Eindelijk nog eens bowlen

Eindelijk nog eens bowlen

Het was een tijdje geleden, maar eindelljk heeft iemand nog eens gevraagd om een koi te bowlen. De temperatuur is onder de kap nog 12° gelukkig en de koi zwemmen nog rustig rond, dus bowlen is geen probleem.

Er zitten helaas niet veel koi meer in vijver 4, ik geloof nog een 13 of 14-tal, en die hebben het best naar hun zin momenteel. De vrieskou zou deze week moeten beginnen, dus de kappen zijn niet onnodig geplaatst en vervullen hun nut.

Blijft het warm onder de kap ? Het is misschien niet alleen de warmte, maar vooral de rust die de koi ontspannen maken. Je ziet het aan hun gedrag. Wat betreft de temperatuur denk ik dat het verschil tussen kap en geen kap ongeveer 2° gedraagt. Is een kap nodig ? 

Een goede vraag, maar een overkapping geeft ons warmtedieren wel een goed gevoel. Ondanks het feit dat koi koudbloedige dieren zijn, willen wij ze toch zo warm mogelijk houden, maar eigenlijk is het niet echt nodig. Voor mij overheerst vooral de rust en het ontspannen gedrag tijdens de winter dat mij de meeste voldoening geeft.

Maar welke koi moest ik bowlen ? Dit keer ging de beurt naar een kohaku van Momotaro namelijk kohaku 2010008. Of ze zal verkocht worden is nog een open vraag, de geïnteresseerde koper moest er nog even over nadenken, maar ik kan toch weer eens een koi laten zien, dat was al een tijdje geleden.

Ondertussen is er veel werk aan de winkel met de  online koi aanbiedingen. Iets te veel eerlijk gezegd, maar het is niet anders. Voor die mensen die toch interesse hebben zal ik eventjes de links blijven noteren zodat men alles op kan volgen.

Op dit ogenblik is de veiling van Sakai bezig. Dit gevecht kan men hier opvolgen.De veiling eindigt gedeeltelijk deze middag, en morgen komt de rest aan de beurt. 

Van 27 tot 29 oktober heb je de veiling van Chugoku of het district uit het zuiden met een 150 koi die worden aangeboden. 

En als klap op de vuurpijl heb je het event van Narita met zijn R-Collectie. Dit kan je hier  opvolgen en de prijzen staan vermeld. Het is een aaneenschakeling van machtige koi, zeg maar het beste van het beste wat er op de markt te krijgen is. Helaas voor de meesten een onbereikbaar iets.

Zoals je waarschijnlijk weet gaat dit via het lucky draw systeem, dus meerdere mensen die hun stem uitbrengen op een koi moeten wachten totdat het eetstokje of chopstick met de rode bol is getrokken om te weten dat ze de koi gewonnen hebben. Gewonnen met een vraagteken, want die moet natuurlijk wel betaald worden.

Wie toch mee wil doen aan de veilingen kan me contacteren. Ik volg ze allemaal online op.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

Beul die Kohaku


Dick

Hoi Luc, heb even naar de diverse veilingen gekeken, wat zit er toch topkwaliteit tussen het geweld. Zomaar twee eruit gepikt, box 005 bij Sakai, echte diamantjes en Kohaku nr. 134 bij Narita, heeeeeel bijzonder. Heerlijk om je dag zo te mogen beginnen.


wim

allemaal mooie koi die te koop worden aangeboden - de ene wat duurder dan de andere - de ene kwaliteit wat beter dan de andere .. merci voor de links te willen delen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74