Een verschil van meer dan 30°

Een verschil van meer dan 30°

Het is een hele aanpassing om een verschil van 30° te overbruggen, maar we zijn er weeral heelhuids doorgekomen. Ik was wel blij om mijn koi terug te zien.

En zo zag het eruit deze morgen. Het is geen weer op dit ogenblik om koi te verkopen, maar we gaan toch ons best doen.

Het was tijd om alle vijvers eens goed te controleren, en op enkele kleine akkefietjes na, waren er geen grote problemen te melden. De kleintjes gaven een goede indruk en waren zeker iets gegroeid. Ik heb er enkele nagekeken en de grootste gemeten. Deze zaten op 25 cm, zodat het beoogde doel reeds bereikt is. Het verschil in groei is wel duidelijk. Ze zijn opmerkelijk veranderd in de tussentijd. Vooral het sumi is sterk opgekomen, en laat ons hopen dat ze nog een 2-tal maanden positief zullen veranderen.

Beide shiro's in het filmpje werden ook voor nazicht even gebowld, en één daarvan is de eerste koi die dit jaar naar zijn nieuwe vijver is vertrokken. Vroeg zul je zeggen, maar de temperatuur van beide vijvers werd afgestemd op elkaar, en de koi kunnen nergens beter zitten dan in hun eigen vijver. Het mooie was dat deze ondertussen reeds 63 cm was geworden, met andere woorden...3 cm gegroeid, wat toch niet onverdienstelijk is na een verblijf van 2 maanden bij ons.

Deze shiro werd vooral aangekocht voor haar enorme body, en ze bewijst dat ze dit zeker en vast waard is. Het patroon was een open vraag, maar stilaan zie je enkele sumi vlekken vaag verschijnen op enkele goede plaatsen. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van deze shiro. Er zijn mensen die van donkere shiro houden, er zijn mensen die van witte shiro houden. Ik laat hier de kerk in het midden, en geef in deze de voorkeur aan de stevige body van deze shiro met een aanvaardbaar risico voor het verder ontwikkelen van het sumi in positieve zin. Ik weet dat deze in goede handen is, en naar een vijver gaat waar het sumi sterk opkomt en de vissen goed ontwikkelen. Het zal dan ook een plezier zijn om deze shiro in de toekomst nogmaals in the picture te zetten.

De vissen in de verwarmde buitenvijver zwommen ontspannen rond en leken het naar hun zin te hebben. Net zoals wij verlangen ze naar de zomer, zodat de kap er eindelijk weer afkan, maar het zal nog even wachten zijn. Toch heb ik de indruk dat de winter vrij lang duurt dit jaar. Het kan een gevoel zijn, maar laat ons hopen dat de temperatuur zijn beweging opwaarts begint.

Ondertussen komt de Japanreis weer naderbij. Gelieve er rekening mee te houden dat ik volgende week zaterdag dan ook niet open ben. Ik blijf maar enkele dagen weg, en zal proberen enkele interessante aankopen te versieren. Als er nog wensen zijn kan je me nog altijd informeren.

Meer afbeeldingen

Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 1
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 2
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 3
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 4
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 5
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 6
Een verschil van meer dan 30°: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240