Een nieuwe wondermooie wereld

Een nieuwe wondermooie wereld

Vooraleer ik zondag naar de show in Nieuwegein trok, moest ik nog enkele tosai wegbrengen naar Remco.

Bij de afslag die ik moest nemen in de buurt van Nieuwegein kwam ik plotseling in een totaal nieuwe omgeving terecht die me onvoorstelbaar boeide.

Ik was op weg naar Lopikerkapel, een streek waar ik eigenlijk nog nooit was geweest, en geloof me, ik heb veel streken in Nederland gezien door mijn vroegere werkzaamheden.

Een paradijs voor wandelaars en fietsers, smalle wegen, vloeiende dijken, een prachtige rivier, naar ik begrepen heb “De Lek”.

Het gaf een buitengewoon gelukzalig gevoel dat nog eens extra ondersteund werd door een prachtige najaarszon, wat kan je nog meer verlangen.

Het was wel wat voorzichtig rijden met de auto, want de wegen waren zo smal, en de bochten zo talrijk, dat het aangeraden is om niet te veel te drinken tijdens nachtelijke ritjes.

Aangekomen op onze plaats van bestemming werden we verwelkomd door Remco, zijn vrouw en dochter Naomi.

Remco heeft voor zichzelf niet enkel een mooie vijver gebouwd, maar het is tevens gesitueerd in een paradijselijke omgeving waar menigeen jaloers op mag zijn…gezonde jalouzie natuurlijk !

Het is niet enkel plezierig om je koi te mogen leveren, het is tevens een eer om deze koi dan nog eens persoonlijk over te brengen naar zijn vijver.

Als het enigszins in mijn mogelijkheden lag, zou ik iedere koi persoonlijk komen afleveren, maar dit is helaas niet echt mogelijk !

Het drietal zijn jonge nisai die ik aangekocht heb als tosai op de veiling van Momotaro in April dit jaar. Misschien kan een mooi filmpje helpen. Het filmpje werd gemaakt vanaf vertrek tot bij aankomst.

Mijn filmer van dienst was Peter, die bijzonder gecharmeerd was door deze vijver en alles wat er daarbij hoorde, en terecht…ik zag zijn oogjes blinken van jolijt.

In het fotomateriaal vind je ook enkele vormbomen die al meer dan 60 jaar oud zijn. De Pinus of pijnboom kan bijzonder mooi van vorm zijn en siert menig vijver die de Japanse sfeer moet benaderen. Complimenten voor de keuze zijn niet uit den boze...

De infrastructuur is nog niet volledig af, maar het is belangrijker om het rustig aan te voltooien in plaats van de zaak te forceren, en gelijk heeft Remco. Tijd is zoals bij de koi een belangrijke medestander.

De 3 tosai zijn gekocht uit bepaalde overwegingen om de evolutie te kunnen opvolgen in een voor de hand liggende perfecte vijver van bijna 100 kuub. Een mooie gelegenheid om de toekomst van deze koi te kunnen opvolgen. Niet enkel de grootte is van belang, ook de kwaliteit moet voldoen, of zou moeten voldoen.

De kohaku is uit de nieuwe bloedlijn van Momotaro, namelijk Dynamite Oshiba uit Sakai genen. Het zou een kohaku moeten zijn die zeker de jumbo uitstraling moet benaderen. Volgens mijn groeicurve systeem zou ze eind oktober 55 cm moeten zijn. Op dit ogenblik meet ze 50 cm, en zit ze iets onder schema.

De sanke moet zich vooral bewijzen als ze groot is. Ze zit juist op schema in mijn groeicurve tabel, en meet momenteel 45 cm. Ze zou 47 cm moeten zijn einde oktober, en dit lijkt me meer dan realiseerbaar.

De showa, mijn favorietje bij uitstek, zit ook op schema, is nu 44 cm en zou einde oktober ook 47 cm moeten zijn. Geen superlatieve grootte, maar wel een normaal gerealiseerde, niet geforceerde grootte die de gezondheid van de koi, en de normale ontwikkeling ten goede zou moeten komen.

Ze moeten geen dubbel leven gaan leiden, als je begrijpt wat ik bedoel !

Ik hoop dat Remco de tijd heeft om de koi einde oktober op te meten om de berekeningen in mijn groeicurve systeem te staven. Zo kan ik ongeveer inschatten of mijn berekeningen juist zijn.

De omstandigheden, de vijver, de omgeving….alles zou in het voordeel van de koi moeten uitdraaien. Het is een plezier om ze op te mogen volgen. Geniet ook van de prachtige foto’s die deze streek sieren…ik ga hier zeker eens een fietsvakantie in de buurt houden !

Na de show moesten we de koi van Martin nog wegbrengen, en weer viel de mond van Peter open van verbazing. De koi werden trouwens gezond en wel teruggeplaatst in de vijver, en Martin bevestigde de dag nadien dat er alles gezond en wel uitzag....

Mededelingen

Vergeet niet dat ik de volgende 2 zaterdagen gesloten zal zijn. Voor afspraken kan ik tot en met vrijdag 30 september mij nog vrijmaken. Gelieve me hiervoor te contacteren.

De enzymen worden deze week geleverd. Ik zal deze na mijn Japanreis opsturen, of voor de mensen die ze komen ophalen, kan dit vanaf 15 oktober !

Voor mensen die nog interesse hebben om een bod te doen op een koi uit de veiling....gelieve me te contacteren. Begrijp één ding goed ! Als ik een bod heb moet ik minder risico nemen en zal de koi altijd gunstiger in prijs uitvallen. Als ik zelf de aankoop moet doen en dan verkopen, zal de prijs hoger zijn, Ik hoop dat je dit kan begrijpen.

Meer afbeeldingen

Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 1
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 2
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 3
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 4
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 5
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 6
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 7
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 8
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 9
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 10
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 11
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 12
Een nieuwe wondermooie wereld: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240