Onverwacht, wel gewaardeerd

Onverwacht, wel gewaardeerd

Normaal ben ik niet altijd aanwezig bij Interkoi. Gewoonlijk doe ik s'morgens mijn werk, spoel de filters, kijk de koi na en regelmatig controleer ik op parasieten of meet de toestand van de vijvers. Toch komen er af en toe mensen onverwacht langs.

Ik was er niet op voorbereid, maar Jean Claude wist niet dat ik alleen op zaterdag en zondagmorgen open ben. Gelukkig was ik aanwezig toen hij langskwam. Het was wel Frans palaberen, maar dat is gewoonlijk geen probleem.

Hij zocht grote koi voor een menselijke prijs, en dat is op dit ogenblik datgene waar ik redelijk veel koi van kan laten zien. Hij was wel onder de indruk van het aanbod, maar was gefascineerd door een sanke van Sakai FF.

Niet de minste, wel iets ouder, maar die kan nog makkelijk 10 jaar mee. Als je dan de prijs deelt door 10 dan kom je op een bedrag dat per jaar heel acceptabel is. Volgens hem beter een koi met body en lengte te kopen dan per jaar veel geld uit te geven voor tosai, die dikwijls niet geven wat ervan verwacht wordt.

Tja, iedereen moet de koihobby op eigen manier beleven, maar ik ben blij dat hij koos voor deze sanke. Ik heb normaal altijd mijn camera bij de hand, maar ditmaal hadden ze me verrast. Daarom laat ik het laatste filmpje maar zien waarop hij gebowld werd

Ik herinner me nog goed toen ik deze sanke aankocht op de veiling van Sakai FF in 2015, ondertussen toch 7 jaar geleden. Zo blijven sommige koi een deel uitmaken van je leven. Het is een beest van een sanke die hier samen met een kohaku van Matsue getoond wordt. De kohaku is veel jonger en heeft zeker en vast dezelfde mogelijkheden om uit te groeien tot een formaat zoals de sanke. Deze gebeurtenissen zijn toch een lichtpunt in deze woelige tijden...dankjewel Jean Claude, en goede reis naar huis !

ginrin ogon van momotaroIn de namiddag had ik mijn gerief wel bij en nam ik even de tijd om 2 koi te filmen die ik graag zou presenteren. Je weet nooit wat er uit de bus  kan vallen dat heb ik gisteren wel ervaren. In eerste instantie toch ook weer een beer van een koi, waar ik een grote affiniteit mee heb.

Een mannelijke ginrin ogon van Momotaro. Een eerste prijs op de Belgian Koi Show, een tweede prijs onlangs op de Holland Koi Show in Arcen. Wat moet je nog meer bewijzen. Als ik je vertel dat het een vrouwelijke koi zou zijn, zou iedereen mij geloven, maar het is niet, het is een mannelijke koi met de body van een vrouw.

Eigenlijk is dat de beste combinatie die je kunt hebben. Hij is ondertussen toch 76 cm en zeker nog niet aan het einde van zijn latijn. Ik vind hem geweldig, en zeker omdat we deze als tosai hebben aangekocht en hebben laten opgroeien naar dit formaat. Dat maakt het nog wat spectaculairder. Deze blingbling is een aanwinst voor je vijver, een opmerkelijke verschijning.

Nummer 2 in het rijtje is één van de meest gevraagde koi. Weet je wat dat is ? Een tancho showa ! Nadeel ? Dit is geen afgewerkt exemplaar, hier moet de ontwikkeling nog plaatsvinden, en dat is onvoorspelbaar. Deze tancho showa heeft echter alle ingrediënten om uit te groeien naar een interessant exemplaar dat wel eens zou kunnen verbazen.

Zijn tancho is niet perfect. Gelukkig maar, anders zou ze misschien niet betaalbaar meer zijn. Het sumi is door de warmte wat teruggevallen, maar zal zich in de winter zeker en vast opnieuw gaan bevestigen en laten zien wat het in zijn mars heeft. Ik maak me sterk dat de menware verder zal ontwikkelen en dat het sumi dat redelijk strategisch is gelegen een onverwacht mooi patroon zal laten zien in de toekomst.

Haar rechter vinnetje is ingescheurd. Vervelend maar niet alarmerend. Normaal groeit dit vanzelf dicht, maar indien gewenst kan dit genaaid worden. Een kleine ingreep, volgens mij niet dadelijk noodzakelijk.  Dit wat betreft 2 degelijke koi die het vermelden meer dan waard zijn.

Ondertussen heb ik de groepsaankoop voor het najaar weer opgestart. Ik  heb de meeste mensen gecontacteerd, maar door de vele manieren van communicatie tegenwoordig is het mogelijk dat ik je niet heb bereikt met de info. Wil je alsnog de info ontvangen of heb je deze nog niet, geef me dan een seintje en ik breng je op de hoogte.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml