Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/_blog.php on line 92

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 531
Een dag die voldoening schenkt | Japanse Koi | Interkoi
Een dag die voldoening schenkt

Een dag die voldoening schenkt

Het was 3 jaar geleden dat ze nog een bezoek gebracht hadden aan Interkoi, en nu werd het tijd om nog eens langs te komen om een keuze te maken uit een aantal koi. Het doet me veel plezier als klanten tevreden zijn en hun weg terug vinden, dat geeft voldoening.

Vooraf werden er een aantal koi voorgesteld die ze zouden willen zien. Door de hitte leek het me verstandig om deze vooraf even klaar te zetten, want door het warme water is het een hele klus soms om de koi te vangen.

Ze zitten goed in hun vel, of in hun schubben beter gezegd. Het vangen vergt iets meer aandacht want ze zijn bij de pinken en proberen langs alle kanten het net te ontvluchten. Zoals je in het filmpje kan zien, werden er 4 koi uitgeselecteerd die hun aandacht vroegen. 

Een moeilijke keuze werd het niet, maar Sophie was eigenlijk ook begeesterd door de ginrin orenji karashigoi met hun zijdezachte glanzende velletje. Binnen zwommen er nog 2 van deze ginrin rond, en daar gingen we eerst eens naar kijken.

Toen ik ze beiden in de bowl zette, was het hek snel van de dam....de keuze werd bijzonder snel gemaakt. De ginrin spatte er vanaf en één van deze twee ging naar buiten bij de uitgekozen showa.

Ze waren al enige tijd op zoek naar een tancho kohaku, maar de tancho kohaku die ik had zitten werden te duur gevonden. Begrijpelijk, ze zijn ook niet goedkoop, maar goede koi hebben nu éénmaal helaas een prijskaartje.

Toen herinnerde ik me dat ik nog een kleiner exemplaar had zitten in de vijver 9, de speelvijver zoals ik het noem. Deze was prijstechnisch veel haalbaarder, het probleem echter was dat het een ginrin was, en in eerste instantie had Wim niet graag een ginrin.

Beter om deze in een blauwe bowl te zetten, want in het net kan je niet goed een koi bekijken. Toevallig zaten er nog 2 golden corn in het net, dus deze heb k er maar eens even bijgezet, want ik kan het niet laten om deze toch te bekijken. 

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en besliste Sophie om de ginrin tancho toch bij de het huidige duo te zetten. Zo gingen er 3 koi mee naar huis, en zeg nu zelf, het is toch een bijzonder mooi trio, of vergis ik mij ?

We hebben het hier over een showa van Izumiya, een ginrin orenji karashigoi van Momotaro, en een ginrin tancho kohaku, ook van Momotaro. Een mooie kleurencombinatie. Ze komen volgens mij in een liefdevolle vijver terecht, en dat doet me plezier;

Op deze manier gaan de laatste weken in van  de spectaculaire kortingen. Het beoogde resultaat is er nog niet, maar misschien kunnen de volgende weken nog een extra motivatie zijn om langs te komen en eventueel je slag te slaan. 

Er zitten nog voorbeeldige koi in vijver 1 zoals je kan zien op het filmpje.

 

Meer afbeeldingen

Een dag die voldoening schenkt: afbeelding 1
Een dag die voldoening schenkt: afbeelding 2
Een dag die voldoening schenkt: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml