Het zwarte roedel gefilmd

Het zwarte roedel gefilmd

Deze week zijn we begonnen om alle koi opnieuw te filmen en te fotograferen. Het is een hels werkje dat ik samen doe met Polleke die zich een camera heeft aangeschaft om goede foto's en filmpjes te maken. In korte broek staat hij paraat !

Tot hiertoe zijn er een 60-tal koi op foto en film vastgelegd, maar ik ga niet alles ineens op de website aanpassen. Overdaad schaadt ! Ik zal dit geleidelijk aandoen, met op de eerste plaats de showa van Sakai die ik zaterdag zal aanbieden tussen 11.00 en 12.00 uur.

Ik hoop dat ik wat mensen kan wakkermaken, alhoewel ik er een slecht oog in heb.Zoals ik voorheen al zei, is  het onmogelijk om de koi terug te herkennen. Daarom heb ik alle koi die nog over zijn, 14 showa in totaal nieuwe codenummers gegeven. Nu zullen ze vermoedelijk herkenbaar blijven.

Ik zet de showa hieronder met film op een rijtje. Met de foto's heb ik nog wat werk, maar die zullen in de loop van de dag met het nieuwe codenummer verschijnen. Twee van de 14 krijgen een speciale status, want dat zijn in mijn ogen twee tategoi of koi met toekomstmuziek. Ik ben dan ook van plan om deze eventueel mee te nemen naar de show in Merelbeke.

Nog even bijkomende informatie over de filmpjes. Ik heb zelf ongeveer 15 seconden gefilmd omdat ik ze gemeten heb. Daarna heeft Polleke ze verder gefilmd voor ongeveer 30 seconden. Je zult zien dat de filmpjes van Polleke stukken beter van kwaliteit zijn dan de filmpjes die ik gemaakt heb.

Showa 2205001 van Sakai FF
In mijn ogen een moderne showa met heerlijk patroon. Dit is inderdaad mijn favoriet. Vooral sterk sumi kenmerkt deze showa van Sakai FF. Als je nu bedenkt dat 15 jaar geleden de koi rond de 28 cm gekenmerkt werden als jumbo tosai, dan pas begrijp je hoe de koiwereld is veranderd.

Showa 2205002 van Sakai FF
Deze verkoos Polleke boven mijn favoriet. Zo zie je dat meningen kunnen verschillen, en dat mag ook. Uiteraard een prachtig exemplaar met bijzonder sterk beni en een stevige body van 28 cm die er niet om liegt. Niets mis mee natuurlijk. Voor deze 2 kashira vraag ik 950 euro/stuk en wil ik gratis meenemen naar de show indien gewenst.

Showa 2205003 van Sakai FF
Dit zijn de klassieke showa met veel sumi. Er sijn ook veel mensen die hiervan houden. Het sumi is inderdaad dominant en geeft de showa krachtige elementen. Wat me bij alle tosai opvalt zijn de sterke beni platen en de doordringende sumi kenmerken.

Showa 2205004 van Sakai FF
Net als de showa van hierboven dezelfde zware sumi platen, maar dan met iets meer beni verwerkt. Het is wel een inspirerend patroon dat niet makkelijk verveelt.

Showa 2205005 van Sakai FF
Je kan hier spreken van een hi showa waar veel mensen naar op zoek zijn wegens de uitstraling van een hi utsuri. Ik herinner me nog dat meerdere klanten hiernaar op zoek waren.

Showa 2205006 van Sakai FF
Deze showa beantwoord zeker op al mijn vragen. Als je bedenkt dat sumi kan toenemen, maar ook dat sumi kan wegtrekken op bepaalde plaatsen, dan is deze showa zeker een mogelijke verrassing voor de toekomst. Deze zeker niet onderschatten.

Showa 2205007 van Sakai FF
Ook deze showa kan je als bovengaande kenmerken. Wat mij ook opvalt is dat ze allen bijna perfect motoguru in de vinnen hebben. NIet allemaal maar de meesten toch.

Showa 2205008 van Sakai FF
De zon speelt ons dikwijls parten, want deze staat nooit lijnrecht boven ons, zodat je altijd donkere gedeeltes in het water hebt. Dan moeten de showa naar de zonnige gedeeltes geleid worden. Deze showa heeft een bijzonder nadrukkelijk zwart staartstuk.

Showa 2205009 van Sakai FF
Dit is een showa waar ik dadelijk een potentiële koper aan kan plakken. De Marc is een goede vriend van mij die me altijd komt helpen als het nodig is. Jullie kennen hem niet, maar ik weet zeker dat hij dit hebbeding graag zou hebben,want hij houdt  nu éénmaal van een menware of bliksem op het hoofd. Benieuwd of hij dit leest.

Showa 2205010 van Sakai FF
Het is bijzonder moeilijk om over elke showa iets te vertellen, hetzijn goed hetzij minder goed. Het enige wat ik kwijt wil over deze showa is dat hij speciaal is. Het patroon met de hi vlekken langs één zijde geeft deze showa een speciale look.

Showa 2205011 van Sakai FF
Iemand zal zich toch moeten ontfermen over deze tosai anders zal ik ze nog moeten laten opgroeien. Niet erg, maar niet wenselijk natuurlijk, want hier worden ze teveel gestoord. Deze showa bevalt me wel.

Showa 2205012 van Sakai FF
Ook dit zwarthummeltje zal zijn koper moeten vinden. Het sumi is zoals de meeste showa van Sakai FF bijzonder dominant, en met niets te vergelijken met het moment dat ik ze aankocht.

Showa 2205013 van Sakai FF
Zwartkopje zou ik deze noemen. NIet de grootste maar ook niet de kleinste want die  komt zo dadelijk als laatste. 

Showa 2205014 van Sakai FF
Dit is de kleinste van de hoop, en net zoals voorgaande heeft deze een zwart koppeke. Nu zaterdag zullen er meerdere aangeboden worden vanaf 295 euro. Ik zou liever zeggen 300 euro, dat maakt alles makkelijker, maar psychologisch doet dit nog altijd de meeste mensen struikelen want 295 klinkt toch veel aangenamer dan 300...alhoewel....

Tenslotte heeft Polleke nog een overzichtsfilmpje gemaakt van alle showa in de bowl, en toen zat zijn werk erop. Volgende week zijn we van plan om verder ons werk te doen. Hopeleijk hebben we dan hetzelfde weer als de vorige 2 dagen, want dat was best aangenaam.

 

Meer afbeeldingen

Het zwarte roedel gefilmd: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Eric

555

interkoi

555


Matthijs

555

interkoi

555

Matthijs

@interkoi 555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml