Dit weekend de All Japan Junior Koi Show

Dit weekend de All Japan Junior Koi Show

Als het goed is zwemmen onze koi nu op de AJJKS rond in hun vaten. Ik kreeg gisteren een kostenoverzicht en de indeling in de vaten aan uit Japan van de 5 koi die aangekocht werden via Narita. Daarenboven zwemmen er ook 2 showa van Kibi rond, maar daar heb ik geen info over.

Het is misschien interessant om te zien hoe de indeling gebeurd op de show, in welk vat ze zitten, de kostenberekening en in welke Bu klasse ze zitten. De Bu klasse is de maat die gevoerd wordt in Japan om de grootte van de koi in te delen. Als ik me niet vergis komt 1 Bu min of meer overeen met 5 cm.

Ik hoop natuurlijk dat er hier en daar wat prijsjes gewonnen worden, maar de concurentie zal ook moordend zijn. De shows in Japan trekken altijd veel kijklustigen en een enorm aantal deelnemende koi van landen over de hele wereld. 

Naast de All Japan Joung Koi Show heb ik gisteren nog een aantal koi geactiveerd, die zo dadelijk zullen verschijnen onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Het zijn de overblijvende mango van eind december 2020. Je weet wel die kleine 280 pagadders van amper 10-12 cm.

Ik heb er niets speciaal mee gedaan, geen speciale verwarming, gewoon mee met de rest van de koi. Persoonlijk vind ik dit beter. Het komt de groei misschien niet ten goede, maar de gezondheid en de normale opgroei in ieder geval wel volgens mij.

mangoDit zijn geen super beestjes, maar toch koi die de mensen vrolijk kunnen maken en ik denk dat ze ook een behoorlijke grootte kunnen bereiken.  Ik kreeg trouwens gisteren een foto uit Italie van één van deze mango, die Riccardo vorig jaar meegenomen had.

Trots meldde hij dat ze 44 cm was en bovendien vrouwelijk. Die hier gebleven zijn hebben niet de groei gekend van de mango die verkocht zijn, maar dat  is een beetje normaal.

Het vijveren hier is gebaseerd op gezondheid van de koi en bovendien is er iedere week stress door het bowlen van de koi, het aantal koi in de vijver en alle omstandigheden die ertoe leiden dat de koi, éénmaal in hun eigen vijver meer tot ontplooïng komen.

Het zou mooi zijn moest ik meer info mogen ontvangen van deze kleine pagaderkens om een vergelijk te maken. De mango hier aanwezig zijn nu gemiddeld rond de 33-35 cm maar doen het buitengewoon goed.

Ik zal ze hieronder op een rijtje zetten, en daarna zal ik ze activeren op de website.

 

Mango 2205015 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205016 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205017 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205018 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205019 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205020 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205021 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205022 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Mango 2205023 van Sakai FF, aangekocht via Narita

Als je ze nog eens allemaal samen ziet zwemmen, dat kan, want Polleke heeft een mooie video gemaakt van alle mango samen.

Daarnaast heb ik ook nog de benikarashi en de ginrin benikarashi op foto en film gezet, want dat geeft uiteindelijk de meest correcte weergave van deze exemplaren.

Wel moet ik hierbij vermelden dat ik de lichtere exemplaren uit de selecties gekozen heb, omdat ik ze persoonlijker mooier vind, en afstand neemt van de vergelijking met benigoi. Ik wijs op de subtielere kleur van bruinachtig oranje met een fluwelen huidje.

Redkarashi van Momotaro 40-45 cm - 10 maanden

Ginrin Benikarashi van Momotaro 36-42 cm - 10 maanden

 

Meer afbeeldingen

Dit weekend de All Japan Junior Koi Show: afbeelding 1
Dit weekend de All Japan Junior Koi Show: afbeelding 2
Dit weekend de All Japan Junior Koi Show: afbeelding 3
Dit weekend de All Japan Junior Koi Show: afbeelding 4
Dit weekend de All Japan Junior Koi Show: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml