Eerste checkup is gebeurd

Eerste checkup is gebeurd

De koi weten niet dat  het Pasen is. Verzorging is dagelijkse routine en het was een mooie gelegenheid om s'morgens alle vijvers te controleren na hun zware reis. De koi zwemmen op dit moment ontspannen rond.

De sporen van de vermoeiende reis met de gevolgen nadien worden stilaan uitgewist. Vraag me niet hoe koi dit ervaren, maar dat het ingrijpend is, daar ben ik bijna zeker van. Ze genieten nu echter van uitgebalanceerde vijvers op 18° met niet teveel koi per vijver zodat ze alles goed kunnen verwerken.

Zoals gebruikelijk controleer ik de koi na enkele dagen op parasieten, en dit was een geschikt ogenblik. Binnen een tiental dagen volgt dan de 2de checkup en dan ben ik gerust. Ik moet zeggen dat ik deze winter en tot hiertoe weinig last heb gehad van parasieten en problemen met koi. Het was op dat gebied een fantastisch overgang van winter naar lente.

Als ik afstrijkjes neem, zet ik gewoonlijk 2 koi in een bowl en neem dan afstrijkjes bij de kieuwen, onderaan en achteraan de koi en dat bij allebei. Het is altijd een verademing als ik geen vervelende parasieten vind en als de slijmlaag op de goede manier aanwezig is.

Ik zal altijd langs de zijkanten van de slijmlaag kijken naar costia omdat deze vervelende parasieten daar het makkelijkste te vinden zijn, nadien bekijk ik het projectieplaatje van links naar rechts en van onder naar boven. 

Ik zou ik  niet zijn als ik niet de tijd nam om van alle koi die gebowld werden een filmpje te maken. Eerst en vooral omdat ik denk dat mensen dit graag zien, en ten tweede omdat ik natuurlijk  ook probeer een paar koi aan de man te brengen. Hieronder vind je dus filmpjes van iedere vijver met 2 koi, en die zet ik even op een rijtje.

Vijver 1

De meest populaire soort is een tancho showa. Goede exemplaren zijn moeilijk aan te kopen, en deze tancho showa mag zeker gezien worden. Ze wordt beter en beter iedere dag. De shiro utsuri daarentegen is aan een metamorfose bezig. De menware is zich aan het doorzetten wat de koi een extra pluspuntje zal geven.

Vijver 2

Uit vijver 2 heb ik enkele mango genomen die je ook onder de noemer soragoi kan zetten. Het zijn de overgebleven koi van de 250 kleintjes die ik vorig jaar had aangekocht van Narita.

Vijver 3

Uit vijver 3 heb ik bewust de showa genomen omdat ik deze aan iedereen kan aanprijzen. Bekijk deze goed, het is een showa die de toekomst in zich draagt. Ook hier denk ik eraan om deze mee te nemen naar een show. Tijd brengt raad. De kohaku daarentegen mag ook best gezien worden!

Vijver 4

Over vijver 4 hoef ik niets te zeggen tegen mijn klanten. Hier zitten de koi die in december zijn aangekomen en de vijver is bevolkt door klassekoi van 60 cm+ een lust voor het oog. Misschien niet de goedkoopste, maar ga ze maar zoeken! 

Vijver 5

De showa heb ik speciaal gebowld omdat ik deze vergeten te filmen was bij aankomst. Ik denk niet dat ik hier een redevoering moet houden wat betreft de kwaliteit, want die spat er vanaf. De ginrin karashi had een zeer zwaar transport achter de rug en kwam bijzonder gestessed uit de zak. Dit moest ik even nazien en aan de klant doorgeven. Dit is trouwens ook de winnaar van de onlangs gehouden show in Japan.  

Vijver 6

Hierin bevinden zich de kohaku van Dennie, zodat hij zijn koi even in beeld krijgt na de veiling; De grotere kohaku is nog vrij. Een gepaste deelnemer zou dit zijn om in de serre te plaatsen. De kohaku is nog niet verkocht, en persoonlijk vind ik het een echte aanrader.

Vijver 7

Dit zijn nog 2 koi die niet verkocht zijn en heb ik bewust gebowld om ze nog eens extra in de verf te zetten. De golden corn is wel zo speciaal te noemen dat ik er iedere dag met plezier naar kijk. De kohaku daarentegen is er eentje voor de toekomst. Ik denk eraan om deze op een show in te zetten. Alles is aanwezig. Evenwicht, kwaliteit en schoonheid....

Vijver 8

Deze 2 koi ik speciaal gebowld voor klanten uit Duitsland. De showa werd verkocht aan Tobias en Bjorn wil de tancho showa aankopen. Een goede gelegenheid om ze nog even te verleiden met dit filmpje.

Vijver 9

De showa van Sakai en de kujaku van Momotaro broederlijk verenigd. Bij de kujaku zijn er nog enkele exemplaren die opgehaald moeten worden, maar de klanten reageren niet. Toch wordt het tijd om eens langs te komen, dus beste klanten, doe je best !

IK BEN VANDAAG OPEN VAN 10.00 TOT 13.00 UUR

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


Roy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml