Dit is meer ons ding

Dit is meer ons ding

Narita was mooi, maar het zijn niet echt onze vissen. Wij hebben geen specialisatie in beni kikukuryu of goshiki of andere van deze soorten. Niet dat dit slecht is, verre van , maar ons ding ligt meer in hetgeen we vandaag gedaan hebben. Die zijn er wel bij Narita, maar dan zijn ze prijstechnisch niet haalbaar.

Degelijke nisai met balllen om jumbo te worden, zo kan je het verklaren, en daar houden wij nu eenmaal van. Het probleem ken je ….de prijs…..

Vandaag was de eerste dag van Momotaro en er werden vrij veel tosai van de hand gedaan. Wij hadden echter met de tosai het geluk dat wij de eerste keuze hadden vorige keer, en dit is wat er nog overblijft.

Vermoedelijk hebben we alle 1000 koi reeds in onze handen gehad. Dit soort verkoop gaat eigenlijk over boxenverkoop, maar dan nog de betere koi dan de transshipping boxen. Meestal gaan deze naar de Aziaten die graag dit soort tosai kopen. Wij hebben ons deel gelukkig al.

Een kleine 100-tal nisai kwamen na de tosai aan de beurt. Ditmaal hebben we het kopen op een andere wijze gedaan. De klanten die een koi van de veiling wilden werden bekeken en gekeurd door ons, en daarna keurden we nog enkele koi die we evenueel zelf nog wilden kopen, maar dan moesten ze absoluut beantwoorden aan onze eisen.

Het werd dus een grondige selectie. Van een vat hadden we al de kashira gezocht en gevonden, en het mooie van het verhaal is, dat deze door een klant gekozen werd, maar dat werden we ons pas later bewust. De Wim, had de opdracht gegeven om voor een bepaalde prijs een kohaku te selecteren. Nummeke 30 wel te verstaan. Deze hadden wij al als de beste gezien zonder dat we het wisten dat het deze was die Wim had voorgesteld, het kon dus zeker niet mis zijn.

Bovendien kreeg ik hem nog te pakken onder het budget dat werd voorgesteld. Als je dan de voordelen bekijkt van de koi als ze gekocht worden op bestelling en de bijkomende mogelijkheden, dan doe je een goede zaak.

Dus…wie interesse heeft om één van de koi aan te kopen, koop ze dan aan terwijl ik in Japan ben. Mensen die enkel de prijs willen weten kunnen wel eventjes wachten tot volgende week, want dan zet ik de verkoopprijzen online. Ik stel ze even voor in orde van aankoop:

Kohaku KO-V18-1230

Deze werd op aanvraag van de Wim aangekocht, door ons gekeurd en zeker goedgekeurd. Als je bedenkt dat deze koi in augustus geboren werd en ondertussen 55 cm is, dan begrijp je dat dit een geweldige jumbo kan worden. Deze koi zal trouwens azukari blijven tot einde 2019 of begin 2020. Wij dichten deze een grote toekomst toe.

Kohaku KO-V18-1232

Deze werd speciaal door Ben geselecteerd, met de woorden dat als hij een kohaku zou kiezen, dat dit deze kohaku zou zijn. Adam bevestigde dit dadelijk en was er volledig mee akkoord.Ook geboren in augustus, en dus amper 15 maanden jong zal ze met haar 57cm eind volgend jaar een serieuze sansai zijn….

Kohaku KO-V18-1260

Ik wou niet veel koi meer kopen, maar als je dan een propere of nette nisai ziet die zeker niet in je vijver zal misstaan, koop dan een gedegen sansai van dit kaliber. Deze blijft niet azukari, is prijstechnisch iets gunstiger, dus zeker de moeite om te bekijken.

Sanke SA-V18-12157

De koop van de dag, maar ook de duurste van het gebeuren was wel deze klepper van 16 maanden en 63 cm met een kop als een buffel. Dit zijn de koi die de 90 kunnen halen.

Wel heb ik bewust op de foto een kata sumi vlek geplaatst, want dat heeft deze sanke nodig en wij hebben de kata sumi vlek degelijk gezien. Ik ben tot het uiterste gegaan met de aankoop en de Aziaten ditmaal een poepje laten ruiken. Wie deze sanke wil moet in zijn buidel tassen, maar is zeker de moeite waard en wil ik ook azukari laten blijven. Een machtig beest geloof ons maar.

Wel hebben we de strijd verloren voor de sublieme Tancho sanke met het oogstrelende matsu gin op de schubben. Ik had toch een flink bedrag ter beschikking en had hoop om ze te pakken te krijgen, maar ditmaal moest ik het afgeven. Ze ging voor 1 100 000 yen van de hand...spijtig, maar niets aan te doen. Morgen heb ik nog een opdracht voor een koi, ik hoop dat het budget voldoende is.

In tegenstelling tot gisteren hebben we een bijzonder aangename dag gehad en voor die mensen die goede koi zoeken, waag je kans, want ze ligt er.

Ik ga proberen deze week nog de koi te laten bowlen die ik in oktober heb gekocht. We hebben ze in de vijver gezien en onze eerste indruk is bijzonder positief. We gaan ze toch proberen nog eens te bowlen, want de volgende reizen van Japan zullen een tijdje duren nu.

Morgen terug naar Momotaro, maar ik probeer zo weinig mogelijk aan te kopen. Tenslotte nog een klein overzichtsfilmpje van vandaag.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240