Een dankbare zondag

Een dankbare zondag

Er werd afgesproken dat NS om 10.00 uur in Arendonk zou zijn om zijn koi te komen bekijken die een jaar azukari zijn gebleven. Hij moet wel 2 uur rijden, maar als  je het koivirus hebt te pakken speelt de afstand geen rol.

Bovendien kan ik vandaag genieten van een prachtig stukje vlees dat hij voor mij had meegebracht als dank voor de goede zorgen. Wees gerust, ik zal er deze avond ten volle van genieten samen met mijn kleinkinderen die nog altijd op bezoek komen op maandag ondanks dat ze ondertussen al bijna volwassen zijn. Mijn dank is groot.

Ik heb de koi van hem vanaf december niet gebowld, dus ik was zelf ook bijzonder nieuwsgierig naar het resultaat. De eerste die aan de beurt was, behoorde ook tot één van mijn absolute favorieten van kohaku. 

Ik kocht deze in oktober 2020 en niemand zag deze kohaku zitten. Ik laat eerst het filmpje zien bij aankoop op 14 oktober 2020. Dit was de kohaku van dienst.  Zijn kritiek punt was de grote odome, iets te groot voor de kohaku.

Ze was 55 cm gij aankoop, maar je moet altijd letten op de maand van geboorte, en dat is voor deze kohaku pas in augustus. Met andere woorden moet je er in principe een 4 tot 5-tal centimeter bij fantaseren om tot een realistische groeipotentie te komen. Dat heeft zich nu geopenbaard in een deugdelijke lengte van 72 cm. 

Bekijk het filmpje van gisteren en oordeel nu. Kan je je een zuiverder en evenwichtiger patroon voorstellen dan dit ? Zowel NS als ik kunnen hier ten volle van genieten ! En wat te zeggen van zijn 2de aankoop ?

Een tancho kohaku van Momotaro die aangekocht werd in mei 2021, dus vorig jaar. Een jaar later is ze van 61 naar 75 cm gegaan met een body om je duimen en vingers van af te likken. De perfectie in alle glorie en als ik heel eerlijk moet zijn, denk ik dat deze de 90 cm zeker moet aankunnen. Maar geniet zelf van dit filmpje en zeg wat je ervan vind.

Weet je wat nu het ergste is ? Hij is niet zeker of hij ze wil houden en denkt erover om deze te verkopen, waarop ik dadelijk mijn bod lanceerde ! Hij aanvaarde dit echter niet....spijtig, want ik zie koi zoals deze wel zitten.

Toen we toch aan het bowlen waren in vijver 5, kon ik het niet laten om ook een sanke te bowlen die in mijn ogen behoort tot de toppers van de aankopen, en tegelijk maak ik een klant misschien blij om deze te laten zien.

Het succesverhaal van deze sanke begint echter vroeger. December 2019 en de sanke was "slechts 53 cm" maar met een huidje om van te snoepen. De vermoedelijke reden dat ik deze kon aankopen, was dan ook de grootte van deze sanke, maar dat kon in mijn ogen niet op tegen de kwaliteit van deze sanke.

Ik kreeg de sanke ook hier niet verkocht, ondanks dat ik hamerde op de kwaliteit en niet op de grootte. Hoe fout kunnen mensen toch zijn, ze laten zich altijd leiden door de grootte, ik word er soms triest van. Ik weet vooraf al welke koi mensen gaan kiezen als ze meerdere koi in de bowl bekijken....de grootste...niet de beste !

Uiteindelijk kon iemand mijn gedachtengang wel volgen en besloot deze sanke aan te kopen. Dit is het resultaat ! Met haar 72 cm niet van de minste met een body om van te zwijmelen. Zet deze maar in op de show in Merelbeke en ze zal zeker hoge ogen gooien. Helaas, het mag niet van de eigenaar !

Dat wat betreft de koi buiten. Binnen zat er ook nog een begenadigde koi van NS. Tegelijkertijd met de aankoop van zijn golden corn, heb ik ook de andere golden corn die verkocht was via Narita samen in de bowl gezet. Kwestie van mensen proberen gelukkig te maken als ze hun koi even kunnen bewonderen. 

Zie je trouwens die tosai ginrin oshiba shigure van Momotaro in de bowl mee zwemmen ? Ze zijn amper 8 maanden en qua grootte moeten ze niet veel onderdoen voor hun collega golden corns. Hier mag je speculeren op grootte, want ze zijn bijna allemaal even goed ! Trouwens ik vind de kleurensamenstelling van de bowl bijzonder aangenaam !

Zo, op dit moment zijn al zijn koi gebowld en konden we ons focussen op enkele andere kadetten die nog niet verkocht zijn. Ook hier weer een verkochte koi in de bowl en een niet verkochte sanke in de bowl. Ik kan zien dat het sumi bij de ene al flink begint door te zetten. De andere heeft een paar retouches nodig, dus dat wordt werk voor volgende week !

Tenslotte om deze intense maar plezierige zondag vol te maken, zet ik hieronder enkele kohaku van Sakai op een rijtje. Ze zijn nog niet verkocht en dat stoort me. Maar ja, je kan niet alles verlangen natuurlijk. Wacht tot ze nog een jaartje hier buiten hebben gezeten zodat ze opgeklaard zijn na een winter binnen gezeten te hebben, je zult verschieten van het resultaat !

Kohaku van Sakai FF KO-V21-102

Kohaku van Sakai FF KO-V21-494

Kohaku van Sakai FF KO-V21-1076

Ga ze maar zoeken en probeer ze maar aan te kopen, je zult snel genoeg weten waar het schip strand. Ik ben in ieder geval dankbaar om klanten zoals NS te mogen ondersteunen in hun aankopen en ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze me geven.

Helaas geraken vijvers vol, en zal ik telkens op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten die koi zoals deze willen aankopen, want dat is tenslotten mijn specialiteit. 

 

Meer afbeeldingen

Een dankbare zondag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jack

555


Ben Brons

555


Johan

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml