Eindelijk, mijn eigen vijver

Eindelijk, mijn eigen vijver

Na 8 jaar zwoegen en werken, en geld uitgeven heb ik eindelijk mijn eigen vijver bij Momotaro.

Tenminste zolang als het duurt, want de koi worden begin november getransporteerd. Of ik geluk had weet ik niet, maar ik heb een aantal koi, 11 om precies te zijn mogen selecteren samen met DoDo van Indonesië.

Helaas kaapte hij een prachtige Tancho Showa voor mijn neus weg, maar ik ging er met een kohaku vandoor die hij wou hebben. Als je wil weten hoe het in zijn werk gaat. Adam en Daisuke staan klaar met een groot schepnet, en uit de vijver waar een 50-tal koi zitten mag je aanduiden welke je in een vat wil zetten.

Niet eenvoudig hoor, want er wordt al eens gelachen als je koi moet selecteren uit een vijver waar een 50-tal vissen inzitten en je moet er op tijd bijzijn. Je moet het zelf maar eens proberen.

Als de vissen dan in een vat zitten, kan je kijken of er koi zijn die je niet wil houden, en dan wordt het onderhandelen. Dit neemt geruime tijd in beslag, en je moet vernuftig zijn om een goede deal te kunnen maken. Ik heb vandaag voor mijn gevoel een goede deal kunnen sluiten, maar dat weet ik pas als de eerste verkocht worden. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij.

Een uitgelezen kans wil ik toch wel even toelichten op de mannelijke showa 1409009. Als je een goede showa zoekt die veel toekomst heeft, kijk hier dan maar eens even goed naar, en bekijk die dan 2 jaar later nog maar eens...

Ik ga mijn verhaal niet te lang maken, want het is al bijna 2 uur, en ik moet er al om 6 uur uit. Ik heb ditmaal niet asociaal gedaan en ben met de hele groep gaan eten. Dit gebeurd niet dikwijls want gewoonlijk ga ik altijd solo...

We zijn naar het restaurant van de broer van Daisuke gegaan met de ganse kliek die morgen ook op de opensales en de veilingen zullen zijn. Hierbij zijn de grootste dealers van de wereldtop samen, waaronder Max, DoDo, Kiki, en een groot aantal chinezen die ik niet bij naam ken, maar die ik regelmatig op de veilingen zie.

Een kort filmpje toont het gezelschap bij het eten van Okinawa food. Okinawa zijn een eilandengroep in het Zuiden van Japan en is bekend omdat de inwoners de hoogst gemiddelde leeftijd van de wereld hebben. Blijkbaar hebben ze dit te danken aan het gezonde eten. Ik zal het niet allemaal opnoemen, maar er is zeewier van een speciale soort, veel groenten die worden warmgemaakt in een kookpan met bouillon. De bouillon wordt getrokken van gedroogde tonijn die daarna geschraapt wordt, en nog wat ingrediënten waar ik ondertussen de naam al weer van vergeten ben. Bekijk de foto's en dan zie je meer dan genoeg. Het was in ieder geval reuzelekker.

Ik kan nog veel vertellen over de dag, maar laat ik het toch maar kort houden. In dit filmpje zie je de koi die ik gekocht heb naar mijn persoonlijke vijver brengen. Je ziet Adam in het filmpje, mijn trouwe helper en raadgever, en zijn vriend waarvan ik naam niet kan onthouden.

Mijn aankopen vandaag staan ondertussen al op de site. Dit filmpje geef tnog een overzicht van de bowl, en dit filmpje geeft een zicht op de mudponds vlak bij de binnenvijvers naast de geweldig mooie rivier, waarvan ik de naam niet ken. Wel zitten er veel roofvogels die zich regelmatig laten zien, en als de zon ondergaat is het geweldig mooi.

Morgen zijn het de opensales, en als de prijzen meevallen voor de Europese markt, dan probeer ik nog wat te scoren. De veiling dinsdag wordt een ander verhaal. Ik heb de koi gezien, en dan weet ik al voldoende.

Ik moest ook nog Toon de groeten doen van Daisuke, dus bij deze Toon....

Meer afbeeldingen

Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 1
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 2
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 3
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 4
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 5
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 6
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 7
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 8
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 9
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 10
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 11
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 12
Eindelijk, mijn eigen vijver: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137