Eerste 5 van de 75 serie

Eerste 5 van de 75 serie

Het is ontzettend plezierig om de mening van anderen te kennen en te leren. Daarom dat dit een lang verhaal gaat worden, maar zeker interessant is om te lezen.

Hoe anderen er tegenaan kijken is altijd meegenomen, en het geeft een inhoudelijk gevoel en een beter beeld van hoe zij de koi beleven. Dit verrijkt je eigen inschattingsvermogen. Het is een boel werk, maar dat doet er niet toe.

De beoordelingen hieronder zijn van verschillende koikichi, en ik mag toch zeggen koikenners in de ware zin van het woord.

Het grote probleem is dat ze eerlijk zijn en niet willen liegen of de waarheid geweld aandoen. Met respect voor de koi zullen ze zowel de positieve en de minder positieve kanten van de tosai omschrijven.

Bovendien heeft Daisuke de moeite genomen om zijn top 10 van deze selectie te nomineren, wat je kan zien in dit filmpje.

Ook Olav van Koibito, mijn agent in Japan sinds jaren, die een meer Europese kijk heeft, heeft zijn top 10 kenbaar gemaakt, wat je kan zien in dit filmpje. Ik wil er toch even een kanttekening bij maken.

Dealers die vertellen dat ze alles rechtstreeks in Japan kopen zijn "een ander woord dat gebruikt wordt voor mensen die de waarheid niet zeggen." Er zijn in 99,99% van de gevallen tussenhandelaars nodig, laat je niets wijsmaken ! Ik ga al jaar en dag met Olav van Koibito en heb de juiste persoon op de juiste plaats. En zaken blijven zaken, dat moet je altijd in je achterhoofd houden !

De Japanese kijk en de Europese kijk is niet dezelfde en daarom dat dit interessant is om te volgen en ik zal achteraf ook vermelden welke koi door hen waren uitverkoren als de betere koi.

Ik kan je wel met zekerheid vertellen dat beiden, zowel Daisuke als Olav een bijzonder goede kijk hebben op koi, wees daar maar zeker van.

Wat is nu de commerciële deal die ik kan en wil maken ?

Iedere dag zullen er 5 koi aan het firmanent verschijnen. Deze koi zullen verschijnen in dit nieuwsitem en tegelijkertijd onder de knop nieuwe aanwinsten. Deze koi zijn aangekocht ter ere van het 10 jarig bestaan van Interkoi. Ik heb van Daisuke een speciale vijver met degelijke en goede koi aangeboden gekregen hierdoor, gecontroleerd door Olav die me zei deze zeker aan te kopen indien mogelijk.

Het waren moeilijke onderhandelingen in het belang van de klanten, maar we zijn er uiteindelijk geraakt. De koi zullen voorzien zijn van een prijs die echt een bodemprijs is voor dit soort koi van Momotaro. Indien de koi aangekocht wordt in voorverkoop, mag je 50 euro aftrekken van de prijs. Een koi die 500 euro geprijsd staat, zal dan 450 euro kosten.

De koi wordt onmiddellijk betaald. Er is echter 1 zekerheid of 1 verzachtend argument. Bevalt de koi niet als deze aankomt in Arendonk (einde april), dan mag je voor hetzelfde bedrag altijd een andere aankoop doen, hetzij van een koi, hetzij van probites, het koivoer met een visie, en altijd door Interkoi aanbevolen. Met andere woorden...je loopt nooit een risico

Op deze manier hoef je geen koi te kopen indien deze tegenvalt, maar ik maak me heel sterk dat dit allen hele goede tosai zijn met veel toekomstpotentieel en die moeilijk aan te kopen zijn.

Het zijn geen afgewerkte en beperkte visjes, maar koi die de mogelijkheid hebben om door te groeien naar serieuze koi en jumbo. De maat die ik erop gezet heb heeft een speling van 4 cm. Dit omdat de koi nog bijna 2 maanden in Japan blijven en dit een reëele groei is van deze tosai in deze tussentijd.

Ik bedank hierbij ook de mannen die een omschrijving en een bedoordeling zullen doen van de koi die volgen. Het zijn ook mensen die volgens mij kennis hebben van koi en ik zal je later inzicht geven over de puntenverdeling zoals deze aan mij doorgegeven wordt.

HEEL BELANGRIJK

Dit zijn geen geselecteerde mannelijke tosai die normaal altijd vrij goedkoop verkocht worden. Dit is een selectie die het niet gehaald heeft naar de veilingen, maar waar nog gegarandeerd veel vrouwelijke koi tussenzitten. Ze kunnen deze helaas nog niet 100% sexen, zodat er geen kennis is of ze vrouwelijk of mannelijk zijn. (Let in deze op de communicatie foto hieronder)

Olav echter heeft me bevestigd dat hij zeer veel vrouwelijke koi “gevoeld heeft”, en er 100% zeker van is dat er meerdere vrouwelijke tosai tussenzitten, en geloof me dat is niet evident !

Beoordeling van Ben Doorakkers

1703001

heeft een redelijk beni goed shiroji en goed sumi. De koi heeft een mooi patroon . de lange kop en de rest van het verloop van het lichaam geven aan dat er een redelijke groei verwacht mag worden.

1702002

heeft een redelijk beni met hier en daar een zwak puntje. Het shiroji en sumi zijn goed. Totaal uitstraling op dit moment iets minder, maar het blijven tosai die enorm kunnen veranderen.

1702003

heeft goed beni goed shiroji en goed sumi. Deze heeft ook een aantrekkelijk patroon en goede kop en body voor de groei.

