Eindelijk gelukt !

Eindelijk gelukt !

Na veel zagen en zeuren is het me toch gelukt om een update te krijgen van een shiro utsuri. Op regelmatige basis vroeg ik om een update van de shiro, maar zonder succes, tot ik me een beetje kwaad maakte, en dat zullen ze gevoeld hebben waarschijnlijk.

Ik heb er een hekel aan als er veel geld betaald wordt voor een koi, in dit geval een shiro, en als er dan geen update kan gemaakt worden. Nu is Omosako Takahiro wel de vriendelijkheid in persoon, maar voor vriendelijkheid koop je niet altijd iets.

Dan maar mijn strengere kant laten zien, en dat hebben ze niet graag in Japan, maar nood breekt wet denk ik dan maar. Vandaag kreeg ik het verdict dat hij me niet vergeten was en toonde me de update van deze prachtige shiro utsuri die nog tot eind dit jaar in Japan blijft.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn nopjes ben met de vele aankopen van shiro utsuri eind vorig jaar, alhoewel ik altijd met angst afwacht hoe de verdere ontwikkeling is van deze toch wel uitzonderlijk mooie shiro.

Soms moet je toch luisteren naar je klanten, en de man die me trouwens deze hint gaf is toevallig vandaag ook jarig. Laten we hem met zijn allen feliciteren, want hij is wat uit het straatbeeld verdwenen. Het is de advokaat van het sarcasme volgens zijn profiel, en gelijk heeft ie !

Ze durven nogal eens beni te ontwikkelen en dat wil je eigenlijk niet bij deze variëteit en dan moet je er al eens aan gaan werken, wat niet altijd evident is. Maar de collectie die ik nu nog heb is bewonderenswaardig mooi !

Ik heb er trouwens nog 3 van de serie aankopen over, en die doen het eigenlijk allemaal bijzonder goed. Misschien toch eens een kijkje komen nemen naar deze prachtige tweekleurige koi. Misschien kan ik er iemand warm voor maken !

Naast de update van deze shiro, kreeg ik nog een update van 2 tosai die ik vorig jaar in april aankocht. Je ziet ze op de foto staan, en je ziet de toch wel bijzonder mooie ontwikkeling van de sanke, met de juiste sumivlekken op de juiste plaatsen.

De sanke heeft een sterke lengtegroei gemaakt. Ze was bij aankoop 40 cm, bleef een jaar azukari in Japan en werd 62 cm gemeten rond oktober. In Europa aangekomen ging ze wel onmiddellijk naar haar nieuwe omgeving, had helaas een beschadiging aan de vin opgelopen tijdens transport, maar dat is nu vrijwel zo goed als 100% genezen. Ze is doorgegroeid naar 67 cm tijdens de winter, en dat kan tellen. Een nisai van 67 cm is niet niks !

Het velletje, het beni en het sumi zien er allen goed uit en met deze lengte is het een verdienstelijke ontwikkeling. Dit zijn toch de meisjes die uiteindelijk een serieuze lengte kunnen maken. De opbouw van de body zal in de loop van de jaren zeker vervolledigd worden, geef deze enkele jaren tijd, en je zult versteld staan.

De ginrin kohaku was bij aankoop 37 cm. Ervaring leert me dat de gang van de groei gerespecteerd blijft ! Eénmaal de grootste blijven ze ook meestel het grootst in de volgende levensfase. Ze kwam uiteindelijk op 55 cm uit de mudpond. De dag van vandaag is ze 59 cm.

Wat ik kan zien is dat ze vrijwel stabiel is gebleven met een lichte terugval in het beni. Dit is vrij normaal, want hoe je het ook draait en keert, wat ze  in Japan kunnen, dat zullen we zelden kunnen evenaren. Desondanks kan ik genieten van een mooie ginrin kohaku, vooral die van Momotaro.

Ik heb zelf een prachtige, veel te dure ginrin kohaku aangekocht op de laatste veiling van Momotaro, die ik naar de serre in de opgroei zal laten gaan. Als dit de gewenste grootte heeft in Japan, kan je dit niet inkopen wegens te duur, wat ze nu overigens nu ook is, maar ik moest en ik zou ze hebben. We gaan er in ieder geval ons best voor doen om er een pracht ginrin kohaku van te maken.

Ik ben zeer gecharmeerd van de koi die ik vandaag presenteer. Het is toch weer het bewijs dat kwaliteit loont in de meeste gevallen. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

Alinea nummer 5 van het nieuwsitem: de prediker in de woestijn heeft eindelijk een volgeling, en wat voor één dan nog! 😍

Overigens aan iedereen van harte dank voor de vele ontvangen verjaardagswensen, waarvan het overgrote deel weliswaar via FB/Messenger.


Johan

Echt spierwit die shiro utsuri 😍


KONDHO

Geniet van de bubbels in je bubbel Martin, nog vele goede jaren gewenst.

The Untouchable

Bedankt voor de mooie wensen Kondho, we doen er alles aan om uw tweede wens ook bewaarheid te laten worden.


Ben

martin van harte fijne dag geniet ervan 

The Untouchable

Bedankt voor de mooie wensen Ben.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74