Een goddelijke sanke

Een goddelijke sanke

Een gooi naar de toekomst. Ondanks het feit dat we op een gezegende leeftijd zijn, wil dit nog niet zeggen dat we geen toekomstideaal meer mogen hebben. In ons hart blijven we jong, levenslustig en strijdvaardig, en gaan we de uitdaging nog niet uit de weg.

Zelden heb ik een euforie meegemaakt als bij de aankoop van deze sanke. Vroeger kon je dat vlindergevoel in je buik krijgen als je verliefd werd, of kippevel bij het aanhoren of het aankopen van iets waar je bijzonder veel plezier van had. Die tijd gaat met het ouderworden spijtig genoeg voorbij.

Vroeger moest je nog sparen als je iets wilde hebben, ik herinner me nog mijn eerste fiets, een groene  nog wel, hij kostte nieuw 4000 Bfr of nu 100 Euro.  ik ging toen grachten kuisen tegen 20 Bfr per uur (0.5 euro) en dit 10 uur per dag, 6 dagen per week...en dat was niet van de poes, geloof me, maar als je dan iets met het zwaar verdiende geld kon kopen, dan gaf dat een enorme voldoening.

Met het ouder worden krijg je die gevoelens niet meer, want het leven heeft je gevormd. In dit geval kreeg ik echter weer dat gevoel van vroeger en dat geeft een extra kick die je niet onder stoelen of banken kan steken, maar waar je nog eens echt van kan genieten.

Zelfs Narita San was bijzonder positief en dat is bij deze brave man een eigenschap die je niet vaak ziet, want hij heeft gewoon een panoramisch en exlusief zicht op de allermooiste koi van de wereld.

We gaan er goed voor proberen te zorgen, wist hij me te vertellen, en dat strekt hem tot eer. Als ik de ontwikkelingen bij hem zie, dan kan ik me gerust voelen. Zijn azukari koi hebben nagenoeg de beste opvang ter wereld volgens mij, en tevens de eenvoudigste.

Altijd is daar alles 100% netjes in orde, het is een omgeving om van te genieten, met een overdaad aan kwaliteit Nishikigoi. Hij is werkelijk No.1

Hij zal ook geen verschil maken tussen het kleine dealertje in België en de machtige reuzen uit Azië, hij zal je altijd proberen een goed gevoel te geven, dat strekt hem tot eer.

Schoonheid kan door geen woorden uitgelegd worden, schoonheid moet je bekijken en ervan genieten.

Bijzonder goed nieuws is dat de sanke vermoedelijk dit keer in de rangen van Interkoi zal blijven, want er heeft zich een mecenas aangediend die ook 100% vertrouwen heeft in de ontwikkeling van deze sanke.

We gaan dan ook deze sanke als uithangbord van Interkoi proberen groot te brengen de volgende jaren. Eind volgend jaar zal ze opnieuw tevoorschijn komen bij Narita en zal verder overleg gepleegd worden.

Iedere koi die tot de verbeelding spreekt moeten we een naam geven, dat hoort zo. Denk maar aan Daishiro, Wakana, Dotterke, Noa, Virgin, Shiba Sakura en noem maar op. Door het grote aantal koi in de loop van de jaren is dat enigszins stilgevallen, maar voor deze sanke gaan we samen nog eens een naam kiezen die  haar past.

Ik heb hier al enkele namen op een rijtje gezet, en wou jullie mening ook vragen. Natuurlijk mogen ook nieuwe namen voorgesteld worden, we hebben dan een ruime keuze. Doe me een plezier en geef me je keuze, zodat we deze toekomstige topper een gepaste naam kunnen geven.

Divinia: naar verwijzing van goddelijk of Divine
Aphrodite: godin van de vrouwelijke schoonheid en naar de song van Aphrodite's Child.
Mona: naar de naam van mijn vrouw Raymonda,  koosnaam Mona
Jude: naar de song van de beatles Hey Jude, en ja ik ben van de sixties of van den oude stempel...
Sumiko: de japanse naam voor beeldschoon kind.
Mikio: de japanse naam voor "die als een god is"
Athena: godin van de strijd
Hera: gemalin van zeus en godin van de vruchtbaarheid.

Dit zijn maar enkele voorbeelden...help me kiezen.

EXTRA INFO

Vergeet je niet in te schrijven voor 12 januari.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

18 reacties

Gerwin

Sumiko bekt wel lekker en dekt de lading volledig.


Willy

Zo een koi verdiend een dubbele benaming: Pikapika ( uit het Japans: spiegelende, schitterende...) Athena.


Christof

Japanse naam is beter voor een Koi vind ik persoonlijk... Sakura of Katana?


William William

Als het een goddelijke koi is :   Annunaki   te vertalen als zij die uit de hemel kwam. Over Annunaki is er heel wat tekst te vinden, genoeg om gedurende weken ermee zoet te zijn.  


Niels W

Sumiko !


Johan D

Als ik dan toch een naam mocht kiezen zou ik gaan voor LUCAS. Vernoemd naar een warm ,eerlijk en gedienstige koi dealer Maar spijtig genoeg is liegen niet toegestaan hier :(

interkoi

😂😘👍☺️ Eindelijk  iemand die me kent.


The Untouchable

Jij loebas, ik geloof niks meer van wat je hier zoal durft poneren.


Wim DW

goedemorgen, het kiezen laat ik aan de anderen over - maar voor mij is dit een goddelijke sanke - de naam die je geeft zal nooit de schoonheid kunnen beschrijven ... ben benieuwd naar de naam en de toekomst


Blombeir

Sumiko


Jack

Sumiko , past helemaal bij deze fraaie Sanke.


Matthijs

Sumiko ... om de betekenis én omdat haar sumi haar perfectioneert Ze is overigens inderdaad heel uitzonderlijk!


William

Ik vind sumiko er wel bij passen Beeldschoon


Robin

Ik vind athena wel echt de mooiste naam😁

interkoi

Mooi zo Robin,  ik  hou het in gedachten en zal  het niet vergeten...


Johan D

Met of zonder naam , bangelijk mooie vis is dit , ......

Matthijs

Klopt ook!


interkoi

Zelf heb ik een zwak voor Athena.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240