Ophalen van de mango

Ophalen van de mango

De tijd staat gelukkig niet stil. Bovendien zijn de verwachtingen hoog gespannen en blijven de moeilijkheden met het eerste transport vanuit Japan vervelend, zelfs enerverend. Het transport werd al enkele malen verschoven, mede door de beperkte mogelijkheden, nu door de AJYKS.

Ik kreeg  juist dit bericht binnen, en moet dus terug reorganiseren: Het shipment is nu definitief op 6 april. De 30ste kon niet vanwege het verpakken door de kwekers op de 29e. Ze zijn dan nog allemaal in Himeji voor het afbreken van de koishow.

Begrijpelijk en langs de andere kant ben ik blij, omdat ik al ongerust was dat onze koi te snel zouden worden ingepakt en getransporteerd na de AJYKS. Die week zal er ook niet toe doen, maar het is in ieder geval weer anticiperen en aanpassen.

We zijn het laatste jaar toch aan het sukkelen met alles, laat ons dan maar te goed sukkelen zodat we er straks definitief vanaf zijn en dat heel het gezever voorbij is en we weer verder kunnen gaan waar we gebleven waren.

Wat ik ondertussen wel wil doen is het regelen van het uitkiezen van de mango die tijdens de winter in Arendonk hebben rondgezwommen en stilaan moeten opgehaald worden. Mijn voorstel is het volgende:

De keuze uit de mango wordt gedaan op zaterdag 3 april, in volgorde van aankoop, zoals het was afgesproken. Ik weet dat het altijd moeilijk is om iedereen die een mango heeft aangekocht samen te brengen, maar ik kan het niet voor iedereen 100% organiseren.

Al diegenen die een mango hebben gekocht mogen vanaf 11 uur ter plaatse komen om hun keuze te maken. Ik heb een lijst samengesteld van de mensen die een mango hebben aangekocht en ze mogen één voor één kiezen.

Kan je niet komen, dan kan ik daar niets aan veranderen. Ik kan alleen voorstellen dat Ben dan eventueel een keuze voor je maakt, of je mag iemand anders aanduiden om de keuze te maken. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar ik denk dat dit de beste oplossing is.

Ik zal alle mensen op de hoogte brengen van dit voorstel, en hoop dat er niet teveel complicaties zijn. Er is één groot voordeel, er zijn voldoende mango ter beschikking waar nog uit kan gekozen worden. Het zal dus geen probleem mogen zijn !

De meeste zijn 30-38 cm ondertussen, zien er meer dan goed  uit en er werden reeds voldoende filmpjes van getoond. Ik ben vanaf gisteren begonnen met de temperatuur naar buitentemperatuur te brengen, dus is er voldoende aanpassingstijd geweest.

NOG EEN LAATSTE FILMPJE VAN DE MANGO

De mango bij aankoop

De mango 3 maanden later

Ik denk dat het voldoende bewezen is dat de doelstellingen werden behaald en ik moet zelfs toegeven dat ik er plezier in heb gehad. Ik verheug me trouwens over de komst van de nieuwe mango op 6 april wat zeker en vast weer leven in de brouwerij brengt.

OPHALEN VAN ALLE ANDERE KOI

Mag ik ook alle andere klanten die een koi moeten komen ophalen door te geven wanneer ze willen komen en de code van hun koi die moet opgehaald worden doorgeven, zodat ik de nodige dozen kan klaarzetten voor verpakking.

De temperatuur van alle vijvers wordt momenteel systematisch naar buitentemperatuur gebracht. Probeer niet te lang te wachten aub en de deadline zo goed mogelijk te respecteren.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555

Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml