Het leven van Nishikawa

Het is mooi om zijn uitzendingen te volgen. Ik vraag me af of dit een succesvol einde zal krijgen of niet. Zoals je kan zien is het een hele uitdaging en dan nog temidden van de groten der koi dealers. Het lijkt inmogelijk, maar wie weet....

Interessant om te lezen is hoe zij hun opgroei zien en wat zij ervan verwachten. Ik ga proberen er in de loop van het voorjaar of najaar toch eens een bezoek te brengen. Wie weet is dit het begin van een succesvolle kweker.

Zijn filmpjes zijn ook duidelijk en overzichtig gemaakt zodat je  het goed kan volgen...hij heeft er verstand van om zijn publiciteit te brengen, en gebruikt verstandig de sociale media met een vertaling in het Engels. Zijn kennis die hij opgedaan heeft bij Sakai FF zal ook aan de basis liggen voor zijn kennis en de manier waarop hij met klanten over de baan moet gaan.

Ik was gisteren met de sandan kohaku bezig, en waarom zou ik dit vandaag niet doorzetten. Daarom heb ik natuurlijk ook filmpjes gemaakt van 2 andere sandan kohaku, maar 2 totaal verschillende.

Sandan 1910008 komt uit de Open Sales van Sakai FF. Kwalitatief minstens zo goed als die van gisteren, maar patroontechnisch het mindere zustertje. Wat ik wel bijzonder mooi vind aan de kohaku van Sakai als je uit het goede vaatje tapt tenminste, is dat het beni sterker en sterker wordt als ze goed begeleid worden.

Nadelen bij Sakai zijn dikwijls het secundaire hi dat ongewenst soms te voorschijn komt. Een reden hiervoor kan ik niet opgeven, maar vermoedelijk heeft het te maken met de sterkte van het beni of het verwijderen van beni op jonge leeftijd, ik durf er geen sluitend antwoord op geven.

Deze sandan kohaku is echter bloedzuiver, goed in proportie van voor naar achter, sigaarvormig zoals dat zo mooi genoemd wordt. Er is een klein vervelend sumi spotje op de neus zichtbaar, daar zal aan moeten gewerkt worden. Het patroon is niet perfect, maar ook niet mis.

Ze is vrij prijzig, maar daar gaan we nu een 24-uurs promotie mee doen. Mijn aanbod blijft dus ook maar 1 dag staan en ze verdwijnt morgen in de anonimiteit als er geen gegadigden zijn. De vraagprijs is 3750 euro, in mijn ogen iedere cent waard. 

Mijn 24-uurs aanbod: 2 950 euro

Dit is hoe de beoordelaars erover denken:

01
Dit is gewoon een goede doorsnee sandan Kohaku

02
Prima bouw, patroon eigenlijk net niet zoals het zou moeten zijn maar toch ook niet slecht. Sashi hier en daar niet helemaal wenselijk maar slecht is het ook weer niet te noemen.  Shimi op de neus had ik er persoonlijk af gesneden.

03
Gewilde drie stapper (sandan) van 60 cm ook weer uit de top kweek van Sakai Fish Farm misschien is tweede naar derde patroon is te groot en zal dit de enige reden zijn dat ze nog te koop is want verder is er niks op aan te merken en alles is eigenlijk super goed aan deze Kohaku.

04
Zeer goede kohaku met enorm stevige body . Het beni en shiroji zijn van hoge kwaliteit en het driestaps patroon heel aantrekkelijk. Het kiwa en sashi zijn van zeer goede kwaliteit. Denk dat het vanwege de goede beenderstructuur ook een grote koi kan worden.

----------------------------------------

Een 2de sandan kohaku zet ik ook even in de aanbiedingskalender voor 1 dag, namelijk sandan 1911021 van Takigawa, een dijk van een kohaku. Dertig dagen jong, 70 cm klein en dan van de absolute natuurlijke kweker Takigawa.

Ze mogen van mij foutjes hebben, de Takigawa koi, ze zullen altijd imponeren. Er is momenteel een overgang bezig tussen vader en zonen en dat merk je. Vooral in de prijsvorming van de koi, de zonen willen een andere weg inslaan, dat bespeur je.

Bij de meester zou je dergelijke koi niet kunnen aankopen voor een menselijk bedrag, hij was niet zo makkelijk. Zijn zonen zijn echter van een ander idee en gunnen me af en toe deugdelijke koi voor een deugdelijke prijs.

Ik kan en wil geen korting geven op een kohaku zoals dit. Mijn aanbod is als volgt. Tot morgen zal de prijs blijven op 4 950 euro. Dan zal de kohaku verdwijnen in de anonimiteit. Op zekere dag zal ze weer verschijnen, maar dan met een prijs van 5 250 euro. Ze is het zeker waard.

