Ik ben vandaag NIET open

Ik ben vandaag NIET open

Vooraleer ik verder ga wil ik benadrukken dat ik vandaag niet open doe. Pasen is voor mij nog altijd een mogelijkheid om mijn ganse familie bij mij uit te nodigen en dat is net iets belangrijker dan koi !

Dat het gisteren een gevulde ophaaldag voor koi zou worden was me bekend. Ik was dan ook op tijd aanwezig om de klanten te  ontvangen. Ze kwamen met 2 aangereden en het werk kon beginnen.

De eerste klant op het appel kwam 2 koi ophalen die hij aangekocht had bij Michael. Een ginrin kawarigoi en een kujaku waren de genomineerden en vertrokken snel naar huis, want de kennedytunnel was afgesloten dit weekend en dat zorgde voor veel overlast in het transport.

Een bijzonder mooi trio kohaku werden gekocht op de veiling door Manu, die met zijn zoon de koi kwam ophalen. Hij wou persé de quarantaine zelf doen, een leerschool voor de toekomst, en ik ondersteunde hem met wat raadgevingen. 

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn om koi een degelijke quarantaine te geven, maar toch moet je allert zijn om bepaalde problemen te kunnen vaststellen, en dan is het kwestie om zo snel mogelijk op te treden.

Hij had zijn zoon meegebracht, ook een echte koikichi. Dat kan je goed zien aan het filmpje dat ik van de week ontving waar hij de koi zonder verpinken en met de nodige bekwaamheid van de quarantaine bak overzette naar zijn vijver ! Ik was toch verrast door de bekwame manier waarbij hij de koi op een goede manier in de vijver zette. Opvolging verzekerd zei de papa.....

De volgende patiënt kwam ook  uit Duitsland. Michael doet het goed om tosai op te laten groeien in zijn opgroeifaciliteit. Hij vind het geweldig om van iets klein groot te maken bij wijze van spreken. Deze ginrin kawarigoi had het bijzonder goed gedaan volgens mij. Het zijn sowieso koi die lengte en grootte kunnen pakken, en Roger was er kennelijk blij mee.

Ik weet niet waaraan het ligt, maar gisteren was het blijkbaar ginrin dag. Sandy en Bas waren duidelijk gecharmeerd van de ginrin redkarashi van Momotaro. En wie niet....iedereen is onder de indruk als ze deze tosai zien. De keuze is moeilijk, toch zeker als de kwaliteit van de aanwezige koi niet ver uit elkaar ligt. 

Ze mogen verkocht worden, maar het moet niet van mij. Als je de toekomstmogelijkheden inschat van deze tosai, weet je waar je uit zult komen. De koi zijn zuiver en ik zal nog eens benadrukken dat het geen benigoi zijn. 

Waarom druk ik er zo hard op ? Benigoi hebben de vervelende neiging om shimi te ontwikkelen, iets wat iedereen stoort. Deze zijn loepe zuiver met een prachtig lijf als het ik het zo mag zeggen. Laat ze maar groeien, de prijs zal ook mee groeien. 

Als laatste kwam de sanke van Didier aan bod. Hier heb ik dan toch ook weer plezier aan want de sanke verbleef een jaartje in de groeivijver. Je herkent de sanke nog bij aankoop op 7 december 2020. Ze is ondertussen 52 of 53 cm en is klaar om tot een volwaardige sanke uit te groeien met het sumi op de juiste plaatsen, zoasl de mensen het graag zien.

Op deze manier vermindert natuurlijk het bestand in Arendonk. Al heel wat koi werden opgehaald en ik zie geen reden meer om koi te laten zitten. Het zou me dan ook een plezier doen dat de koi die al van december hier zitten op te komen halen. De koi die van de week pas aangekomen zijn moeten natuurlijk nog een 6-tal weken blijven zwemmen. 

 

Meer afbeeldingen

Ik ben vandaag NIET open: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Manu

555


Dick

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml