Een wijze beslissing

Een wijze beslissing

Het was een goed idee om op woensdag 21 juli, de onafhankelijksdag van België even open te houden om mensen te ontvangen die ook gebruik wilden maken van het aanbod.

Het was trouwens een prachtige dag. Ludo en Andrée hadden hun pijlen gericht op 2 koi uit de befaamde serie van vorig jaar die nog overgebleven waren en die zoveel succes hebben gehad. 

En ik kan ze geen ongelijk geven, want al deze koi blijken meer dan goed te zijn. Ik heb 2 vijvers gesorteerd, één met de mindere goden, en één met de betere goden. Beide kwamen uit de vijver met de betere goden. 

Het verdict werd vlug gesloten, dat bleek al op het moment dat ze in de bowl zaten. Zelf probeer ik nooit een koi extra te promoten, ik laat de keuze over het algemeen aan de klant, want het zijn zii die tenslotte de koi graag moeten zien de volgende jaren.

Na enig overleg, want de mensen mogen zelf een prijs bepalen waar ze zich goed bij voelen, werd de deal gesloten voor 2 koi, een kohaku en een sanke. Eénmaal thuisgekomen kreeg ik van hen volgende lieve mail aan:

Dag Luc,

Ik heb zonet een filmpje verstuurd met we transfer, hopelijk heb je het goed ontvangen.Zoals je kan zien zijn de nieuwe Koi al goed ingeburgerd. Op de voorgrond zie je even onze oude knar, een showa van 21 jaar oud.  Je ziet ook de sanke SA-V19-4282 passeren en op het einde in de verte nog 2 showa, 1703026 en 2006006. We willen je ook nog bedanken voor het goede ontvangst deze voormiddag. We hebben ervan genoten.

Het doet me plezier om mailtjes zoals deze te ontvangen, het kunnen er niet genoeg zijn. Bovendien kreeg ik het filmpje aan van hun vijver en dat laat ik altijd graag zien. Heel netjes zou ik zeggen, en het doet me plezier als de koi goed rondzwemmen. Natuurlijk herken ik mijn koi nog altijd. De meeste koi die ik verkocht heb uit het hogere segment' herken ik trouwens dikwijls nog. Ze blijven in mijn geheugen gegrift.

Bekijk hier het filmpje van hun 2 aankopen.

Ik heb nog even geprobeerd om de 3de sanke ook te verkopen, maar het is me niet gelukt. Nu moet ik wel zeggen dat die een serieuze metamofose heeft gemaakt en me een goed gevoel gaf. Het was sanke SA-V19-4280, en ik laat nog even het moment van aankoop van deze sanke zien, dan kan je vergelijken. Een verstandig moment om ook deze te kopen voor de koihunters. Hoe meer ik er de volgende weken verkoop, des te liever ik heb, want ik moet kapitaal verzamelen.

En toen kwamen er nieuwe klanten het erf opgereden. Robrecht en Eline waren nog nooit bij Interkoi geweest en staan op het punt een vernieuwde vijver aan te leggen. Ze namen de kans te baat om ook een goede koop te doen.

Ik zag de twijfel in hun ogen toen ze de vijver bekeken. Het was een ongemakkelijk gevoel dat ik ken, want mijn vijvers zijn niet kraakhelder. toch zeker niet als de zon zo schijnt, en dan moet ik uitleggen dat de kwaliteit van de koi belangrijker is dan kraakheldere ziekenhuisvijvers of blauwe bakjes waar de koi uitgehongerd rondzwemmen.

Mijn koi moeten mooi zijn als ze boven komen, en ze verschoten zich een bult toen ik een aantal koi bovenhaalde om te laten zien. De kleuren waren verblindend, en het feit dat de vijver groenig was werd vlug vergeten. 

Ditmaal werd er een keuze gemaakt uit vijver 1, de vijver waar een groot aantal showa nog in rondzwemmen. Het filmpje geeft een overzicht van de aanwezige koi en hoe meer ik er in de bowl zette, hoe moeilijker het kiezen werd.

Het filmpje toont de bowl met een tiental showa nog aanwezig, en daarna de 3 overblijvende. Om de mensen een idee te geven van de verkoopprijzen voor deze 3, wil ik even een handleiding geven. Deze laatste 3 werden aangeboden voor de belachelijke prijs van 1000 euro. Ik haal alles uit de kast om de laatste koi een thuis te geven. Het is moeilijk maar ik doe in ieder geval mijn best. 

Ik had het gevoel dat ze  tevreden waren met hun aankoop en ze verzekerden mij dat ze eind augustus, begin september zeker zullen terugkomen om hun bestand aan te vullen. 

IEDERE DAG EEN AANBIEDING OM DE VERKOOP TE FORCEREN.

rode delNIet alles is goud dat blinkt. Ook bij Interkoi evolueert niet alles 100%, die pretentie hebben wij ook niet om dat te beweren. Toch moeten we voor deze koi ook een plaats vinden.

Daarom zal ik vanaf vandaag proberen iedere dag een koi te presenteren die voor sommige mensen die niet teveel eisen stellen haalbaar zijn. Indien niet verkocht zal ik ze laten verdwijnen in de vijvers van "de rode del in Arendonk" waar veel mensen een vijver hebben, en graag dit soort koi willen bezitten.

De rode del ligt vlak bij het natuurgebied het Goorken in Arendonk, een moerasachtig gebied waar veel mensen een buitenverblijf hebben. De meesten hebben ook een vijver aan huis.

Ik laat dus iedere dag een koi te koop zien, en als ik een koper vind, dan ben ik tevreden, zoniet zal de koi verdwijnen, want ze horen niet in het bestand van Interkoi.

Showa van om en bij de 35 cm
Prijs: 95 euro

 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555

Andrée en Ludo

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml