Een nieuw initiatief

Een nieuw initiatief

Gisteren werd het een lange dag. Er moesten 2 koi weggebracht worden en het was niet bij de deur. Iets over de 500 km was het verdict, maar gelukkig was Ben beschikbaar. Niet Bendora, mijn Ben, maar Ben C. die voor mij regelmatig transporten doet van koi.

De koi moesten op tijd ingepakt worden, dus was ik al om 7 uur ter plaatse om alles voor te bereiden. Voor ze vertrekken maak ik dan nog een filmpje van de vertrekkers en ik neem afscheid van toch wel 2 meer dan aangename koi.

In dit geval handelt het zich om een kohaku van Momotaro en een tancho van dainichi. Ze komen in een grote vijver terecht heb ik begrepen, maar er zwemmen een groot aantal koi rond. Ik hoop dat ze zich kunnen weren tegen het geweld van de anderen, want blijkbaar zit er ook een chagoi tussen van 114 cm.

Ben vertrok  rond 7.45 uur en was ongeveer rond 12.45 ter plaatse. Een kort filmpje geeft een kleine indruk weer van hun nieuwe verblijfplaats ! Zoals je kan zien is het flink bevolkt daar, maar daardoor kom ik terug op het volgende initiatief, dat ik even ga uitleggen.

Er wordt mij regelmatig gevraagd of  ik koi van klanten wil verkopen via de site. Ik heb het daar moeilijk mee, maar begrijp de moeilijkheid. Bovendien kan ik geen verantwoordleijkheid nemen wat betreft de gezondheid of de hoedanigheid van de koi. 

Er worden al tal van mogelijkheden aangeboden via diverse sites voor het aanbieden van koi, denk maar aan marktplaats of 2dehands.be, zelfs facebook hebben ze al ingeschakeld.  in ieder geval mogelijkheden genoeg. Ik ga een kleine testperiode inlassen om alsnog koi van klanten te presenteren. 

Ik behou me wel het recht om mensen te weigeren indien de koi niet voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals te duur, niet goed genoeg, en eigenlijk wil ik het voorbehouden aan eigen klanten, en niet aan anderen, dus wil je in het koi aanbod van klanten komen, dan zul je moeten voldoen aan bepaalde eisen.

Ik ga zelf geen winst nemen op de koi die aangeboden worden, indien deze van mijn klanten komen, maar ik ga wel een vergoeding vragen voor het activeren van de koi. Ben je geen klant dan zal ik op basis van commissieloon werken. Voor klanten zal de prijs als volgt worden samengesteld:

Je betaald 20 euro ex voor de activatie van de koi voor de eerste maand
Indien je de koi langer wil laten staan, kan je dit verlengen voor 10 euro ex per maand.
Men zal moeten zorgen voor een degelijke foto, met recent filmpje van de koi, duur ± 30 sec.

Het is niet mijn uitdrukkelijke wens om koi van klanten te presenteren. Ik beschouw dit dus als een proefperiode. In begeleidende tekst kan je eventueel altijd een memo schrijven in functie van de koi en eventuele voorwaarden.

Dit initiatief neem ik ook op verzoek van de klant van gisteren, die me gevraagd heeft om een aantal koi te presenteren. In het filmpje zie je de omschrijving van de koi met informatie over de kweker, de grootte, de ouderdom en de gevraagde prijs.

In dit geval gaat het over een klant ver weg en in het filmpje hierboven kan je enkele van deze koi hieronder zien zwemmen. Normaal moet je de koi zelf gaan ophalen bij de klant, maar in dit geval is er een mogelijkheid dat deze in mei wordt opgehaald. Indien er meerdere verkopen zijn, zal ik 100 euro per koi aanrekenen voor het transport. Indien er slechts 1 of 2 koi van worden verkocht, dan zullen er onderlinge afspraken moeten gemaakt worden. 

Shiro Utsuri van Marusei - 64 cm

Tancho Showa van Miyatora - 67 cm

Aka Matsuba van Hirasawa - 77 cm

Dainichi Botan - 61 cm

Kujaku van Hirasawa - 74 cm

Kindai Showa van Hirasawa - 85 cm

Kujaku van Kaneko - 63 cm

Showa van Dainichi - 70 cm

Kujaku van Hirasawa - 73 cm

Kin Matsuba van Ippinya - 75 cm

Deze koi zullen straks onder een nieuwe knop komen te staan "Koi van klanten".  Ik kan bemiddelen indien gewenst wat betreft de eventuele verkoop en het ophalen van de koi, maar gegronde afspraken moeten steeds met de klant worden gemaakt.

Het is ook onmogelijk om verantwoordelijkheid op te nemen. Ik zal ook geen twijfelachtige koi plaatsen of koi die niet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ik eigen mij het recht toe om bepaalde koi te weigeren die niet beantwoorden aan bepaalde eisen.

Het proefproject loopt enkele weken,daarna zal ik evalueren of dit raadzaam is of niet.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johnny

555

interkoi

555


Kristof_d

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml