Een kleine dikke kohaku en een nidan

Vooraleer ik de 2 kohaku naar voor breng om te bespreken toch even iets over Koi Addicted. Ze omschrijven het zelf als: Koi Addicted... Verslaafd aan Koi. Wij zijn het! En wij willen dit heel graag met jullie delen! In deze community vind je alles over onze geweldige hobby!!

De teamleden van Koi Addicted zijn 2 bekenden in de  koiwereld, Bas van der Hulst en Orlando de Jonge. Beiden gerespecteerd op allerhande shows en gekend in de hele koiwereld. Een helpende hand op allerlei gebied, en vooral zoals ze zelff zeggen, verslaafd aan koi.

Na 13 jaar hebben ze eindelijk ook Interkoi ontdekt, en ondertussen is er iets als respect ontstaan. Ze hebben trouwens hun lessen geleerd in het floreren in de koiwereld, en misschien is het wel daarom dat ze bij Interkoi terecht gekomen zijn.

Wel stel ik hun filmpjes, hun obsessie voor koi en hun verlangen naar kennis op prijs. Vermits de komende dagen volop in het teken staat van de jaarlijkse AJKS, zullen er vermoedelijk ook regelmatig filmpjes gemaakt worden, en na verzoek kan ik deze ook aan jullie tonen. Het is tegelijkertijd voor hun ook een meerwaarde om het bezoekersaantal naar hun facebookpagina te vergroten.

Het eerste filmpje getoond in het nieuwsitem is dan ook een eerbetoon aan enkele koi van vorig jaar die deelgenomen hadden aan de AJKS 2019. Meer uitleg over welke koi dit zijn kan ik niet geven, dat zulllen ze zelf moeten uitleggen, maar ik weet hoe moeilijk het is om een reactie met uitleg te schrijven.

Als je nu in de toekomst alle filmpjes van koi addicted wil zien, moet je gewoon naar het archief gaan en "onder archief gegroupeerd per tag" en dan "Koi Addicted" aanklikken om al hun bijdragen te kunnen zien. (nu uiteraard nog maar 1 filmpje)

MIJN 2 KOHAKU VAN VANDAAG !

De eerste is een dikkertje. Ik zou haar Bessie Turf durven noemen, het vriendinnetje van Billie Turf. Ik heb je er in vorige nieuwsitems al eens eerder over verteld. Momotaro is bezig om de breedte van de Dainichi koi in te kweken in de grootte van de Momotaro, zodat je in principe varkens van koi krijgt die zowel breed als groot zijn. Wat de precieze bedoeling is, is mij niet duidelijk, maar dat ze er nu speciaal op kweken heb ik met eigen ogen gezien.

De vraag blijft dan natuurlijk of het zal lukken of niet ! Het is daarom dat ik deze, toevallig ook weer een sandan kohaku aangekocht. De breedte heeft ze in ieder geval te pakken, als ze nu nog de lengte in verhouding tot de breedte kan maken, zijn ze op de goede weg.

Ik kan er niets zinnig over zeggen, maar als je bedenkt dat ze op de veiling 51 cm was en bij deze meting 55 zit de groei erin. Er zijn helaas niet veel koikichi die een groei kunnen beloven, één van de weinigen die door mijn gedachten spookt is Jack, maar die heeft helaas andere plannen. Er zijn nog een paar begenadigde koikichi die groei kunnen laten zien, die zouden zich toch moeten melden.

Voor mij is het een proefkonijn en daarom wil ik deze kohaku, die aankoop vrij prijzig was aanbieden voor 2 000 euro, met de afspraak dat ik ze continue kan opvolgen om de evolutie te blijven zien. Het zou in mijn vijver ook kunnen, maar daar krijgt ze niet de volledige aandacht die nodig is, en bovendien zijn er teveel commerciële aspecten.

Dus liefhebbers: waag je kans, het aanbod is slechts enkele dagen geldig...

De tweede kohaku is er één van de bovenste plank. Ik hoor de criticasters al lachen en grijnzen, maar ik weet wat ik zeg. Als kwaliteit niet gemeten wordt aan grootte, een fout die veel mensen toch maken, dan moet je deze kohaku maar eens dubbel zo goed bekijken.

Toegegeven,  het is een saai nidan patroon.....op dit moment. Wie verstand van koi heeft moet deze maar eens doorprojecteren naar 80-85 cm en dan nog eens commentaar geven....ze zullen in hun broek pissen van jalouzie, want dan komt de klasse pas boven. Tenminste dat is mijn armzalige beoordeling.

Toch moet je nog in ogenschouw nemen dat ze 50 cm was bij aankoop oktober 2019 en nu toch een gezegende 54 cm is. Tel daar dan nog bij dat ze pas in augustus is geboren, zodat ze in principe 5 cm verloren tijd heeft tegen de koi die in april/mei zijn geboren, dan heb je eigenlijk al een antwoord op je vragen. Ik heb tenminste een antwoord !

Als je nu je handen in elkaar slaat zodat je een vuist gemaakt hebt met je 2 handen, en je brengt dan je armen naar de zijkant zodat je kunt zien hoe de zijkanten van je handen naar boven komen, dan zie je ook wat het beni op deze kohaku gaat doen bij het ouder worden. Het beni dat precies op de laterale lijn ligt zal naar boven komen en de klasse van het beni onderstrepen, want het is dan dat er pas absolute klasse bovenkomt.

