Gemist of Gewonnen

Gemist of Gewonnen

Robert liet het niet aan zijn koude kleren komen, en besliste al snel om zijn vijverbettand te optimaliseren, en ik kan hem geen ongelijk geven. Hij zag zijn kans schoon om enkele degelljke koi op de kop te tikken.

Ik beslis tenslotte welke koi ik  nog in promotie zet en welke niet. Ik heb al enkele keren geweigerd om bepaalde mensen niet gelukkig te maken, maar dat heeft te maken met het feit dat ze nog grotere kortingen wilden dan de kortingen die ik al toegepast heb. Ik heb hier maar één woord voor !

Ik begrijp dat mensen grote kortingen willen, maar er is nog zoiets als respect. Respect wil zeggen dat je tevreden zou moeten zijn als er grote kortingen in de weegschaal worden gelegd. Om dan nog meer uit de kast te willen halen, stoot op een dikke "neen."....tot hier en niet verder !

Kortingen zijn sowieso niet plezierig, maar in deze tijd misschien noodzakelijk. Bovendien verkoopt Interkoi eigenlijk alleen maar koi en moeten de kosten die trouwens serieus verhoogd zijn dit jaar, gedekt worden met de verkoop van koi. Er is geen alternatief.

Als tweede argument speelt een nieuwe aanpak ook door mijn hoofd, en daarom moet het bestaande bestand ingekrimpt worden, en liefst helemaal verkocht, alhoewel dat bijzonder onwaarschijnlijk lijkt.

Wat ik ga doen. Dat plan is aan het rijpen. We hebben er nog voldoende tijd voor om het verder uit te werken. Eerst nog de vakantie periode, een welkome ontspanning voor velen. Dan nog zijn we een zucht verwijderd van de aanstormende herfst, en als de corona geen roet in het eten gooit, kunnen we dit jaar weer naar Japan om onze voorraad aan te vullen. Maar eerst mijn werk verderzetten om de overbljivers proberen aan de man te brengen.

Robert vatte het verstandig aan en gisteren heb ik zijn aankopen naar de binnenvijver met de verkochte vissen gebracht. Het zijn  degelijke koi, waarvan een bijzonder mooie ginrin showa van Taniguchi en een showa van Izumiya, respectievelijk  61 en 63 cm. 

Altijd mooi is om het filmpje van bij aankoop te tonen, en dat wil  ik je niet onthouden. Dit filmpje is van de ginrin showa die ik aankocht bij Taniguchi. Wat een wereld van verschil, maar bekijk nog de mogelijkheden voor de toekomst. Er is nog veel verandering mogelijk bij deze ginrin showa, die is nog niet aan het einde van zijn latijn !

Er zijn ook een aantal koi die je gemist hebt, en dat vind ik zonde, want nu moet ik er zelf tijd insteken om deze verder te laten ontwikkelen. Ze zijn van de website verdwenen, en zullen pas in een latere fase terugkomen. Ze zitten nu  in de "ontwikkelingsvijver" of de vijver die het meeste succes heeft wat betreft de verdere opgroei van de koi, ook de vijver waar de meeste klanten worden door aangetrokken.

Ik kan wel zeggen dat ik niet begrijp dat deze koi nog niet verkocht werden, maar dat  mag ik niet van bepaalde klanten.....toch is het zo. Deze 3 kohaku zijn nisai die niet alleen goed, maar ook  nog eens tegen de 65 cm aanhikken. Hier zijn we weer met de grootte van de koi. Het is en blijft helaas een belangrijk onderdeel in de wereld van de koikichi !

Ook deze 3 showa heb je je laten ontfutselen en zullen voorlopig ook niet meer in het aanbod voorkomen. Ik heb mijn best gedaan om deze aan bijzonder voordelige prijzen aan te bieden, maar heb er helaas niemand een plezier mee kunnen doen. Dan ga ik er zelf maar van genieten ! Ze zijn tenslotte iedere euro meer dan waard ! Ga ze maar zoeken in Japan op dit moment ! Het transport alleen is nu al zo duur als de prijs waaraan ik de koi had aangeboden !

Ondertussen zwemt alles bijzonder rustig rond hier in Arendonk, en de koi zijn in uitstekende conditie. Ik zou nog 43 koi uit het assortiment willen verkopen en hoop er nog enkele aan de man te brengen voordat ik de 50% korting moet activeren. Wens me succes !

Ondertussen ga ik dit weekend genieten van de verjaardagen van 2 van mijn tategoi !

Meer afbeeldingen

Gemist of Gewonnen: afbeelding 1
Gemist of Gewonnen: afbeelding 2
Gemist of Gewonnen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml