En John was er blij mee

En John was er blij mee

Alle koi van verleden jaar zijn bijna opgehaald. Nog enkele zitten er in de wachtpijp om opgehaald te worden.

Deze kohaku van Taniguchi 1304025 werd verleden jaar april uitgekozen door John, en zou ook nog een jaar mudpond meekrijgen. Ze is bijna 60 cm. als ik ze vergelijk met de benigoi, waarvan ik weet dat ze 60 cm is.

Ik hou van dit soort niet gestandariseerde patronen. Het shiroji is van voortreffelijke kwaliteit, en ik weet dat het hi van Taniguchi met het ouder worden beter en beter wordt. Een spannende verschijning is het in ieder geval.

Als je dan nog even de benigoi bekijkt, waarvan het neusje wit was bij aankoop, dan zie je dat dit volledig is verdwenen. Bekijk hier het filmpje van de benigoi bij aankoop met het witte neusje. Het was voorspeld, en het is uitgekomen.

Nog even over de veiling volgende week

Ik begrijp dat mensen mij mails sturen met de vraag wat deze of die koi zal gaan doen qua prijs. Het blijft een onoplosbaar probleem, waar ik wel een antwoord op kan formuleren, maar waar ik mijlenver naast kan zitten.

Als je een tosai van deze kwaliteit wil aankopen, zal ik je een indicatie geven, waarvan je een bepaalde mate van zekerheid hebt om de tosai te bemachtigen. Het budget dat je mij moet geven om een scoringskans te geven ligt tussen de 400-500 000 yen ofwel tussen de 2800 en 3500 euro.

Hier zijn ALLE kosten inbegrepen. Hiermee bedoel ik dan aankoop - transport - quarantaine - BTW en alle eventuele andere kosten. Hier is NIET inbegrepen de kosten voor een extra seizoen mudpond, wat ik persoonlijk aan te raden vind.

Ik weet dat je van deze bedragen schrikt, maar het is nu eenmaal niet anders. Indien de koi goedkoper aangekocht wordt, zal dit ook medegedeeld worden. Het probleem zit hem echter wel in een eventueel extra verblijf in de mudpond.

De tosai moeten voldoen aan een bepaald bedrag vooraleer ze een jaar extra in de mudpond mogen blijven. Dit om voldoende plaats te houden voor de duurdere vissen. Nu is het zo dat de reglementering daarrond strenger geworden is, maar ik maak me sterk dat ik bij Momotaro nog het één en ander kan klaarkrijgen. Bij Sakai zijn de normen bepaald en hier kan ik niet bij afwijken.

Je kan ook afwachten en zien welke koi ik te pakken krijg, maar dan zullen de koi in principe duurder worden, vermits ik zelf de investering moet maken, en de risico's lopen. Zuiverder kan ik het toch niet zeggen, of wel ?

Wil je een bod uitbrengen, weet het mij te zeggen.

Veiling Momotaro

Veiling Sakai

Ik vertrek zondagmorgen en kom maandagmorgen in Japan aan. Ik ben zaterdag gewoon open van 11.00 uur tot 16.00 uur en volgende week zaterdag ben ik ook gewoon open. Hou er wel rekening mee dat ik zondag zeker niet aanwezig zal zijn.

Meer afbeeldingen

En John was er blij mee: afbeelding 1
En John was er blij mee: afbeelding 2
En John was er blij mee: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240