Transport uit Japan wordt moeilijk !

Transport uit Japan wordt moeilijk !

Weinig volk, maar toch blijft de verkoop doorgaan. Het is misschien ook nog niet het goede weer om veel volk te verwachten, maar gelukkig gaat de verkoop wel door. Gelukkig want het zijn onvoorspelbare maanden. Voor het eerst voel ik me een beetje onmachtig en kan ik niet inschatten wat de toekomst brengt.

Wat mij het meeste stoort is dat bijzonder veel mensen altijd maar vragen stellen over bepaalde koi die ik op kutbook zet. Ze kunnen alle informatie van aankoop tot heden vinden op mijn website. Up to date en volledig correct met alle mogelijke informatie, maar ze blijven sociale media afschulmen met alle desinformatie vandien.

Zonde dat oude tradities verloren gaan en mensen niet meer de moeite nemen om langs te komen en te genieten van koi en eventueel een koi aan te  kopen. Een lak in de evolutie. Juist in deze tijden is het belangrijk om je niet te vergapen aan gekunstelde foto's of video's. 

Maar soit, we moeten mee in de draaimolen van het leven en gelukkig kan ik nog goed volgen. Gisteren vertrok een kohaku naar Duitsland waar ik zelf een bijzonder grote fan van was. Ik kocht haar aan in oktober van vorig jaar en was bijzonder gecharmeerd door haar babyface en het evenwichtige patroon. Kijk naar dat koppeke en de wangetjes...!

Toegegeven ze had hier en daar wat puntjes van aandacht, maar die heb ik zoveel. Wat kan me dat schelen ! Geniet toch van de volledige uitstraling van deze grandioze kohaku die bij aankoop 59 was en nu 64 cm werd gemeten. 

Bjorn is zeker dat hij die boven de 85 cm gaat krijgen, maar ik hou me hierbij op de achtergrond, want ik weet hoe moeilijk het is om dat te bereiken. Hij kocht onlangs ook 2 ginrin oshiba shigure en beloofde me dat ze eind dit jaar 70 cm zouden zijn. Ik ben benieuwd, maar ik twijfel dit.

Onverwacht kwam Rudi aangereden om zijn voer op te halen. Ja, en ik kom mijn kujaku ook ophalen vertelde hij me. Ok, dat kan, als je je quarantaine maar op de juiste temperatuur hebt afgestemd, dan is er voor mij geen probleem.

We hadden de kujaku snel gevonden. Ze was net geen 28 cm dacht ik; wat toch een mooie score is. Hij ondervond hoe moeilijk het is om kleine koi in je handen te houden. Na het filmen heb ik het dan even voorgedaan hoe dit moet, want iedereen wil een tosai omdraaien om te zien of het een vrouwtje  of een mannetje zou zijn.

Zo goed als onmogelijk vast te stellen op dit moment, maar de tekenen van een mogelijk vrouwtje waren aanwezig. Met andere woorden en zoals de Japanners het zo mooi kunnen zeggen: het is nog geen man. En dat is een diplomatisch antwoord. 

Als laatste moest ik voor Jeroen een shiro utsuri filmen van Omosako. Dat wordt dan met plezier gedaan.....maar helaas krijgen we daarna geen antwoord, en daar heb ik een bloedhekel aan ! Zeg dan op zijn minst wat je wil, want aan deze shiro is weinig op aan te merken.

Ondertussen ben ik de voorbereidingen aan het maken voor de ontvangst van de nieuwe koi volgende week. Er komen bijzondere interessante koi binnen, dat kan ik je nu al vertellen. Het probleem gaat echter zijn of er wel een transport kan komen. Ik krijg juist vanuit Japan te horen dat dit transport vermoedelijk niet doorgaat, en er wordt volop contact opgenomen met KLM om te weten wat er gaat gebeuren.

We zullen allemaal te lijden hebben van datgene wat zich afspeelt op het wereldtoneel....Ik hou je op de hoogte van de laatste nieuwtjes....

Nieuws op de voet volgen !

7.15 uur: Het ziet er  niet goed uit voor het transport volgende week. Voor zover we kunnen zien is het transport geannuleerd. We proberen verdere informatie te krijgen. Het zullen moeilijke tijden worden !

7.21 uur: Mijn collega vertelde me dat ook zijn vlucht geannuleerd werd ! 

7.26 uur: Net gebeld en de vlucht staat nog niet geannuleerd. Misschien gaan ze over Azië vliegen ipv over Rusland. Morgen zullen we meer weten.

13.15:  De vlucht voor woensdag is geannuleerd. We gaan dus op zoek naar een andere vlucht.

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Ben

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml