel ervaring mee heb gehad.

Ik kan dan ook geen sluitend eerlijk antwoord geven, want dat heb ik niet. Het enige wat ik zeker weet is dat ze voorlopig niet succesvol zijn. Maar bij het presenteren van de golden corn, die ik niet meer op film heb gezet, kwamen ook de 2 betere showa van Sakai FF boven. Die zijn wel de moeite, en het zijn de door mij gekozen 2 kashira uit het pakket showa dat ik van Sakai FF aankocht. 

En zo ging de tijd snel voorbij. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur en zoals altijd staat de koffie klaar en is iedereen welkom, ook voor de gezelligheid. Kopen mag, heb ik zelfs het liefst, maar is niet nodig ! We bouwen opnieuw aan warme zater-en zondagen !

 

Meer afbeeldingen

Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 1
Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 2
Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 3
Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 4
Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 5
Hoopvolle zaterdagen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter VDB

555


Wim v Kesteren

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml