Een sprong in het onbekende

Een sprong in het onbekende

Het is algemeen geweten dat ik een bijzonder zwak heb voor de koi die als nieuw in de koiwereld worden bestempeld, namelijk de golden corn of gouden mais soort van Taniguchi San.

Ze worden enorm gewaardeerd in de ganse wereld door de prachtige groei en evolutie van deze koi, die op dit ogenblik furore maken in Japan. Narita had het begrepen en kocht een groot aantal van deze speciale variëteit.

De volgens hem beste en vrouwelijke koi uit deze selectie bood hij dit weekend aan tijdens één van zijn eventen. De strijd was bitter en hard, en de prijzen vlogen de pan uit. Met lede ogen zag ik de prijzenoorlog tegemoet.

Wat moest ik doen ? Mij laten vellen en bukken voor de overmacht of een sprong in het onbekende wagen ? Het probleem is dat ik zelf bijzonder gecharmeerd ben door deze nieuwe soort als ik het zo mag noemen.

Het zijn geen gosanke, het zijn geen echte ginrin, het zijn geen kawarimono, neen, ze kunnen moeilijk onderverdeeld worden, daarom dat we ze voorlopig onder de noemer, een nieuwe variëteit plaatsen. 

In een vorig nieuwsitem heb ik al doorgegeven wat het brouwsel is, om deze nieuwe soort te vormen, maar ik zal het nogmaals herhalen voor die mensen die het niet gelezen hebben:

Fase 1
Female Chagoi x Ginrin Asagi male ---> ziet eruit als een Ginrin Soragoi Female

Fase 2
Ginrin Soragoi Female x  Asagi male ---> ziet eruit als Ginrin Asagi Female

Fase 3
Ginrin Asagi Female x  Karashi Male(Karashi Benigoi) ---> golden corn

Eén van de grote nadelen, maar dat heb je al begrepen is de prijs van deze populaire soort. Nu zul je denken, daar heb je hem weer, maar ik wil daar toch iets tegenover zetten. Bekijk de prijzen van de concullega's die ook meegestreden hebben om deze koi te bemachtigen.

Koi Aqua in Duitsland is een bedrijf waar ik dikwijls tegenop moet tornen wat betreft de aankoop van koi, dus het zijn niet alleen de Aziaten die het me moeilijk maken. Toegegeven, Koi Aqua koopt verdomd goede koi, waar ik dikwijls voor moet passen, want ik heb een bepaalde strategie die ik wil blijven hanteren.

Maar bekijk eerst en vooral zijn verkoopsprijzen van de golden corn die Koi Aqua ook dit weekend bemachtigd heeft, en veroordeel dan mij. Heeft hij de betere ? Misschien wel, misschien niet ! Ik had ze ook in mijn lijstje van favorieten staan, maar heb het financieel af moeten leggen tegen de financiële overmacht, want op een bepaald moment houdt het voor mij op.

Ze mogen geld kosten, maar het moet menselijk blijven. Bovendien heb ik voorheen al een serie aangekocht, rechtstreeks van Taniguchi San voor een aanvaardbare prijs, zeker niet minder, maar met iets meer risico wat betreft het geslacht van de koi. Ze werden ook later geboren dan deze, en zijn dus ook kleiner !

Deze zitten nog in Japan en zullen eind dit jaar ook geleverd worden. Je kan ze hier nog bekijken en voorlopig liggen deze prijzen tussen de 800 en 1100 euro, een haalbare kaart voor de meeste mensen. Ook hier kunnen toppers tussen zitten.

DIT ZIJN ECHTE TOVERBALLEN EN VERSCHRIKKELIJKE GROEIERS !

Er is geen logica te bespeuren in deze soort. Zijn de kumonryu onvoorspelbaar in hun ontwikkeling, ook deze zijn onvoorspelbaar, maar kunnen voor bijzondere verrassingen zorgen. Zelfs bleke verschijningen als tosai kunnen veranderen in speelse grootheden in de toekomst. 

Ik ga de koi hier met de foto's laten zien, zodat je weet welke ik heb aangekocht, en nadien zet ik ze onder de knop "nieuwe koi aanwinsten" zodat je ze in detail kan bekijken met de info die ik heb gekregen.

Als ik het goed heb zal ik einde dit jaar een vijver vol met golden corn bezitten, die allen nisai zijn en vermoedelijk tussen de 50 en 60 cm, dus focus je daarop en niet op de tosai van nu. Deze koi zullen bij Narita verblijven tot einde oktober !

De bijgevoegde prijzen zijn enkele dagen of weken geldig en gebaseerd op de inkoopprijs. Daarna zal ik de prijzen verwijderen, en wachten tot ze opnieuw boven komen. Want pas dan kan ik de werkelijke waarde inschatten.

Niet vergeten dat deze tosai gechipt worden, zodat iedere tosai herkenbaar is als ze einde dit jaar geselecteerd worden. Tenslotte nog dit. De strijd om een golden corn te bemachtigen ging dit keer tussen de Aziaten en de Europeanen, want voor zover ik weet gingen 13 golden corn naar Europa en 19 stuks naar de Aziatische landen. 

ALS TOEMAATJE

Als extra promotie wil ik nog vermelden dat je een nummer mag kiezen uit de Loterij 2021, waar je kans maakt om een bijzondere showa van Ueno te winnen. Lees hier wat je kan winnen !

 

Meer afbeeldingen

Een sprong in het onbekende: afbeelding 1
Een sprong in het onbekende: afbeelding 2
Een sprong in het onbekende: afbeelding 3
Een sprong in het onbekende: afbeelding 4
Een sprong in het onbekende: afbeelding 5
Een sprong in het onbekende: afbeelding 6
Een sprong in het onbekende: afbeelding 7
Een sprong in het onbekende: afbeelding 8
Een sprong in het onbekende: afbeelding 9
Een sprong in het onbekende: afbeelding 10
Een sprong in het onbekende: afbeelding 11
Een sprong in het onbekende: afbeelding 12
Een sprong in het onbekende: afbeelding 13
Een sprong in het onbekende: afbeelding 14
Een sprong in het onbekende: afbeelding 15
Een sprong in het onbekende: afbeelding 16
Een sprong in het onbekende: afbeelding 17
Een sprong in het onbekende: afbeelding 18

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Huub

555


Peter De Clercq

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml