Eigen schuld, dikke bult

Eigen schuld, dikke bult

Ik ben de laatste dagen nogal fel en kritisch aangepakt door diverse forum. Geen verwijt aan de forum, want het was mijn eigen schuld.

Ik kon het niet nalaten om een klant van mij te verdedigen, waarbij in mijn ogen het essentiële van de zaak niet aangekaart werd. Voor de rest ga ik hier niet te veel over uitweiden, want de storm is nu geluwd, en na enkele keren goed doorgeslikt te hebben, is mijn depressieve periode een beetje weggeëbd. Ik weet ook niet of het goed is om dit nieuwsitem neer te pennen, want dan geef je je weer bloot. Langs de andere kant is dat ook een sterkte. Ik doe het dus toch. Ja, ik weet het Rini, ik zou het beter niet doen….

Wat me wel opgevallen is, doet me toch enkele vragen stellen. Wanneer doe je het goed als dealer ? Ik durf in eer en geweten zeggen dat ik probeer de best mogelijke kwaliteit vissen te kopen, tegen de best mogelijke prijzen. Blijkbaar is het hier niet iedereen mee eens. Dat mag natuurlijk, en ik besef ook dat ik qua prijsvorming naar de hoge kant geschoven ben, maar het gaat gewoon niet anders. Het is zo moeilijk om goede vissen uit te zoeken tegen handelbare prijzen, dat hou je niet voor mogelijk. Ik heb ook een groot aantal vissen die kwalitatief heel goed zijn met behoorlijk lage prijzen, maar daar wordt met geen woord over gerept.

Wat ik wel tracht te doen, is inventief en creatief om te springen met de koibelevenis in zijn algemeenheid, waarbij niet alles topkwaliteit moet zijn om mensen gelukkig te maken met hun koi. Je kan niet voor iedereen goed doen, maar je kan wel iedereen proberen het naar de zin te maken, en geloof me, dat is toch één van onze voornaamste doelstellingen. Als je bedenkt dat je na 2 jaar toch zonder “gatkruiperij of als geldschieter” aan de subtop staat in België en Nederland, dan zou je mogen zeggen dat je het niet zo slecht doet, of zie ik dat verkeerd ? Als ik even de pretentie mag hebben, en zeggen dat iedere koizaak, Interkoi als basis neemt, uitgaande van de manier waarop een website gerund wordt, dan zijn dit toch geen loze woorden, of zie ik het anders verkeerd ? Als Hans van t”Viske mij verteld dat ik op 2 jaar bereikt heb, waar hij 25 jaar over heeft moeten doen, dan is dat toch een compliment, of zie ik dat verkeerd ?

Ik was na mijn Japanreis volledig afgepeigerd. Na 10 dagen reizen, hard labeur, moeilijke beslissingen nemen en bovendien tot in de nachtuurtjes werken om het nieuws op de site up to date te houden, is de thuiskomst, zij het door mijn eigen schuld, zeer ondankbaar geweest. Wat me vooral van het hart moet, is toch de beoordeling die mensen geven op de diverse forum over koi, zonder ze in het echt gezien te hebben, en zo hun mening te geven over de verhouding prijs/kwaliteit. Uit ervaring word mij toegedicht dat er weinig plaatsen zijn waar er zoveel hoge kwaliteitskoi op één en dezelfde plaats rondzwemmen, als bij interkoi Arendonk Dit zijn geen hersenspinsels van mij, maar een gewone objectieve vaststelling.

Ik wil met deze brief geen reacties, emoties of andere gevoelens opwekken, maar het is toch nodig dat ik via deze weg gebruik maak als uitlaatklep om weer kracht te scheppen uit mijn doelstellingen. Ik heb ook lessen genomen uit de diverse reacties, en zal mij hierop aanpassen, maar wel met de intentie om niet onder te gaan in de algemene massa. Ik weet dat ik weer vele discussies op gang ga brengen, maar ik ben zoals ik ben, en niemand zal dit kunnen veranderen. Ik ben een gewone mens met fouten en gebreken, en ik ben daar nog blij om ook.

Graag zou ik volgend jaar een bijeenkomst willen tot stand brengen, waarbij de grote kenners zich aanbieden om op een correcte manier een koi te beoordelen. Dit hoeft geen strijd te worden tussen verschillende meningen, maar een bijeenkomst met respect voor elkaar, waar iedereen zijn zegje mag doen. Het publiek mag hier zijn lessen uit leren. Ik heb er met mijn mensen over gesproken, en zij verlenen graag hun medewerking. Wat is de bedoeling ? Er worden een 10-tal vissen beoordeeld, waarop de koikenners die zich aanbieden een opbouwende discussie aangaan wat betreft de kwaliteit van de koi. Ieder mag zijn zegje doen, en ieders mening wordt gerespecteerd. Discussie moet mogelijk zijn, maar wel op een serene manier. Wie zich hiertoe geroepen voelt, mag zich aanmelden. Ik ben van plan dit in maart volgend jaar te organiseren. Ik zou het op prijs stellen dat we hier het summum van de koicriticasters samen mogen krijgen. Wat vinden jullie hiervan ?

(ik heb ondertussen al enkele bittere opmerkingen verwijderd) :)

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137