1702004

heeft zeer goed beni en zeer goed shiroji . De kop en body zijn zeer geschikt voor de groei. Het patroon is interresant maar de vlekken zijn iets aan de kleine kant . Vanwege de zeer goede huidkwaliteit geef ik deze koi hoog cijfer

1702005

Zeer goed beni heel goed shiroji en een mooi body . Deze koi heeft een geweldig patroon en het sumi of aankomend sumi op de juiste plaatsen . Heel geschikt voor de toekomst .

Beoordeling Matthijs Dankelman

1703001

Strakke sanke, beni niet helemaal goed te beoordelen en vermoed dat dit niet helemaal perfect is, bouw is gewoon goed zonder uitzonderlijk te zijn.

Huidkwaliteit zeer goed!

1702002

Sanke die mij niet bekoort, beni grote twijfel voor mij, patroon niet slecht maar ook niet heel goed, bouw is aardig maar toch zeker niet bijzonder goed. Grote plus is dat de Tejime al aanwezig is, vind ik toch belangrijk op een sanke

1702003

Voor mij een geweldige koi, bouw perfect, huid perfect, oke... het beni aan de achterzijde ligt aan 1 kant maar dit wordt gecompenseerd door het sumi en maakt dit voor mij geen minpunt. Deze 1703003 had ik direct aangekocht als de mogelijkheid zich voor had gedaan.Wat mij opvalt is dat de teri op alle vissen belachelijk goed is !

1702004

Zeer goede kohaku, zeer mooie huidkwaliteit en zeer mooie bouw, shiroj sneeuwwit en beni zeer sterk zonder te bloedrood te zijn! Echter heeft dit patroon vooral voor de toekomst toch een tekort bij het groter/breder worden denk ik.... vandaar niet de volle beoordeling! Wel een super vis voor iemand die dit patroon graag ziet!

1702005

Wederom zeer mooie huid en patroon dat naar perfectie neigt, plaatsing sumi goed, lijkt ook in de schouderpartij nog wat aan te komen wat dit helemaal af zou maken. Bouw is het enige waarvan ik iets minder onder de indruk ben, ze heeft niet de mooiste lengtebouw.

Beoordeling Toon Versteegen

1703001

Deze sanke heeft een erg mooie bouw, huidkwaliteit gepaard met een aantrekkelijk patroon. Het wit is erg goed en de glans spat gewoon van deze vis af. Het sumi zit er dik op en is mooi verdeeld met als enig minpunt de grote vlek. Ook nog is de kop mooi lang en breed, wat een eventuele goede groei kan betekenen.

1702002

De bouw van deze sanke is goed voor deze lengte door zijn grote kop, de huid spreekt mij echter wat minder aan. Er is veel tsubo sumi aanwezig, wat altijd aantrekkelijk is, en er lijkt nog sumi op te komen in het rug/schouder gedeelte. Op de rug is het beni nog niet uitontwikkeld maar het patroon zou nog eventueel spannender kunnen worden in de toekomst als het daar nog gaat breken. Deze sanke is een gokje voor de toekomst maar zou goed uit kunnen pakken.

1702003

Een sanke met een erg mooie lange bouw. De kop had iets groter gemogen maar dat neemt niet weg dat deze vis toch nog een mooie groei zou kunnen bereiken. Het sumi is nog in ontwikkeling, prima voor deze leeftijd, en ligt op dit moment zo goed als overal in het wit. Het beni en shiroji is van erg goede kwaliteit. Het patroon is mooi afgelijnd met afwisselend maruzome en recht kiwa en prima sashi voor deze leeftijd. Het patroon is misschien niet helemaal gebalanceerd bij de staart, maar daar vult het sumi wel de ruimte op.

1702004

Deze kohaku valt erg op tussen al deze visjes. Met zijn lange gestroomlijnde bouw gecombineerd met een grote lange kop straalt deze vis groei uit. Daarnaast beschikt deze kohaku over een uiterst aantrekkelijk ''maruten 4-step'' patroon, met shiroji voor de staart. De huidkwaliteit ziet er goed uit en de 4 stappen bevatten mooi maruzome kiwa. Een minpuntje is het beni in de rugvin, maar dit zou misschien nog naar beneden kunnen trekken naarmate de vis groeit. Erg leuke vis voor de toekomst!

1702005

Deze sanke is een leuk projectvisje. Het patroon is speels, de huid is goed, en er zit nog onderliggend sumi op het gewenste schoudergebied. Op dit moment zit het sumi wel voornamelijk op de rechterkant van de vis en is het nog niet echt duidelijk of dit ook op de andere kant gaat komen. Het is een interessante vis met potentie en zal zeker nog veel ontwikkelingen doormaken.

Beoordeling van Jack Veldman

1703001

Goed hoofd, goed voor groei, mooie egale borstvinnen, Tejime ? Zeer fraaie huid en teri. Traditionele Sanke met mooi patroon.

1702002

Bouw spits, wel lengte in de body. Beni niet egaal, sumi opervlakkig. Tejime aan een zijde, blijvend ?

1702003

Bouw voor groei, lettend op het hoofd vermoed ik Dainichi genen, huidkwaliteit goed, patroon voor de toekomst, sumi mooi geplaatst.

1702004

Goede bouw, lengte. Zeer goede huidkwaliteit met goed teri. Patroon technische jonge Kohaku voor Show ?!

1702005

Kleine Koi, bouw goed niet overtuigend. De Huid zeker wel, mooi patroon voor toekomst. Kata Sumi, maruzome Kiwa, fraai teri. Pareltje ?

Meer afbeeldingen

 Eerste 5 van de 75 serie: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137