Een onvoorstelbaar resultaat

Een onvoorstelbaar resultaat

Ik heb al vele waters doorzwommen en heb al veel meegemaakt, zowel positief als negatief. Maar wat ik gisteren heb mogen aanschouwen tart alle verbeelding, en hier kan ik enkel bijzonder veel respect voor hebben.

Jack is een koikichi in hart en nieren, en dit al zo lang als ik hem ken, en dit zijn al een aantal jaren. Hij is ook een man van de opgroei, dat vind hij geweldig. Vorig jaar liet hij zich verleiden om een aantal mango en oshiba aan te kopen. 

Je weet wel de levering van een groot aantal mini mango en ginrin oshiba shigure en gewone oshiba. Ik heb er veel mensen mee blij gemaakt toen denk ik, maar gisteren werd ik wel geconfronteert met een geweldig resultaat, waar zelfs ik met bewondering naar keek.

En ik kocht deze onmiddellijk van Jack over, zonder nadenken en zonder discussie over de prijs. Ik had nog plaats over in een binnenvijver, dus ideaal voor de opvang en nacontrole. De koi deed me herinneren aan een ginrin oshiba die ik ooit vroeger aangekocht had tijdens een show in Arcen.

Ik spreek hier al over de jaren stilletjes, maar deze ginrin oshiba shigure was altijd in mijn geheugen geprikt, en al jaren ben ik op zoek naar een koi die min of meer dezelfde eigenschappen heeft. 

Ik heb haar gevonden en twijfelde geen 2 seconden. Het mooie is, dat ik nu een filmpje gemaakt heb van de ginrin oshiba bij aankoop en de ginrin oshiba zoals hij nu is. Na lang zoeken vond ik de oshiba terug in het filmpje, heb dit wat uitvergroot en het resultaat erachter geplakt.

Het ding was amper 15 cm, als het dat al was, en meet nu 56 cm, maar ik zou zeggen, kijk zelf maar naar het resultaat. Ik denk dat iedereen met verstomming verbaasd zal staan als ze dit filmpje hebben gezien. Woorden kunnen niet vertalen welke genoegdoening het moet geven om dit resultaat te laten zien.

Een dikke proficiat is op zijn plaats, en ik ben blij dat ik deze koi terug heb kunnen kopen voor een aanvaardbare prijs. Nu moet je wel niet denken dat dit met iedere koi zo lukt, want dit is volgens mij één geval op tienduizenden. Maar het plezier om hiernaar te kijken is fenomenaal. Indien de show doorgaat in Merelbeke begin september, zal ik deze ginrin oshiba inzetten op de show. Dank je wel Jack !

Waarom dan deze prachtkoi verkopen ? Jack had zijn zinnen gezet op een gosanke, want dat is het summun van koikichi natuurlijk. En uiteraard de opgroei, maar daar zijn nog voldoende kandidaten voor.

De showa van Momtaro stak zijn ogen uit, en hij kon niet aan de druk weerstaan om deze aan te kopen. Met de verkoop van de ginrin oshiba shigure in het achterhoofd werd de deal snel gesloten en een nieuw hoofdstuk is begonnen.

Zelf smacht ik al geruime tijd naar een update van één van zijn kohaku die ik lang geleden aankocht voor hem bij Momotaro. Ik weet dat deze ondertussen al over de 80 cm is met een geweldige uitstraling van een echte jumbo, maar ik krijg haar niet meer te zien.

In juni 2018 heb ik nog wel eens een filmpje ontvangen van de vijver van Jack, met enkele heel bekende koi, maar hier kan je geen inschatting maken van de koi. Jawel hoor, ik herinner me zeker nog de showa van Momotaro en de showa van Sekiguchi die ik nog zie rondzwemmen.

Na lang zoeken in mijn archief vond ik nog een filmpje van de geweldige kohaku, dat ook gemaakt werd in 2018. Geniet ervan ! Ook hier is het resultaat verbluffend als je een vergelijking maakt met de kohaku bij aankoop, en ja hoor ! Dat filmpje heb ik ook nog gevonden !

Ik hoop dat de showa hezelfde resultaat zal boeken, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan ! Dank je wel Jack voor deze plezierige momenten.

 

Meer afbeeldingen

Een onvoorstelbaar resultaat: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Jack

555

Matthijs

555


The Untouchable

555

Jack

555

The Untouchable

@Jack 555


Niels

555

Jack

555


Wiechert

555

Jack

555


Dick

555

Jack

555


David

555

Jack

555


Pieter

555

Jack

555


Matthijs

555

Jack

555

Matthijs

@Jack 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml