Meesterlijke kohaku

Meesterlijke kohaku

Volgende week van woensdag tot en met vrijdag zullen de online veilingen van Momotaro gehouden worden. Hoe je het ook draait en keert, er worden bijzonder mooie kohaku aangeboden. Misschien iets te veel kohaku, maar ze zijn wel bloedmooi.

Als patronen konden spreken, dan zouden ze geweldige verhalen kunnen vertellen, maar op dit ogenblik kan er volgens mij niemand op tegen de prachtige koi die nu aangeboden worden tijdens deze veiling

Bekijk het aanbod van de veiling hier

Ik heb het niet over de tosai, want die worden ook in grote getalen weergegeven, maar vooral over de nisai. Vooral de combinatie van patroon, grootte en uitstraling voeren hier de boventoon. Ik heb zelden een zo mooie collectie van nisai gezien.

Het nadeel natuurlijk is dat het niet zo simpel zal zijn om een nisai te pakken te krijgen. Ik verwacht dat de strijd moeilijk gaat zijn, en ben bang dat ik zelf niets zal kunnen aankopen dat nog verkoopbaar is.

Daarom is het verstandig op voorhand een aankoop proberen te forceren, dat zal uiteindelijk makkelijker mogelijk zijn, en minder geld kosten. Het is een groot verschil tussen het feit dat ik de koi moet aankopen en het risico moet  nemen om te verkopen, dan als je zelf bepaald weike koi je wil aankopen.

Ik zal het zeker opvolgen, en wie zich geroepen voelt om een poging te wagen kan me altijd contacteren voor overleg. Gewoonlijk ben ik redelijk goed in het inschatten van de verkoopprijzen op de veiling, maar ditmaal moet ik eventjes passen, want  ik zou het echt niet weten.

Wel kan je een offerte met prijsberekening aanvragen. Ik stuur je dan de berekening met een overzicht van de werkelijke kosten en mogelijkheden. De biedingen beginnen op de 15de februari en eindigen als volgt:

  1. No,1 tot No,109, de biedingen eindigen op de 16de
  2. No,110 tot No,216, de biedingen eindigen op de 117de
  3. No,217 tot No,326, de biedingen eindigen op de 118de

Wat betreft de tosai. Indien er iemand een box tosai wil aankopen zou dit ook kunnen, maar dan moeten ze zelf de quarantaine vervullen. Ze kunnen opgehaald worden op 2 maart s'avonds in Schiphol of anders in Arendonk, maar dat moet wel op dezelfde avond. Voor verdere info kan je me altijd contacteren.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Rudi w.

555


bennie

555


Bert

555


interkoi

555

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml