Op de valreep

Op de valreep

Ik heb gisteren nog een aantal koi nagekeken en gebowld om toch nog enkele koi te laten zien die zich goed in hun vel voelen.

Een koi waar ik altijd een goed gevoel bij heb gehad, en die door zijn hoge huidkwaliteit hoge ogen gooit is deze maruten sandan kohaku van Taniguchi. De ouderdieren zijn dan ook eerste klasse. De moeder is Taiho" een 96 cm SFF Rose Queen Bloodline en de papa was een 74 cm SFF Rose Symbol. Genoeg om "U" tegen te zeggen.

Met haar 60 cm niet overdreven groot te noemen, maar wel stevig en compact. Als het in de genen zit, zullen ze toch groeien, en volgens mijn zal ze een behoorlijke lengte kunnen maken. Het blijft voor mij een zeer aangename verschijning, waar vooral de body, huidkwaliteit en patroon positieve punten hebben.

Een zeer speciale showa, waarvan ik zelf dacht dat deze snel verkocht zou worden, maar hier heb ik me blijkbaar in vergist, is deze 60 cm grote Momotaro showa. Het is inderdaad "een specialleke", maar toch eentje waar je veel plezier aan zou kunnen beleven.

De kop heeft de juiste kleur en zal nog witter worden naarmate zijn velletje opdikt. Toegegeven dat het sumi het patroon zal moeten maken, maar dat is toch juist het mooie aan een koi zoals deze. Als je ziet hoe het sumi op het hoofd rakelings naast het hi patroon opkomt, moet je gewoon je ogen dichtdoen en je fantasie laten werken. Ik zou hier mijn geld wel op durven riskeren. Ik denk dat je met dit soort koi een mooie lengte naar of over de 80 cm kan nastreven, en dat je een bijzonder mooie vijvervis zult kunnen samenstellen, en die het einde van zijn latijn nog niet heeft laten zien.

Indien men interesse heeft om één van deze koi aan te schaffen, en men wil dit nog deze week doen, zal ik een speciale prijs samenstellen voor beide of per stuk. Stuur me gewoon een mail en ik zal je het aangepast aanbod sturen.

Om het verhaal vandaag compleet te maken, laat ik je nog een filmpje zien van 2 kohaku, eentje van Taniguchi en eentje van Momotaro. Deze werden als tosai gekocht en verdienen alle lof.

Dit filmpje toont een kohaku die ook als tosai werd aangekocht, en een tancho showa van de opensales van Momotaro in november verleden jaar. Beide koi maken zich klaar om dit jaar verder uit te groeien in hun nieuwe vijver.

Meer afbeeldingen

Op de valreep: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240