Een koi met een verhaal

Een koi met een verhaal

Iedere koi heeft een eigen leven, en alle koi hier in Arendonk kunnen een verhaal hebben. Er is geen overdaad aan koi, maar wel een grote selectie jumbo die ieder een eigen leven leiden, en af en toe geconfronteerd worden met een kenmerkend verhaal.

We noteren april 2021. Een grote zending koi met enkele tosai kwam binnen, waarvan er vlug een groot aantal verkocht werden. Kohaku KO-V21-4134 bleef echter een tijdje zitten en  het duurde even vooraleer deze aan de man gebracht werd.

Een yondan of vierstapspatroon spreekt altijd tot de verbeelding. Voeg daar nog bij dat de mama 102 cm is, en dat de tosai 40 cm was op 10 maanden, dan hoef ik er geen tekening bij te maken dat dit een dure aankoop was van een echte jumbo tosai !

Uiteindelijk werd deze verkocht, maar op het moment dat ze zou opgehaald worden, werd dit een week uitgesteld. Door omstandigheden echter werd de kohaku nogmaals gebowld en wat gebeurde ? Iets wat zelden gebeurd, maar het lot kent geen genade, de kohaku sprong  uit de bowl en was heel lichtjes beschadigd.

Vloeken had geen nut, en de beschadiging was niet zo erg, maar de klant weigerde de aankoop op een zielige, en zeker niet faire moet ik zeggen... en zo ging een groot bedrag naar de filistijnen. Ik besloot dan maar om de kohaku in de serre te plaatsen, dan zou  het euvel snel verholpen zijn. Na enkele weken zag je er ook niets meer van, maar ja de boot was gezonken totdat ik een mailtje kreeg van Jôrgen. 

Jôrgen Is een beginnende koiliefhebber die al een lange tijd met koi bezig is, maar stilaan wou overschakelen naar een trapje hoger, en dan komen ze dikwijls bij Interkoi terecht. Hij wou de kohaku aankopen en de koi veranderde van eigenaar.

Het was nu tijd om haar op te halen. Ze heeft het goed gedaan in de serre en het filmpje laat dit duidelijk zien. Met haar 56 cm heeft ze een flinke sprong voorwaarts gedaan, en zowel qua body als patroon is het een dankbare kohaku om in je vijver te zien zwemmen natuurlijk. Hopelijk brengt ze nog vele jaren plezier aan de eigenaar.

Ook Robert kwam zijn ginrin kawarigoi ophalen. Robert kocht deze aan via Michael, en de koi verbleef een tijd in Duitsland. Deze week kwam Michael deze brengen tijdens het ophalen van zijn koi die hij in Japan had gekocht. Hij heeft zijn zinnen gezet op een golden corn, maar de beslissing nog niet geforceerd. Afwachten is dus de boodschap.

Ik denk dat er vandaag nog een groot aantal koi worden opgehaald, dus het zal een plezierige dag kunnen worden met hopelijk veel zon ! 

DE BELANGRIJKHEID VAN KOI ENZYMEN

koi enzymenHet weer wordt stilaan beter en beter, af en toe schijnt de zon en ik denk dat de lente stilaan haar opmars doet. Het wordt tijd om de  nodige verzorging toe te passen. Ik doe dit ieder voor- en najaar met koi enzymen ! Is dit nu weer commerciële reklame ?

Absoluut niet. De reden is eenvoudig. Het is een produkt dat in het verleden ontwikkeld is door Interkoi in samenwerking met Rini Groothuis, de karper goeroe, en werd toen op de markt gebracht als PIP. Een half jaar lang werden testen uitgevoerd om het product te ontwikkelen. We spreken nu van een ontwikkeling in de jaren 2008, dus al bijna 15 jaar geleden.

De koi enzymen vervullen een bijzonder belangrijke functie en ik pas het nog ieder jaar toe. Ik kan niet genoeg de nadruk leggen op het nut hiervan. Eenvoudig uitgelegd werkt het als volgt. In een vijver heb je altijd pathogene en nitrificerende bacteriën. Een goede verhouding zou zijn 5 nitrificerende tegenover 1 pathogene bacterie.

Maar meestal is de verhouding juist anders om en de meeste vijvers bezitten 5 pathogene ten opzichte van de nitrificerende bacteriën. Om dit te verhelpen, wordt het leger van de bacillus bacteriën ingeschakeld. En dat gebeurd in de vorm van de koi enzymen. Ik probeer het nogmaals even uit te leggen. 

Algemene informatie en gebruik van Koi Enzymen !

1. wat zijn  Koi Enzymen !
De Koi Enzymen zijn een nieuwe generatie onderhoudsproducten, waarbij goede bacteriën worden gebruikt om het risico op aanwezigheid van slechte micro-organismen te verlagen.

2. Wat zijn probiotica?
Dit is een term die gebruikt wordt voor veilige, goede bacteriën die een gezondheidsbevorderend effect hebben op mens en dier.

3. Hoe werken Koi Enzymen ?
Via de  Koi Enzymen !worden goede bacteriën in het water gebracht die onmiddellijk alle overbodige voedingsstoffen wegwerken, die anders ter beschikking staan van ziektekiemen. Aangezien de Koi Enzym-bacteriën heel actief zijn, zullen ze het watersysteem domineren en zorgen ze voor een gezonde en stabiele microflora.

4. Zijn  Koi Enzymen een ontsmettingsmiddel ?
Neen, er is geen enkel afdodende werking op andere bacteriën. Zodoende kunnen ze geen aanleiding geven tot resistentie onder de ziektekiemen.

5. Wat doen  Koi Enzymen voor mijn vijver?
Koi Enzymen zorgen voor een goede microbiële samenstelling van uw vijverwater. De biofilm die in vijvers gevormd wordt en zorgt voor vertroebeling van het water, vervuiling van de filter en ontwikkeling van ziektekiemen, wordt op korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere vijver met een gezonde en hygiënische samenstelling van het water.

6. Moet ik andere bacteriën toevoegen als ik Koi Enzymen gebruik?
Neen, de beste werking met Koi Enzymen wordt bekomen wanneer er geen andere toevoeging meer gebeurd. De Koi Enzym bacteriën stimuleren bovendien de vereiste stikstofcyclus in de filters. Indien door omstandigheden medicatie toch vereist is, wordt aangeraden meteen na de behandeling Koi Enzymen toe te voegen om de microflora snel stabiel te krijgen.

7. Zijn  Koi Enzymen veilig voor mens en milieu?
 Koi Enzymen zijn neutraal, onschadelijk, volledig biologisch afbreekbaar, niet corrosief, niet schuimend en niet brandbaar. Het is een volkomen veilig product voor mens en dier.

8. Wat zijn de gevolgen van een overdosis Koi Enzymen ?
Een te geconcentreerd gebruik van de pip producten zal enkel aanleiding geven tot een hoger aantal goede bacteriën. Dit heeft enkel positieve gevolgen en zorgt voor een langere nawerking van de producten.

10. Hoe worden de Koi Enzymen producten best gestockeerd?
Gezien de aanwezigheid van levende probiotische bacteriën in de producten is een opslagplaats met een temperatuur van 10° tot 30° aanbevolen. Direct zonlicht wordt afgeraden.

Gebruik van Koi Enzymen:
Opstart: Dagelijks 40 ml pip Pond Plus per 1000 liter water en dit voor 10 opeenvolgende dagen. 

KOI ENZYMEN....HET WERKT !

 

Meer afbeeldingen

Een koi met een verhaal: afbeelding 1
Een koi met een verhaal: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peter De Clercq

555


Jurriaan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml