Het leven na een japanreis

Het leven na een japanreis

Het gaat nu weer zijn gewone gangetje. Het verschil in temperatuur was wel beklemmend.

Was het in Japan dikwijls om en bij de 30°, en in de serres misschien wel oplopend tot 40° werd ik vlug afgekoeld hier in België waar de temperatuur s’nachts flink gedaald was.

Zo kwam ik s’morgens aan bij mijn vijver die op een constante van 18° stond.

De koi vinden het helemaal niet erg te zien aan het zwemgedrag, maar ik ga de overkapping toch al gedeeltelijk proberen erover te plaatsen.

Ondertussen heb ik deze vijver naar 15° gebracht, want er moeten nog koi opgehaald worden en zo zullen alle vijvers geschikt zijn om de koi te verplaatsen. Niet vergeten dat het de beste periode is om koi over te zetten. Ze zijn nu sterk en kunnen nog een 2-tal maanden aansterken en acclimatiseren in hun nieuwe omgeving.

Gelukkig zwemt alles er goed bij, wat altijd een geruststelling is als ik terugkom van Japan. Ondertussen is mijn volgende reis al geboekt. Ik zal 12 november opnieuw vertrekken om nieuwe aankopen te doen, waarbij de veiling van Momotaro op 15 november ook deel van zal uitmaken.

Ik heb echter nog andere koi nodig, een iets goedkoper segment, maar dit is moeilijker te vinden aan de eisen die ik stel om koi aan te kopen.

Als er iemand interesse heeft om eens mee te gaan, dan moet hij het maar melden. Ik vertrek op zaterdag 12 november en kom normaal op 20 november terug.

Uiteraard is het de bedoeling als je meegaat dat je ook koi aankoopt, anders is het te gek dat je meegaat. Wat betreft de kostenfaktor. Je moet rekenen op de reis die je boekt, en deze reis is een kleine 700 euro.

De verblijfskosten incl. hotel, eten, drinken en verplaatsingskosten kom je op 15 000 yen per dag wat dus neerkomt op een 120 000 yen of 1000 euro. (afhankelijk van de koers van de yen)

Mijn voorwaarden kan je het best met mij persoonlijk bespreken, want ik ga geen koi verkopen met een winstopslag van 10%, zoals gepromoot wordt. Je bent binnen een jaar failliet als men het zo doet, en mensen moeten zich vragen gaan stellen bij dit soort publicaties.

Er is geen enkel koibedrijf dat enige degelijkheid aan de dag legt dat met een winstmarge van 10% een bedrijf kan runnen. Het antwoord op die vraag is vrij simpel, maar dat moet je zelf maar invullen.

Ondertussen moet ik heel tevreden terugkijken op de koi die in deze reis heb aangekocht, en moet ik redelijk veel koi bowlen om aan mensen te laten zien. Meerdere potentiële klanten bevinden zich in het buitenland, en het land waar ik momenteel veel aanvragen van krijg is Zwitserland.

Volgende koi heb ik gisteren gebowld, en al zeg ik het zelf, ze zien er geweldig uit. Ik kan niet anders dan tevreden zijn over het assortiment koi dat ik momenteel heb zitten. Algemene kwaliteit laat zich gelden, en ik kan iedere dag genieten.

Welke kohaku zal ik kiezen

Prachtige en goede Taniguchi

Of zullen we het bij Dainichi houden

De kleuren spatten er werkelijk uit, en het is echt genieten van de kleurenpracht. Kleine verbetering...de showa in de laatste bowl is wel niet van Dainichi, maar een showa van Momotaro. Ik weet veel, maar kan me uiteraard ook wel eens vergissen.

Deze showa van Dainichi die er trouwens voortreffelijk uitzag werd ondertussen ook verkocht naar Zwitserland, en soms verwondert het mij dat ik deze prachtige tosai niet in Nederland of België kan houden.

Tenslotte nog een bijzonder interessante kohaku gebowld van Momotaro, die ik aan een klant wou tonen omdat er zoveel toekomst in zit.

De klant bleek echter het patroon niet te smaken, wat uiteraard mogelijk is, maar dit belet niet dat dit een prachtige kohaku is die in de toekomst veel potentie heeft om uit te groeien tot een echte blockbuster, die makkelijk een gezegende lengte zal krijgen met behoud van kwaliteit.

Ik heb de voorbije dagen enorm genoten van de koi die ik gebowld heb, en ga me nu verder concentreren op de voorbereidingen voor de winter.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240