Een oplossing is een financieringsplan. Dit is dikwijls een goede oplossing en geloof me, jullie zijn niet de enigen. Bij iedere koi kan je me de vraag stellen, ik zal er een gepast antwoord op geven en dat bij eender welke koi, het maakt deel uit van de kracht van Interkoi. Ik stuur je enkele voorstellen op maat en/of in samenspraak. 

Dit is hoe de beoordelaars erover denken:

01
Een zware Kohaku met een zeer goede stralende huidkwaliteit , de patronen zijn zeer netjes afgelijnd , de bouw is best goed met een zware kop erop alleen het laatste stuk is iets minder maar daarom is deze koi nog betaalbaar

02
Monsterlijk gebouwde kohaku, Gaat nog heel wat lengte maken.. 30 maand en al 70cm. Dat zegt veel, vooral over een Takigawa ! Eerlijk, ik heb altijd een rose Takigawa bril op en dus ben ik rap verliefd op zijn koi. Kritisch kijkend vind  ik het kiwa een onzekerheid. Ziet er wat rommelig uit waar ik zelf geen fan van ben. Wel heeft ze het typische zachte beni dat ik zo graag zie van deze kweker. Wie een monster in de vijver wil zit goed met deze koi ! Wil je geen onzekerheden dan zou ik het kiwa toch goed in de gaten houden.

03
Grote brede dame met een mooie uitstraling vooral ook door de maruten stip. Aflijningen zijn iets minder strak en kohaku heeft wat kleine sashi zorgjes maar als geheel plaatje een machtige kohaku met een indrukwekkende uitstraling.

04
Kohaku met een enorme body en lengte voor die leeftijd. Mooi patroon.  Heel goed sashi, het kiwa iets minder maar nog steeds aantrekkelijk. Zeer goed shiroji en beni . Een jumbo in wording.

Je ziet dat bijna alle beoordelers min of meer dezelfde insteek hebben. Uiteraard hebben ze veel koi moeten beoordelen en dat is niet zo eenvoudig, geloof me. Wel moet je er erbij denken dat as je een koi zoals de laatste van Takigawa wil aankopen, maar dan in perfecte vorm, dus met een iets beter kiwa en sashi, en dan nog een geoptimaliseerd patroon, dit wel zal gaan, maar dan betaal je misschien het driedubbele. De kwekers kennen veel beter de waarde van een koi dan wij, geloof me. 

Ik wil ook eventjes gebruik maken in dit nieuwsitem om de beoordelaars een persoonlijk dankwoord te geven voor hun medewerking. Ik krijg regelmatig complimenten hierover en de mededeling dat ze dit heel graag lezen. Mijn persoonlijke dank gaat ook uit naar Kondho. Zijn commentaar is inspirerend, poetisch, hectisch en ik moet min of meer aan Urbanus denken als ik dit lees. Maar eindelijk wat mensen die hun ding willen doen, en niet verlegen zijn om dit neer te pennen....bedankt Kondho, ik weet wie je bent, maar de lezers niet....

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

KONDHO

Nishikawa, laten we hopen dat dit een succes mag worden. Meestal wel iets terughoudender bij dergelijke, vnl. Media achtige voel u goed en alles kan toestanden, is misschien wel die openheid voor een Japanner, zeker voordeel van de twijfel. Wel aangenaam kijken. Kohaku 1 bijna copie van 1911002 verschil plaatsing-vorm tweede en aanzet derde stap. Paar centimeters langer wat zwaardere rug maar denk dat de momotaro hier binnen enkele maanden, jaren ook het voortouw neemt. Ik zou toch niet twijfelen. Wie nog een prijstechnisch  goede sandan Kohaku zoekt 1281 wat een zwaarder visje,wat ouder, ietsje anders. Takigawa twee stapjes hoger, meestal is maruten niet een wawfactor voor mij, bij dit visje maakt het echter dat voldoende speling blijft tussen het wit en rood. Heel brede kop spierwit. Beetje zoals de 1218 ander patroon andere kweker, maar verandering van beeld patroon bij breder worden visje op latere leeftijd. Samen met Matsue en Taniguchi toch wel de beter te volgen kwekers persoonlijk.


Christof

De oprechte comentaren van de beoordelaars worden gesmaakt, onder het motto ; nu hoor je het eens van iemand anders... Zalige koi die takigawa!


Johan

Leuk nieuwsitem


David

Inderdaad, een dikke pluim voor de anonieme beoordelers.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240