Een daverend aanbod

Een daverend aanbod

Het was een bijzonder saaie dag vandaag, de saaiste die ik al meegemaakt heb. Duizenden en nog eens duizenden tosai werden er aangeboden, en alle Aziaten boden dat het een lust was.

De Europese en de Amerikaanse club zat echter doodverdeeld te kijken. Het zijn de mensen die ik gewoonlijk tegenkom en die samen met mij  op pad gaan. Dat zijn Darren, Grant en Simon van England, en Zack van Amerika. Wij besloten dan ook om rond 15.00 naar huis te rijden. 

Met naar huis rijden daar bedoel ik mee het central hotel in Okayama, wat in principe mijn 2de verblijf is geworden tijdens mijn Japan reizen. Eenvoudig geschikt hotel wat alles heeft wat we nodig hebben. Een kamer kost 6000 yen per nacht wat overeenkomt met 49.50 euro, het ontbijt kost 400 yen wat overeenkomt met 3.28 euro. Zo nu weet je ook wat van de Japanse prijzen bij normale hotels.

EEN DAVEREND AANBOD

Zoals  je weet heb ik een waardevolle kindai aangekocht bij Narita. De koi is yonsai en 78 cm met een goede huidkwaliteit en interessant toekomst perspectief. Iedereen kan zien wat de koi gekost heeft en bovendien moet ik ook nog mijn agent, in dit geval Koibito een commissieloon betalen van 10%

Wat is nu mijn aanbod ? 

Tot wat deze showa in staat is in enkele jaren kan ik niet voorspellen. Dat hangt af van het verdere vervolg. Wat ik wel kan inschatten is dat ik persoonlijk denk dat deze showa in staat is om op eender welke show een dikke prijs te behalen, en ik gok op een adult champion, of misschien wel een supreme champion prijs. Alles hangt  natuurlijk af van de concurrentie.

Ik ben bereid om een groot aandeel te sponsoren indien iemand deze machtige showa wil aankopen met een investering die ik wil doen met de voorwaarde dat deze koi mag ingezet worden op één van de 3 grote koishows,  hetzijn de Belgische koishow, de Euregio koishow of de koishow in Arcen. De keuze is aan de potentiële kandidaat.

De  koi heeft 1 200 000 yen gekost, inclusief commissie is dit 1 320 000 yen.

Ik wil 400 000 yen sponsoren indien de koi aangekocht wordt aan de voorwaarden, zoals hierboven omschreven, exclusief het transport dat pas in maart of april zal gebeuren. Voor gespecifieerde voorwaarden moet je even met mij contact opnemen, zodat ik je volledig kan informeren.

Ik zal bovendien de zorg voor opvang, quarantaine, voorbereiding voor de show en alle bijkomende kosten dragen tot de show voorbij is en de showa opnieuw geacclimatisseerd is  na de show. Denk hier goed over na, want dit soort koi aanschaffen is niet zo eenvoudig als je denkt.

Wie durft het aanbod aan ?

Wat betreft de rest van de saaie dag, heb ik een filmpje gemaakt van de voorbereidingen van de tosai veiling.  Kort uitgelegd moet je begrijpen dat er een groot aantal werknemers ingeschakeld zijn om alles in goede lijnen te laten verlopen.

Hier zie je het verloop van de veiling bij tosai

Iemand, de man met het witte schort sorteert de tosai voor. Dit heeft een bepaald patroon en dit wordt gewoonlijk gedaan door Maeda San, maar die was er nu niet. De koi worden in een blauwe bowl gedaan en voorgeleid via het gangpad waar de mensen zitten te wachten om te bieden.

Als het eindbod is gevallen, worden de koi verpakt. Dit is ook een belangrijk onderdeel. De vrouw van Daisuke schrijft op een plastic zak de serienummer van de veiling op en in het rondje de nummer van de koper. Iedereen heeft een bepaald nummer. Mijn nummer is 18, wat ook erop duid dat ik één van de eersten was die veilingen bijwoonde. Momenteel zitten ze al op nummer 150 of zoiets.

Dit  nummer bepaald ook je rangorde min of meer ! 

Adam is verantwoordelijk voor het in het oog houden van het verloop van de bowls met de koi, Daisuke moet de biedingen doen, en geloof me, dat is een heel werkje. Tel daar nog een 6-8 tal personeel bij dan besef je hoe het draaiende gehouden wordt.

Ondertussen zijn er ook prijzen geplakt op de verschillende vats en mag je kiezen uit het aanbod tegen prijzen die vermeld zijn op de vats. Er wordt dan ook duchtig voorgeselecteerd tijdens het veiling. Het ging er heftig aan toe in ieder geval.

Morgen de nisai en het beloofd een hels spektakel te worden want in de wandelgangen hoor ik dat er zware biedingen verwacht worden. Ik zal mijn oogjes open moeten houden.

Ik heb ook nog wat gewandeld in het tategoi house, en dan zie je de tosai rondzwemmen die 2-3 keer zo groot zijn als de koi die vandaag geveild worden...verschil moet er zijn, maar dat kan je ook terugvinden in de prijs ! Je ziet in het filmpje ook de temperaturen die ze aanhouden om de tosai te laten groeien. 

Het is dan ook bloedwarm in dit tategoi house, dat trouwens vorig jaar gebouwd is. 

Ik vrees een beetje voor morgen, want ik zie nu al dat al de koi die ik en Ben aangeduid hebben ook populair zijn bij de anderen, en die hebben iets meer geld dan ik. Maar we doen ons best.

Meer afbeeldingen

Een daverend aanbod: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Matthijs

555


interkoi

555

William William

555


The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


William William

555


Johan

555

interkoi

555


The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml