Dit mag je dus niet doen

Dit mag je dus niet doen

Gisteren heb ik mijn eerste vijver volledig zuivergemaakt met de hogedrukreiniger.

Alle Japanse matten van mijn kleine vijver eruitgenomen en zuiver gespoten. Ondanks het feit dat ik met een constante overloop werk, en voor mijn gevoel toch de vijvers goed onderhoud, vermits dit iedere dag gebeurd, blijft er toch nog veel vuil achter. Ik verschiet dan ook telkens als ik de vijvers om de 2 jaar onder handen neem. Op zulke momenten begrijp je pas echt waar de vuilophopingen zich kunnen bevinden die voor de nodige overlast kunnen zorgen.

Je moet wel rekening houden met het feit dat je alles kapotspuit van de vijver. De bacteriecultuur die je opgebouwd hebt is volledig verdwenen. Opnieuw opstarten is dan ook de noodzaak. Ik doe dit ieder jaar door de vijver een maand vooraf te laten draaien met toevoeging van ammoniak iedere dag, en daarna langzaam enkele koi erin te zetten. Over het algemeen werkt dit naar behoren, maar je moet altijd goed opletten. Een situatie zoals bij mij, is uiteraard altijd anders en is meer onderhevig aan goede zorgen.

Tussendoor ook even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een filmpje te maken voor de Rudy, want hij wil vandaag definitief een shiro aankopen. De koi die op zijn verlanglijstje staan, zwemmen in dit filmpje. Ik ben benieuwd wat vandaag zijn beslissing zal zijn.

Toeval of niet, maar vandaag komen de shiro's ook in promotie te staan. Hieronder het overzicht, en doe er je voordeel mee.

Shiro Utsuri 1209011van Okawa.

Koi met een zeer krachtige uitstraling vanwege de sterke sumi partijen .Degene die van klassieke shiro houden, zullen dit zeker kunnen waarderen. De kop, body en huidkwaliteit, scoren allen een ruime voldoende.

Shiro Utsuri 1209014van Okawa.

Een driestapper in volle ontwikkeling . Als de zones die nu nog onderliggend zijn ,later aan de oppervlakte zullen stralen ,ligt hier een erg mooie shiro in het verschiet. De body is goed, het kopje lang en het staarstuk stevig met een goeie staartpartij .Een echt hebbe visje, om heerlijk van te genieten als deze langzaam steeds mooier word .

Shiro Utsuri 1209012 van Okawa.

Shiro met een rustig maar krachtig patroon. Het wit is goed van kwaliteit en het zwart word naar behoren volledig ingevuld. In de toekomst zal een menware in opkomst de koi compleet gaan maken.

Shiro Utsuri 1209013 van Okawa.

Gitzwart spierwit en een patroon om een potje dammen op te spelen .Wat je ziet is wat je koopt, shiro met een heerlijke uitstraling, om nog jaren plezier van te hebben. Ik heb zelf een zwak voor deze. Standaardnormen zeggen me niets, de koi heeft het of heeft het niet...

Ginrin Kohaku 1202002 van Momotaro.

Zonnebril op en dan pas in  de bowl plaatsen, dat is verstandig als je deze ginrin kohaku van dicht bij bekijkt . Diep rood, sneeuw wit, en een speels patroon, gewoon een lekkere verschijning van goede kwaliteit.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240