Begrijp je het niet, kijk dan hoe je je handen moet vouwen via de foto, teken er de aflijning van je kohaku op bij wijze van spreken, en breng dan je armen omhoog zodat je gevouwen handen naar boven komen. Dit is een koi van wereldklasse en veel te goedkoop geprijsd momenteel. Ik zal dan ook niets veranderen aan de prijs, integendeel de neiging is er om de prijs te verhogen.

Er is geen pressie om de koi te verkopen, er is meer de pressie om de koi te gunnen aan de koikichi. Als je nu ooit het woord tategoi niet wil misbruiken, dan mag je het nu in je agenda zetten, dit is een tategoi pure klasse. Jaja...lach er maar mee....

HEBBEN MIJN BEOORDELAARS HETZELFDE GEZIEN , WE ZULLEN HET LEZEN !

KOHAKU KO-V19-10132

01
Dit is een kohaku voor mensen die graag een Sumi-shape-kohaku zien in de vijver , het beni is van goede kwaliteit.(001 kan je misschien in de reacties uitleggen wat je bedoelt met sumi-shape-kohaku...heeft dat iets te maken met Sumi worstelaars ?)

02
Geweldig beni, jammer van het sashi op het 2e patroon dat mijns inziens te breed is. De bouw is wat mij stoort. Zwaarste punt te ver naar achter en niet geheel in verhouding zoals ik graag zie.

03
Niet alles is goud deze kohaku heeft meer aan body dan lengte gewerkt. Zou naar een vijver moeten met veel stroming en lange winters (onverwarmde vijver) om juist te ontwikkelen en het maximale eruit te halen

04
Kohaku met zware body . Beni is van goede kwaliteit en het kiwa sashi zijn in orde. Ook het shiroji is van goede kwaliteit.  De vis is bezitter van een mooi driestaps patroon

KOHAKU KO-V19-10115

01
Zeer goede Kohaku die een megagoede huidkwaliteit bezit , daarbij ook nog zeer nette afgelijnde patronen en een benikwaliteit die je zelden ziet, fantastisch om in de bowl te zien .

02
Goede huidkwaliteit, zwaar patroon dat je moet passen. En een in mijn ogen iets mindere lengtebouw. Gaat een hele zware koi worden zoals het nu lijkt alleen zal haar eindlengte niet zijn wat veel mensen tegenwoordig hopen te krijgen. Wel krijg je hier 1 brok spierballen in de toekomst zoals het nu lijkt !

03
Zeer jonge Kohaku met al een brede kop zeer strakke aflijningen van het patroon. mooi huidje dik beni en geeft duidelijke tekenen aan van body.

04
Zeer hoge kwaliteit kohaku. Goede body, zeer dik beni shiroji spierwit en kiwa sashi zeer goed. Een pracht van een patroon wat bij het uitgroeien er nog veel speelser zal uitzien.

 

Meer afbeeldingen

Een kleine dikke kohaku en een nidan: afbeelding 1
Een kleine dikke kohaku en een nidan: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

KONDHO

10132 en direct aan 50% Is in Duitsland idem niet. Indien het tweede patroon aanzet en indien gestopt einde rugvin met laatste beni stip halve centimeter voorwaarts, zou weer totaal anders voor het oog zijn, of ongewenst optisch bedrog, idem voor die zware iets stompere,  dikkertje en dat tegen een dame. Was gisteren geen uur meer dus 1281, snappen we ook weer iets beter, geeft mij wat zelfde gevoel. Sta nu zeker niet te springen voor van die mega duikboten, toch moet er een markt voor zijn en zwaarder mooi kan heel aantrekkelijk zijn. Zijn geen hangbuik... . 10115 heeft het in de genen persoonlijk iets te hi,nu, ok vuistje, maar iets zegt mij, geeft heel volwassen indruk op deze leeftijd, als de lengte blijft volgen, zeker. Is er een grens zowel tosai als jumbo, denk soms beter eens stapje terug nemen, beter dan de boel te forceren. Zou vandaag zelf kiezen voor de 10132 en de 4381, niemand is perfect. Dit maakt het een van de mooiste en beste verslavingen,  dan toch. Als ze in uw vijver zwemmen, prijs- kwaliteit, maar dan denkende wat deze zouden kosten zonder,  oei beetje rood in vinnetje, ja maar geen perfect odome,... . Voel je U daar niet goed bij, visjes van paar eurotjes  echt 20_50 €, kunnen ook perfect. Een nulletje of twee erbij kan ook, voor mij heel vergelijkbaar met onze duivensport. Ook hier hoop ik dat velen hierin hun ontspanning zouden vinden, heb er zelf ook geen, toch zou het verdwijnen van al deze hokjes een enorme verschraling zijn. Ook hier zie je soms de pure gedrevenheid van een hobbyist die het haalt van het geld... . En ook in heel wat kleine zaakjes worden nog steeds topkwaliteitsproducten gemaakt. Ambachten hou ze in ere mensen, is onze basis. 


Polleke

Yes dat bedoel ik Luc , de \'\'zware\'\' sumiworstelaars .

Johan

Mooi verzonnen term de tweede nieuwe term 😄😄😄😜


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240