Vandaag is het weer rood

Vandaag is het weer rood

We verlangen er allemaal naar om een dik beni te realiseren. Velen begrijpen er niets van, anderen hebben het in hun vingertjes en schilderen met de kleuren rood dat het niet mooi meer is.

Van vermiljoen naar ferrari rood, het kan niet op en het is onverklaarbaar hoeveel tinten rood er zijn. Zelf hou ik heel veel van het zachte beni, liefst oranje als de koi nog jong zijn, om hun opmars naar rood mee te maken als je ze grootbrengt.

Wat is het geheim van rood ! Je kan er zo lang en zo breed over discussiëren als je wil, en we hebben het er zo dikwijls over, dat het onmogelijk is om het uit te leggen. Uiteraard heb je de goede basis nodig om verder te borduren en dat is de klasse van je dealer die daar voor moet zorgen. De rest moet de eigenaar natuurlijk doen.

Koi hebben bepaalde voedingsstoffen nodig nog om hun teri, hun beni naar grote hoogten te brengen. Kom gerust langs bij Interkoi en ik laat je iedere koi bewonderen. 80 tot 95% van het beni is dik in orde.

Ik heb geen superdeluxe installaties die je werk verminderen, ik heb gewoon basis filtering, maar je mag iedere koi bekijken, ze blinken bijna allemaal als een spiegeltje.

Wat doe ik speciaal ? Niets, dat is zo goed als zeker. Mijn filtering is ouderwets, zeg maar basic. Wel heb ik één speciaal geheim wapen, maar dat hou ik voor mezelf en voor wat ingewijden….

Gisteren kreeg ik enkele filmpjes aan van Polleke, want hij had weer een vlaag van geestdrift en dan moet hij zijn ei kwijt. En dan krijg ik berichtjes van een enthousiaste koikichi die overloopt van geluk en duidelijk geniet.... Is dit goed beni ? na bijna 4 jaar in de vijver ?, waren zijn woorden !

Ik heb nog een filmpje van bij aankoop, en toen viel ze me op met een zalige huidkwaliteit en ondanks het feit dat het hi wat aan de dunne kant was, met een zwak stukje op het einde van het patroon aan één zijde. Bekijk het filmpje bij aankoop.

Zoals je kan zien is het zacht beni, maar wel dik en egaal van voor naar achter. En wat een shiroji, dat kan je niet ontkennen. Ondertussen is ze in haar 5de levensjaar en ± 75 cm, een groei van 13 cm en nog een hele toekomst voor zich. Heerlijk om naar te kijken. Het hi spat er vanaf en lijkt er met een dikke kwast op geschilderd.

Het verzwakte hi plekje is niet volledig weg, maar dat kan de pret niet bederven. Patroon technisch heb ik er geen probleem mee, alhoewel ik denk dat er veel mensen zijn die de boekjes weer gaan bestuderen…Wat een velletje, en wat een mooie gestroomlijnde bouw.

Persoonlijk heb ik heel graag dit hi, maar ik weet en begrijp dat er mensen zijn die liever het meer donkere hi zien, maar och, verschil moet er zijn nietwaar, en dan laat ik toch gewoon de volgende klepper zien.

Deze sanke is van Sakai FF heeft een totaal ander hi, en velen zullen dit veel beter vinden dan de vorige, maar bedenk er ook bij dat de vorige uit de opensales koop was en de laatste van de veiling van Sakai. Ze zijn beiden even oud, maar ik zeg toch niets verkeerd als ik zeg dat dit 2 koi zijn die mogen gezien worden qua ontwikkeling.

Nu zuller er weer velen zijn die als eerste komen met de opmerking over het brede sashi ! Ik vind dit een zielige opmerking, zelfs als ze gelijk hebben. Mijn antwoord is eigenlijk heel simpel. "Je zal nooit een goede koi kunnen kopen als je niet verder kijkt dan je neus lang is". Op elke koi kan je een opmerking maken, want de perfectie bestaat niet, en als hij bestaat kom je echt niet aan de bak.

En ja hoor, geloof het of niet, ik heb nog een filmpje bij aankoop

Het zou mooi zijn om deze in de show in te zetten, maar ik denk dat dit niet tot de mogelijkheden behoort. In ieder geval complimenten voor de verzorging en het verder ontwikkelen van deze prachtbeesten….

Meer afbeeldingen

Vandaag is het weer rood: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137