Eindelijk naar buiten

Eindelijk naar buiten

Het is algemeen geweten dat ik een hekel heb aan koi die binnen zwemmen. Al dan niet gerechtvaardigt, dat laat ik aan jullie beoordeling over, maar wat ik zie is meer dan genoeg. De teri teert in en is niet te vergelijken met de koi die buiten rondzwemmen.

Ik ben dan ook blij om aan te kondigen dat de eerste koi naar buiten vertrekken. Ook uit noodzaak, want ik heb mijn opvangplaats nodig voor de levering die volgende week plaatsvind.

Zoals je van mijn zult verwachten heb ik een filmpje gemaakt van de koi die naar buiten gaan. Ik heb besloten de niet verkochte koi samen te zetten, waar ik trots een filmpje van heb gemaakt. Allemaal koi tussen 60 en 65 cm, en ze zullen eindelijk kunnen genieten van de vijver waar koi in thuishoren. 

De volgende serie is van koi die al verkocht zijn. Ze zullen hun tijd moeten uitdienen totdat de koi worden opgehaald. 1 April is en moet mijn streefdatum zijn, want er moeten nog ontzettend veel grote koi binnenkomen. Dat staat gepland voor begin april.

Of er daarna nog iets komt is nog maar de vraag. Het ligt een beetje aan de situatie. We leven in een speciaal jaar, dat niet bepaald gunstig is, en ik heb er mijn vragen bij. We zullen het proberen zo goed mogelijk op te volgen.

Toeval of niet, maar ik kreeg een telefoontje van Kevin die een bepaalde kohaku wou zien en vroeg dat hij langs kon komen. Hij was in Brasschaat aan het werk, dus wat het een goede gelegenheid om eens te passeren.

Het moet een vrouwelijke koi zijn, met veel body....waar heb ik dit nog gehoord, en prijstechnisch betaalbaar ?  Aan de eerste 2 vereisten kan ik voldoen, aan de 3de eis moet ik weten wat ze bedoelen met prijstechnisch betaalbaar ! 

De eerste bowl voldeed al aan zijn wensen. Als dit geen 2 oerdegelijke en gezonde knoesten zijn, tja...dan weet ik het ook niet meer ! De sandan kohaku kocht ik aan als ze 21 cm was, Kevin kon het niet geloven, maar ik zei hem dat hij alle filmpjes vanaf aankoop tot nu zou kunnen zien zonder problemen.

Er werden maar liefst 24 filmpjes van gemaakt en ik kreeg haar nog altijd net verkocht. Hier het filmpje bij aankoop. Als ik me niet vergis was het Matthijs die me vertelde dat hij nummerke 44 als de beste koi van deze serie beschouwde.

Ik herinner me nog heel goed dat ik meerdere tosai aankocht op deze veiling, en bovendien vrij prijzige koi. Wel zijn het succesvollen ontwikkelingen geweest, maar commercieel de grootste floppers. Koi met deze kwaliteit voor een habbekrats in deze tijd...leg het mij maar uit.

Ik zal trouwens de andere laten zien, dan weet je welke ik bedoel. Dat is deze sanke en ik ben van plan om beide koi  mee te nemen naar één van de volgende shows. En begin niet te lullen over het patroon,  want dit wordt in Japan wel degelijk op prijs gesteld, om maar niet te spreken van de sublieme huidkwaliteit. Het nadeel...het is een man ocharme.

Dan maar een derde erbij gezet, want ik heb bijzonder waardevolle kohaku rondzwemmen die bovendien shimi vrij zijn. Deze kohaku is van Taniguchi, en heeft een slijmophoping op zijn hoofd door de winter, wat bij het warmer worden zonder problemen weg zal gaan.

Ja maar dat is niet de koi die ik je heb laten zien vertelde Kevin me...Maar Kevin, je moet mij mijn koi niet leren kennen, want ik ken ze allemaal, dat is de koi die je me hebt laten zien. Hij dacht van niet, dus heb ik even de andere in de bowl gezet om een vergelijk te maken en om hem te overtuigen dat ik wel degelijk mijn kindjes ken !  Ja,  je hebt gelijk moest hij toegeven !

MIsschien nog niet de body van de anderen, maar deze is dan ook nog veel jonger. Ik was vroeger ook niet zo rijk gevuld, en dat is met koi ook zo....geef ze toch de tijd om massa aan te kweken. Dat is toch niet meer dan normaal.

Ik moet zeggen dat het me toch nog eens plezier deed dat mensen naar de koi komen kijken om te genieten van datgene wat ik te bieden heb, en dat is momenteel een serieus aanbod. Ik heb nog niet veel aanmeldingen voor volgende week zaterdag, dus het is afwachten wat het gaat worden.

Ik doe mijn best om er de schwung in te houden, meer kan ik ook niet doen ! 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml