Een sanke van Gert Jan

Een sanke van Gert Jan

Back to business....Niemand kan ook maar weten welke sanke ik bedoel, maar het is in ieder geval een sanke die mag gezien worden.

Gekocht als peutertje van ocharme 18 cm, is ze nu een dame geworden van 58 cm en heeft ze haar draai gevonden daar ergens in de buurt van Den Helder. Jack vertelde het zo:

Hoi Luc ,

Up date van de Sanke van Gert-Jan die eigenlijk een jaar nog bij Taniguichi had moeten blijven. Uitermate jammer van zijn fout door deze al op het vliegtuig te zetten.

Filmpje van sanke 1409039

Filmpje van sanke 1409039 6 maanden na aankoop en na winterperiode

Mooi om te zien in in dit filmpje is de manier hoe koi na een half jaar na de winterperiode opnieuw moeten geselecteerd worden. Als je goed kijkt kan je misschien jou koi ook nog herkennen. Dit zijn de sanke van deze selectie die gaan van 1409012 tot en met 1409023.

De uitdaging werd dus wel om de Sanke in de Hollandse zomer toch wat progressie te laten boeken. Punt werd dus regelmaat in de vijver te realiseren. Wat dus eigenlijk niet echt lukte , teveel temp schommelingen.

De laatste maand September zagen we eindelijk dat de Sanke het lekker deed, net als de rest van de koi in de vijver. De body nam behoorlijk toe , en verrassend genoeg de lengte uiteindelijk niet. Geen cm kwam erbij. Was 58 bleef 58 !

Ze is wel duidelijk zwaarder geworden. En het velletje bleef gelukkig ook top. De genen verloochenen zich niet , je ziet de ouderdieren erin terug. Vraag blijft had ze in een mudpond wel meer cm gemaakt , vrees van wel.

De body verraad toch meer mogelijke lengte groei. Nu goed de winter in , en volgend jaar moet het beter.

Deze sanke verdient dat !

Het is in mijn ogen geen enkel probleem dat de sanke nu geen centimeter is gegroeid. Laat ons zeggen dat ze het normale ritme en de normale ontwikkeling nu ter harte heeft genomen, en dat ze een normaal leven in een normaal ritme kan verderzetten, wat over het algemeen leidt tot een gewoon leven, dat niet verkort wordt door geforceerde groeitechnieken.

Was ik vroeger zelf geobsedeerd door het forceren van koi in opgroeifaciliteiten zoals ik zelf in de beginjaren toepastte, nu zou ik de ambassadeur kunnen genoemd worden van de normale opgroeifaciliteiten die hetzelfde resultaat geven, zij het over een langere periode.

Als je een koi een dubbel leven laat leiden, zowel zomer als winter, dan hoef je maar een gewoon rekensommetje te maken, en dat kan je zelf net zo goed als ik.

Wel moet ik vaststellen dat de sanke een klein buikje heeft gekregen. Het zou kunnen dat ze in het voorjaar iets teveel voer heeft gekregen, zodat ze meer energie heeft gestoken in de opbouw van haar eieren in plaats van de lengte.

Een veel voorkomende fout in onze gedachtengang. Geef nooit teveel voer in het voorjaar, laat ze hun energie steken in de lengte en niet in hun eieren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240