Een kleine verrassing

Een kleine verrassing

Een dag na de veiling kreeg ik een mailtje aan van Daisuke dat ik nog een 6de koi te pakken had gekregen, maar die hij vergeten had door te geven.

Deze is dus onverwacht uit de bus gevallen. Maar waar ik zelf bijzonder blij mee ben, want het ging om een toch wel indrukwekkende mannelijke kohaku van zomaar eventjes 73 cm als sansai.

Dat zijn niet van de minste, en als je dan nog eens de kwaliteit ervan bekijkt, dan wordt je gewoon blij. Hoe je het patroon moet omschrijven weet ik niet, maar het is duidelijk een kohaku met een rustgevend patroon.

Bekijk het filmpje van KO-V16-12224

Als ik de kohaku bekijk, zie ik vooral een evenwichtig, dieprood full size patroon dat normaal iedereen het nodige respect zou moeten afdwingen. Eigenlijk een kohaku die iedereen een blij gevoel moet geven. Voldoende shiroji om te ondersteunen en beni dat egaal en diep is van voor naar achter. En dan nog te bedenken dat ze nog maar Sansai is of 29 maanden...wat moet dat voor een beer worden !

Bovendien is deze bijzonder geschikt om de mannelijke Grand Champion te kunnen worden in de Shinkokai koishow, een toch begerenswaardige prijs. Als je niet geobsedeerd of gemanipuleerd bent door het gezegde dat iedere koi vrouwelijk moet zijn om goed te zijn, iets wat tegenwoordig echter totaal achterhaald is met het Momotaro geweld, dan ben je dikwijls veel beter af met een goede man.

Ik ga niet in strijd met de vooroordelen tegen mannen, maar als je een beperkte vijver hebt, wees dan slim, en plaats een man in je vijver. Minder problemen, meer kleur en tegenwoordig een body die iedere vergelijking met een vrouw kunnen doorstaan.

Ik zet enkele mannen toch eens op een rijtje, en geef maar eens een mening over deze koi. Als ik bij deze koi het predikaat vrouw op zou plakken, weet ik dat veel mensen er helemaal mee eens zouden zijn.

Sanke 1511007

Kohaku 1511009

Sanke 1511006

Ja, ik weet het ze zijn te duur, ik heb hier een strategische fout gemaakt om deze koi te duur aan te moeten kopen. Ik zal ook de prijzen verwijderen met de bedoeling deze koi in de loop van 2017 aan de man te brengen, en ik zal mijn verlies moeten slikken.

Ik blijf er echter bij dat het geweldige koi zijn. Trouwens ze waren niet voor niets 1ste en 2de op de Belgium Koishow, een koishow met een zeer hoog gehalte aan kwaliteitskoi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240