Een goddelijke sanke

Een goddelijke sanke

Een gooi naar de toekomst. Ondanks het feit dat we op een gezegende leeftijd zijn, wil dit nog niet zeggen dat we geen toekomstideaal meer mogen hebben. In ons hart blijven we jong, levenslustig en strijdvaardig, en gaan we de uitdaging nog niet uit de weg.

Zelden heb ik een euforie meegemaakt als bij de aankoop van deze sanke. Vroeger kon je dat vlindergevoel in je buik krijgen als je verliefd werd, of kippevel bij het aanhoren of het aankopen van iets waar je bijzonder veel plezier van had. Die tijd gaat met het ouderworden spijtig genoeg voorbij.

Vroeger moest je nog sparen als je iets wilde hebben, ik herinner me nog mijn eerste fiets, een groene  nog wel, hij kostte nieuw 4000 Bfr of nu 100 Euro.  ik ging toen grachten kuisen tegen 20 Bfr per uur (0.5 euro) en dit 10 uur per dag, 6 dagen per week...en dat was niet van de poes, geloof me, maar als je dan iets met het zwaar verdiende geld kon kopen, dan gaf dat een enorme voldoening.

Met het ouder worden krijg je die gevoelens niet meer, want het leven heeft je gevormd. In dit geval kreeg ik echter weer dat gevoel van vroeger en dat geeft een extra kick die je niet onder stoelen of banken kan steken, maar waar je nog eens echt van kan genieten.

Zelfs Narita San was bijzonder positief en dat is bij deze brave man een eigenschap die je niet vaak ziet, want hij heeft gewoon een panoramisch en exlusief zicht op de allermooiste koi van de wereld.

We gaan er goed voor proberen te zorgen, wist hij me te vertellen, en dat strekt hem tot eer. Als ik de ontwikkelingen bij hem zie, dan kan ik me gerust voelen. Zijn azukari koi hebben nagenoeg de beste opvang ter wereld volgens mij, en tevens de eenvoudigste.

Altijd is daar alles 100% netjes in orde, het is een omgeving om van te genieten, met een overdaad aan kwaliteit Nishikigoi. Hij is werkelijk No.1

Hij zal ook geen verschil maken tussen het kleine dealertje in België en de machtige reuzen uit Azië, hij zal je altijd proberen een goed gevoel te geven, dat strekt hem tot eer.

Schoonheid kan door geen woorden uitgelegd worden, schoonheid moet je bekijken en ervan genieten.

Bijzonder goed nieuws is dat de sanke vermoedelijk dit keer in de rangen van Interkoi zal blijven, want er heeft zich een mecenas aangediend die ook 100% vertrouwen heeft in de ontwikkeling van deze sanke.

We gaan dan ook deze sanke als uithangbord van Interkoi proberen groot te brengen de volgende jaren. Eind volgend jaar zal ze opnieuw tevoorschijn komen bij Narita en zal verder overleg gepleegd worden.

Iedere koi die tot de verbeelding spreekt moeten we een naam geven, dat hoort zo. Denk maar aan Daishiro, Wakana, Dotterke, Noa, Virgin, Shiba Sakura en noem maar op. Door het grote aantal koi in de loop van de jaren is dat enigszins stilgevallen, maar voor deze sanke gaan we samen nog eens een naam kiezen die  haar past.

Ik heb hier al enkele namen op een rijtje gezet, en wou jullie mening ook vragen. Natuurlijk mogen ook nieuwe namen voorgesteld worden, we hebben dan een ruime keuze. Doe me een plezier en geef me je keuze, zodat we deze toekomstige topper een gepaste naam kunnen geven.

Divinia: naar verwijzing van goddelijk of Divine
Aphrodite: godin van de vrouwelijke schoonheid en naar de song van Aphrodite's Child.
Mona: naar de naam van mijn vrouw Raymonda,  koosnaam Mona
Jude: naar de song van de beatles Hey Jude, en ja ik ben van de sixties of van den oude stempel...
Sumiko: de japanse naam voor beeldschoon kind.
Mikio: de japanse naam voor "die als een god is"
Athena: godin van de strijd
Hera: gemalin van zeus en godin van de vruchtbaarheid.

Dit zijn maar enkele voorbeelden...help me kiezen.

EXTRA INFO

Vergeet je niet in te schrijven voor 12 januari.

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Gerwin

555


Willy

555


Christof

555


William William

555


Niels W

555


Johan D

555

interkoi

555


The Untouchable

555


Wim DW

555


Blombeir

555


Jack

555


Matthijs

555


William

555


Robin

555

interkoi

555


Johan D

555

Matthijs

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml