Eindelijk zijn keuze bepalen

Eindelijk zijn keuze bepalen

Jan is mijn trouwste klant en komt iedere week op bezoek. Met zijn 78 jaar misschien niet de jongste maar hij is nog scherp van geest en laat zich niet zo gauw overbluffen. Hij heeft een sterk eigen mening, maar daar moet je alleen maar respect voor hebben.

Al weken zeurt hij om zijn golden corn te selecteren uit de vijver, maar dat is niet zo evident. Ik wil ze niet teveel storen, daar heb je niets aan, dat stoort alleen maar de koigemeenschap in de vijver, en aan de zijkant de koi selecteren is zo goed als onmogelijk.

Gisteren ging ik overstag en besloot om ze alle 10 in de bowl te plaatsen en zo een eliminatie selectie te maken. Dat het niet eenvoudig is was te verwachten want de verschillen zijn bij sommigen minimaal. 

Een aantal kan je dadelijk elimineren, maar dan komt het nog aan op de schubjes die je moet bekijken om tot de juiste conclusie te komen. Bovendien zijn deze koi ook onderhevig aan veranderingen, dus het is niet zo eenvoudig. Het is een kereltje hoor die Jan, je maakt hem niets wijs en neemt het heft graag in handen.

Ik heb een filmpje van 5 minuten gemaakt waarbij ik de golden corn, waarvan ik zeker weet dat ze het niet zijn terugzet in hun vijver, tot ik de golden corn heb gevonden die bij de eigenaar hoort. Vergissingen zijn een catastrofe en leiden enkel tot problemen. Op deze manier zien de andere eigenaren ook hun golden corn, tenminste als ze hem eruit kunnen halen.

Ik kan op film niet vastleggen hoe apart ik deze soort vind. Je moet ze eigenlijk in volle glorie en in beter daglicht zien om de speciale uitstraling te kunnen bewonderen. Deze 10 zijn allemaal verkocht en in mijn ogen is er geen enkele bij die het bekijken niet waard is. Bovendien wordt mij verterld dat ze in hun derde levensjaar nog eens extra goed ontwikkelen, maar dat zullen we hopelijk eind dit jaar kunnen constateren.

Het schubbenkleed is zo apart....het zijn net gestencilde schubjes die  netjes gerangschikt zijn en de koi een bijzondere uitstraling geven. Uitlatingen zoals "het zijn net eurokoi" zijn uitlatingen die kant nog wal raken, en gebasseerd zijn op het feit dat je ze nooit live gezien hebt. 

Het is echter te gek om ze te promoten want dan bereik je gewoonlijk het tegenovergestelde, maar ik ben blij voor de klanten die deze 10 gekocht hebben, want ze zijn bijzonder attractief. Ik heb het filmpje wat lichter gemaakt, want het duistere weer geeft sombere indrukken en op deze manier zie je de koi iets beter zoals ze werkelijk zijn.

HET AANBOD VAN VANDAAG

Eén van mijn favoriete koi is een ginrin tancho kohaku, en dan nog liefst van Momotaro, want dan heb ik de meeste zekerheid dat ze goed zijn. Hij is 64 cm, met een sterk gin, goede bouw en geschikte grootte van 64 cm in zijn derde levensjaar of sansai genoemd.

ginrin tancho kohaku van MomotaroIk kocht deze in maart 2020, de koi is geboren in 2019 en is daarna in de opgroei gegaan bij Michael in Duitsland. Het resultaat zie je hier. Michael heeft het fingersprtizengefuhl om goede koi uit te zoeken, maar vooral om deze een perfecte opgroei te geven met dit resultaat als gevolg.

Je bent voor tancho of je bent ertegen. Je bent voor ginrin of je bent er tegen. Maar als je voor tancho en voor ginrin bent dan is dit een topper van jewelste. Een zalige ginrin tancho met alle facetten van zijn kwaliteit die de mensen die hiervoor in aanmerking komen zouden moeten triggeren tot een eventuele aankoop.

Tot en met 4 maart is de mogelijheid om deze aan te kopen. Daarna zal ik ze in haar waarde laten en deze beauty in Duitsland verder laten groeien.

Mensen die interesse hebben mogen me contacteren, ik zet ze tijdelijk onder de knop nieuwe koiaanwinsten. Profiteer van de mogelijkheid !

Ik zou ze zelf dadelijk durven aankopen ! Als extra aanbod wil ik deze ook gratis mee naar de show in Merelbeke of de Euregio koishow nemen. Een potentiële winnaar !

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie staat zoals altijd klaar !

KLANTEN DIE HUN BESTELLING NOG NIET HEBBEN DOORGEGEVEN ! LET EROP DE DATUM DAT HET AANBOD VERSTRIJKT NADERT

Meer afbeeldingen

Eindelijk zijn keuze bepalen: afbeelding 1
Eindelijk zijn keuze bepalen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Ben

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml