Een grootheid ging naar huis

Een grootheid ging naar huis

Het doet je soms wat als er belangrijke koi naar huis gaan, en een senior tategoi is een belangrijke koi.

Het heeft me wat moeite gekost om de koi te vangen, want ik krijg mijn water niet ontgroend. Het proces gaat langzaam, zelfs met een extra BIO UV op de vijver wil hij maar niet helder worden en overheersen de zweefalgen.

Niet dat ik dit erg vind, maar voor de verkoop is het waardeloos. Wij, de bende van Interkoi, houden wel van het groene sopje en doen er zelfs moeite voor om de kunst van het groene water onder controle te houden.

Kijk maar naar de vijver van johan met een perfect groenige schijn, die nog toelaat dat je de koi redelijk goed kan zien. Dat is klasse, dat is de manier waarop je binnenkort nog eens extra kan genieten van je koi.

Als ze met hun blinkend lijf sporadisch bovenkomen gaat de wereld open, en begint je hart sneller te kloppen. De algen doen hun werk, de teri verdikt zich waardoor de kleurmassa ontplooit in een schitterend spectakel van blinkende kleurenpracht. Het is toch zo mooi….stukken mooier en beter dan de ziekenhuisvijvertjes....

Ik ben benieuwd wat onze senior tategoi gaat waarmaken in de toekomst ! Zullen we nog van hem horen ? Zal hij zijn belofte waarmaken ? Laat ons nog even genieten van dit wonder van de natuur, en hopen dat hij zijn belofte waarmaakt…doe je best….

Ik kreeg ook nog een mooi bericht van een mooi mens. Ik moet zeggen dat ik veel mooie berichten aankrijg de laatste tijd sinds ik de showa in een tombola heb aangeboden. Mensen waar ik nog nooit van gehoord heb, mensen van wie ik weet dat ze mijn website volgen, dat blijkt nu wel, maar die zich altijd op de achtergrond hebben gehouden.

Ik zou over iedereen een verhaal kunnen schrijven, maar dit verhaal vond ik toch bijzonder, want het kwam van op zee. Het vertelt het relaas van Marinus, een visser…

Het is soms een druk leven om alle berichten te beantwoorden en gevolg te geven aan het regelmatige getingel, maar ik probeer toch altijd zoveel en zo snel mogelijk te antwoorden als het kan.

Van Marinus kreeg ik volgend berichtje:

Goedemorgen bompa. Nog wat animo voor de actie van de showa dit weekend. Groeten marinus Hier lekker op de noordzee op de Deense kust te vissen(beroep). Morgen vroeg in een deense haven weer binnenkomen en dan een uurtje of 8 in onze op huis aan rijden om weekend te houden. Zondagnacht 12 uur mogen we weer die kant op rijden. Week in week uit. Maar mogen niet klagen

Dan volgt er een klein gesprek waarbij ik te weten kom op welke boot hij vaart en hoe het verhaal loopt. Ik vond het een mooi verhaal met mooie foto’s en de moeite om te zien en te lezen. Misschien vinden jullie het ook wel mooi.

Dit is het verhaal

Eindelijk een eigen kotter

URK – Een nieuw begin voor Jan (43) en Marinus ten Napel (33): eindelijk een eigen kotter. Deze maand namen de Urker broers de UK 5 ‘Vantage’ van Lenger Seafoods over. Nummer en naam blijven ongewijzigd, wel zo makkelijk.

Jarenlang kijkt Jan ten Napel al om zich heen om de kans te grijpen voor zichzelf te beginnen. Hij is een bekende zetschipper op de vloot, schipperde jarenlang op Scheveninger (Jaczon) en Katwijker kotters (Van Duijn) en afgelopen jaar op de GY 127, waar broer Marinus machinist op was. De twee broers vissen al vijftien jaar.

Nu of nooit

Nu of nooit, dachten de broers dit jaar. De visserij is goed, aan scholquotum is geen gebrek. En, nog belangrijker, de rente op de bank is zo laag dat externe partijen bereid zijn om te willen investeren in een rendabele visserij. In het geval van de UK 5 fungeren Bertus en Willem Blom als bank en tijdelijke compagnons. Vader en zoon Blom participeren ook in de UK 236.

De Ten Napels bekeken dit jaar meerdere schepen, tot in Ierland aan toe. Uiteindelijk kozen ze dichtbij huis voor de UK 5. Een pico bello onderhouden vaartuig (ex-NG 5), dat in 2012 werd omgebouwd tot scalloper en door Lenger onder Urker nummer werd geregisteerd, maar nauwelijks aan vissen is toegekomen en in de aanbieding was gezet. De 32 meter lange kotter werd in 1970 gebouwd als LE 62, en verhuisde in 1977 naar Duitsland. Bij de transactie werd bemiddeld door Pieter de Jong.

De UK 5 wordt nu klaargemaakt voor de boomkorvisserij. ,,We willen het eerst met bokken verdienen, en dat kan heel goed met gasolieprijzen van 30 cent. Veiliger is er niet. En in de zomer willen we graag outriggen op een kreeftje en scholletje. Met die bordenvisserij hoeven we nog geen tien ton gasolie in de week te verbruiken.’’

De eerste week van januari willen de Ten Napels graag direct naar zee. Na de hellingbeurt bij Balk voor inspectie wordt er volop gewerkt. De ILT heeft de 900 pk sterke Mitsubishi-hoofdmotor geïnspecteerd. De VCU-TCD heeft opdracht gekregen voor een nieuw ‘opzoekspulletje’. Scheepstimmerbedrijf De Flux past de accommodatie aan. Bij Nettenmakerij Urk zijn nieuwe netten besteld. ,,We kunnen ertegenaan, om het schip naar ons toe te varen.’’

Mooi verhaal vind ik dit,en Urk is een dorp dat tot de verbeelding spreekt. Ik ben er nooit geweest maar ga er binnenkort toch eens met de vrouw naartoe, want het intrigeert me. Ik heb nog een filmpje gevonden van Urk en plots, in het midden van de film (1.29 min.), zie ik toch ook nog eens het gezicht van de zoon van klant van mij verschijnen. Ik ken hem al van kindsaf....mooi om te zien....

Ondertussen ben ik alles in gereedheid aan het brengen om te vertrekken naar de Belgische Koishow. Wat moet ik ervan verwachten ? Moeilijk te voorspellen. Ik heb niet het gevoel dat ik dit keer voor de grote prijzen meedoe, maar je kan beter je verlangens niet te hoog stellen, dan valt het dikwijls mee.

Het zijn 10 totaal andere koi dan diegene die ik meegenomen heb naar de Euregio koishow, maar ze mogen er allemaal zijn. Bewonder ze, bekijk ze, bekritiseer ze, maar laat je zeker verleiden tot het kopen van een lot om de bloedmooie showa naar jou vijver te loodsen.

Bekijk vat 24, geniet van de showa en kom naar stand 19 want daar ben ik om jullie te woord te staan. Het weer is gelukkig wat minder, want dat was toch een zorgenkind van mij. Laat het een goede en eerlijke show zijn.

Meer afbeeldingen

Een grootheid ging naar huis: afbeelding 1
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 2
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 3
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 4
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 5
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 6
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 7
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 8
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 9
Een grootheid ging naar huis: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240