Een verschroeiend aanbod

Een verschroeiend aanbod

Ik heb op dit ogenblik nog een 20-tal koi te veel om goed te functioneren in de vijvers. Ik wil me bewust houden aan een beperkt aantal koi op een zo groot mogelijke oppervlakte.

Binnenkort zullen er een aantal nieuwe koi binnenkomen en dan wil ik voorbereid zijn op hun komst. De kwaliteit van de koi die ik nu nog heb zitten is meer dan goed. Op een schaal van 1 op 10 zou ik de meesten op een 8 willen zetten, met enkele boven de 8 en enkele onder de 8.

Ik ga proberen een voorstel te formuleren om de verkoop toch te stimuleren en de 20 koi toch nog een plaats te bieden bij een nieuwe eigenaar.

Nu kan je zeggen, waarom laat je ze niet doorgroeien. Ervaring leert mij dat doorgroeien in mijn vijvers geen optie is. Ondanks het feit dat de groei en de ontwikkeling redelijk is te noemen, is het niet te vergelijken met de ontwikkeling bij de klant. Het verschil is torenhoog.

Kortom, hier mijn éénmalig voorstel:

Als er een koi is die je bevalt, maar die je door financiële of andere omstandigheden te duur vind om aan te kopen, lees dan even deze voorwaarde:

Je betaalt 50% van de aangegeven waarde van de koi.

De koi wordt opgehaald voor 15 november. (of rond die tijd)

Eind volgend jaar (eind september) wordt de koi opnieuw beoordeelt, door zowel jezelf als door mij.

Vind je de ontwikkeling positief en goed, dan betaal je het saldo ofwel 50% van het bedrag bij !

Vind je de ontwikkeling niet goed, en wil je de koi niet meer houden, dan neem ik de koi terug, en krijg je een waardebon van het geïnvesteerde bedrag om een andere koi aan te kopen.

Als de koi komt te overlijden, vervalt de afspraak, en hoef je ook geen extra 50% bij te betalen. Het is moeilijk om een dergelijk gebeuren op een degelijke manier te regelen, maar ik moet er rekening mee houden !

Als de koi een medisch of een technisch probleem krijgt, is de koper verantwoordelijk, vermits de begeleiding ervan bepalend is.

Niet iedere koi komt in aanmerking om aan dit systeem te voldoen. Indien je interesse hebt in een koi, bepaal ik of deze voldoet aan de voorwaarden.

Ik weet dat ik goede koi heb. Ik bewijs dat ik goede koi kan selecteren. Moet ik nog bewijs leveren na de goede prestaties op de shows ?

Ik heb niet de pretentie om te zeggen dat ik allemaal Grand Champions of Jumbo Champions heb rondzwemmen, maar dat ik goede koi heb rondzwemmen staat als een paal boven water.

Het je interesse om van dit aanbod gebruik te maken, gelieve me dan te contacteren. Ik ben vandaag echter enkel vanaf deze namiddag te bereiken, want er staan nog werkjes op het programma.

De verkoop gaat echter door

We zitten in een rustige overgangsperiode, wat een normaal verschijnsel is rond deze tijd. Gelukkig worden er nog regelmatig koi verkocht, en gelukkig maar !

We zijn volop bezig om de vijver van Peter te optimaliseren. Met andere woorden worden er de mindere goden uitgehaald en op een fijne plaats gehuisvest. Dit behoort tot mijn Job en ik heb gelukkig goede kanalen om dit te doen….baasje content, ikke content, visjes content….

Zijn vijver is 20 kuub, en ik heb Peter al verschillende malen verteld dat hij moet stoppen met koi kopen. Maar hij vind alles mooi, en wil alles kopen !

Eindelijk zijn we samen tot het besluit gekomen om het bestand naar 9-11 koi te brengen, zodat we de vijver zoveel mogelijk kunnen optimaliseren.

Een betaalbare sanke, die toch wat in zijn mars heeft, werd in de plaats gekozen. Zelf had Peter tot mijn verbazing toch wel enkele goede koi geselecteerd, zoals je kan zien in dit filmpje.

Word je niet warm als je dit filmpje ziet ? Jullie niet, dan ik zeker wel. Persoonlijk zou ik voor één van de kohaku zijn gegaan, want die evolueren bijzonder goed.

Mijn opmerking “ik zou ze alle 4 kopen” is uiteraard een moppeke en moet je niet au serieux nemen.

Peter ging resoluut voor de sanke van Momotaro met weinig sumi, maar wel met sumi dat gegarandeerd nog zal toenemen op de goede plaatsen.

De kata sumi vlek op de sanke was in de maak, en precies geplaatst zoals de moeder T-Ryu. Het tejime is ook in de maak en verraad dat het sumi in ontwikkeling is.Ik geloof in deze sanke en met zijn 44 cm zeker in staat om naar de 70 cm door te groeien.

Let ook op het bijzonder afgelijnd hi op het hoofd. Zo dik en zo strak heb ik het nog maar zelden gezien, een pluspunt van jewelste. Ik ben benieuwd naar de evolutie volgend jaar, en misschien is hij al wel bekwaam om in te zetten op een show !

Mensen, let aub eens op, en kijk naar de 3 kohaku in deze bowl….pure onverwachte klasse. Het zijn Ogata koi met Sakai FF genen, dat is ook duidelijk te zien, maar wat een ontwikkeling, ik sta er versteld van.

Bovendien moet ik ook Marc even feliciteren met zijn keuze van kohaku. Hij kocht deze niet, maar beweerde al bij het binnenkomen dat de kohaku met het onregelmatig patroon en de lepel op het hoofd de betere van de 3 was.

Ik repliceerde dat het misschien wel zo was, maar dat het verkooptechnisch een minder exemplaar was. Maar ik moet hem gelijkgeven...wat een positieve ontwikkeling.

Ik ben vergeten de kohaku te meten en kan enkel vergelijken met de sanke die ik nadien wel gemeten had, maar als ik schat dat ze nu rond de 43 – 45 cm zijn, zal ik er niet veel naastzitten. Niet te vergeten dat ze van 28-29 cm komen.

Dit zijn nu eens koi die me veel plezier geven…..

Doe je best Peter....de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Voorzorgen voor de winter

Voor al diegenen die herfst en of wintervoer willen aanschaffen. Ik ben bezig een bestelling samen te stellen. Contacteer me voor de voorwaarden.

Superaanbod van de week

1 bus Malamix 5 liter + 1 bus Anarex Bio melkzuurbacteriën:

Normaalprijs: 65 + 57.95 euro = 122.95 euro

Aanbiedingsprijs: 100 euro ex transport en zolang de voorraad strekt.

1 bus Malamix 5 liter + 1 bus Anarex Bio melkzuurbacteriën + 5 kg klei breeders secret.

Normaalprijs: 65 + 57.95 + 34.95 euro = 157.95 euro

Aanbiedingsprijs: 130 euro ex transport en zolang de voorraad strekt.

Bestellingen van dit pakket wordt pas na 9 oktober verzonden. (na mijn japanreis)

Doe er je voordeel mee !

Meer afbeeldingen

Een verschroeiend aanbod: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240