En plots waren ze daar

En plots waren ze daar

Ik dacht een rustige ochtend te hebben, samen met enkele klanten, maar plots kwamen ze allemaal samen om hun koi op te halen.

Bovendien waren het niet van de kleinste koi, en moest ik alle hens aan dek halen om alles zo goed mogelijk in te pakken.

Gelukkig helpen ze allemaal een handje, en als ze het niet doen, dan commandeer ik het wel even. 10 stuks in totaal werden netjes ingepakt, en ik hoop dat ze ook netjes zijn aangekomen.

Eerst en vooral gingen de Showa van Momotaro naar hun nieuwe bestemming. Ook deze waren zo goed als 2 cm gegroeid, het is toch eigen aan de Momotaro koi om flink vaart te maken in hun groei.

Ondertussen werd er ook tijd gemaakt om enkele koi te bekijken om eventueel aan te kopen, en één daarvan is deze kohaku van Taniguchi met het X-teken op de rug. Altijd mooi en bovendien is het een interessante jumbo tosai van een kweker waar ik persoonlijk een zwak voor heb.

Een koi waar ik al voor zorg van april 2014 is deze 75 cm grote sanke van Sakai FF. Een tikje secundair hi ontwikkelt op de neus is een vervelende zaak, maar kan makelijk opgelost worden mits een miniscule ingreep. Ze zal flink te eten krijgen, dat weet ik nu al, en in haar nieuwe verblijf zal ze zeker weer aan body toenemen en hopelijk ook aan lengte.

De kumonryu is van Masaki en heeft een begeerlijke huidkwaliteit. Iets meer sumi zou wenselijk geweest zijn, maar wat niet is kan nog komen met deze toverballen…misschien wel iets te veel zwart, wie weet.

Spannend evenwel is de Showa uit een Dainichi bloedlijn. Het sumi is van onberispelijke kwaliteit en de transformatie is positief te noemen. Een koi die ik heel graag op zou volgen….

Als je het druk hebt, vergeet je af en toe te filmen. Dat is me overkomen met de 3 koi die richting Doetinchem vertrokken. Hopelijk zal Guido het me vergeven, want ze waren weg toen ik besefte dat ik geen filmpje had gemaakt. Ik zet ze toch even op een rijtje:

De sanke met een speciaal patroon

Een veelbelovende ginrin karashigoi

De fantasierijke kindai Showa van Sakai

Het ga je goed in je nieuwe vijver….

De sandan kohaku van Sakai is een afstammeling van Magnum. Voor Ron een eerste stap in de richting van de hogere kwaliteits koi. Ik hoop dat ze zal beantwoorden aan de verwachtingen.

Tenslotte de laatste van de dag, een dijk van een sanke. “Wat een kanon” zijn de woorden die ik gebruik, en terecht, maar dat is ook in de realiteit zo. Het sumi begint lakzwart te worden, en de evolutie is meer dan goed. Het verwachtingspatroon is dan ook hoog gespannen, en misschien, heel misschien zal ze binnen enkele jaren eens mee kunnen dingen naar het allerhoogste.

Of ik de mensen kan overtuigen om toch eens een show mee te doen, weet ik niet, maar er zwemmen momenteel enkele 85 cm koi rond bij mijn klanten, die zeker kans hebben om de grootste prijs in de wacht te slepen die er is.

Probleem, ze hebben hetzelfde probleem als ik…we zijn helaas geen showkikkers…

Last but not least nog een filmpje van mijn Momotaro super vijver.. Kies maar uit, stuk voor stuk kleppers van jewelste....

Normaal ben ik van 10.00 tot 12.00 uur open, maar het werd zomaar eventjes 14.30 uur toen ik klaar was met alles,...en mijn pijpje was uit. Mensen, geef me toch even een seintje als je koi komt ophalen dan kan ik in ieder geval alles al klaarzetten. Niet verkeerd begrijpen, ik ben blij dat de koi naar huis gaan, maar als ik het voorbereidend werk al kan doen is de helft van het werk al gedaan...

Meer afbeeldingen

En plots waren ze daar: afbeelding 1
En plots waren ze daar: afbeelding 2
En plots waren ze daar: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137