Toch succes op de veiling

Toch succes op de veiling

Ongeduldig was ik aan het wachten op de uitslagen van de veiling van Momotaro waar ik helaas zelf niet bij kon zijn.

Je kan niet op iedere veiling aanwezig zijn, maar toch is het wenselijk. Was ik de gehele dag ongeduldig aan het wachten op eventuele aankopen, dan was het wachten op niets.

Blijkbaar hebben ze de datum aangepast, en werden er 2 dagen uitgetrokken voor de veiling. Een deel op maandag en een deel op dinsdag.

Dat was echter niet wat er oorspronkelijk was gepland, maar ondertussen werden de kaarten op tafel gelegd en weet ik dat ik 5 koi heb kunnen scoren, waaronder weer geen kohaku.

Wat dat met die kohaku is, weet ik niet, maar die gaan verschrikkelijk duur de deur uit. Op zich is dat niet erg, want ondertussen heb ik toch enkele goede kohaku in mijn bestand door een aankoop die ik tussen de veilingen heb kunnen doen.

Ik ben wel ontzettend blij met mijn aankopen. Showa blijft de meest gegeerde koi. Twee van de 3 showa waren door ons geselecteerd voordat we een bieding deden.

Even een kleine uitleg ! Showa 71 behoort tot die koi waar ik altijd een bijzonder zwak voor heb. Koi die een combinatie zijn van goede bouw, degelijke huidkwaliteit, maar ook een patroon dat totaal niet overeenstemt met de gebruikelijke patronen. Ik laat me dikwijls verleiden door dit soort koi die een anarchistische uitstraling bezitten. Ze vallen gewoon op….

Showa 84 heb ik Petronella gedoopt. Petronella is de vrouwelijke naam voor Pieter die voor deze showa een boontje had, en gelijk heeft ie. Wat de toekomst brengt valt nog af te wachten, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt. Ik heb een simulatie gemaakt in de tekening van deze showa. Wat zou dat zijn als deze simulatie werkelijkheid zou kunnen worden !

Showa 177 is dan weer een speciaal gevalleke. Wat een bouw voor een jonge koi. Volgens sommigen koop je een koi met 2 gezichten. Eentje waarbij je aan de ene kant geen sumi ziet, en eentjes waarbij je aan de andere kant vrij veel sumi kan ontdekken. Maar heel zeker is de mogelijke toekomst van deze koi. Als je even de bouw van deze showa bekijkt, dan zou je voldoende moeten weten.

LEES VOORAL DE ACTIES DIE KOMEN VOOR VOLGEND JAAR - NIET TE VERSMADEN ACTIES

Meer afbeeldingen

Toch succes op de veiling: afbeelding 1
Toch succes op de veiling: afbeelding 2
Toch succes op de veiling: afbeelding 3
Toch succes op de veiling: afbeelding 4
Toch succes op de veiling: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137