Een leerrijke zaterdag

Een leerrijke zaterdag

De opkomst was in het begin wat gematigd, maar naargelang de tijd verstreek kwam er meer en meer volk bij.

De eerste koi waarvan ik afscheid heb genomen, en waarvoor ik 2 jaar heb gezorgd, is de showa van Yamamatsu, ook bekend als "het hartje", een koi waar ons hart ook naartoe ging.

Ze zag er nog stralend uit, en vermoedelijk zal ze in de toekomst nog veel veranderen. Het doet je iets als een koi zoals deze weggaat, maar ze kan ook niet eeuwig in Arendonk blijven zitten, en bovendien is de verantwoordelijkheid ook niet te onderschatten.

We waren iets vroeger met de voorstelling van de nisai begonnen dan verwacht. Eindelijk wat gematigd weer en de juiste temperatuur om de vissen over te zetten....gelukkig.

Er werden interessante vragen gesteld, en op de vragen werd door Ben een passend antwoord gegeven. Op één vraag echter, moesten wij het antwoord schuldig blijven, want deze vraag hadden wij nog nooit gekregen: Waarom er bij sommige koi de neusflappen open en dicht gingen, en bij sommige koi niet.. Nog nooit op gelet eerlijk gezegd, maar ik zal er proberen in het vervolg op te letten. Zelfs Ben moest ditmaal het antwoord schuldig blijven. Moest iemand alsnog een passend antwoord weten, vertel het ons, want wij willen ook nog altijd leren.

Het was in ieder geval een plezierige bedoening en misschien voor herhaling vatbaar. Tegelijkertijd hebben we de vissen in hun nieuw onderkomen gezet, en zullen zij de ganse zomer daar blijven zitten, buiten de koi die onmiddellijk meegenomen werden.

Pol was de winnaar van de prijs die ik geschonken had aan de koivrienden, die volgens mij ditmaal rijk vertegenwoordigt waren. Deze prijs werd geschonken tijdens de eindejaarsfeesten. Ik wist echter dat Pol niet van kleine koitjes hield, en liever voor de jumbo gaat. Ik heb hem dan ook voorgesteld om zijn winnende prijs in te ruilen tegen deze beloftevolle nisai sandan kohaku van Torazo. De mogelijkheid tot het uitgroeien naar respectabele lengte is bij deze koi zeker aanwezig. Het was dan ook de eerste koi die vandaag verkocht werd.

Torazo was in vandaag, want ook deze Deze nisai Torazo had een nieuwe eigenaar gevonden. Nog enkele koi die op de herschikkingsdag Arendonk verlieten waren naast het hartje de volgende koi: De koi van Harold, 2 kohaku uit de stal van Taniguchi, en deze Shiro Utsuri van Omosako. Deze ging met Mario en Bart mee richting Ninove.

Wat ik nog vergeten te vermelden ben deze morgen, is dit filmpje van de herschikkingsdag. Maar hier heb je het nu, zij het met wat vertraging.

Het was een dag die misschien voor herhaling vatbaar is.

Meer afbeeldingen

Een leerrijke zaterdag: afbeelding 1
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 2
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 3
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 4
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 5
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 6
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 7
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 8
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 9
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 10
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 11
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 12
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 13
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 14
Een leerrijke zaterdag: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240