Misschien een goed idee !

Misschien een goed idee !

Als je niet weet wat doen volgende week 23 en 24 april, kan je misschien eens naar de opendeurdagen gaan bij Zenkoi.

Mooie tuin, aanbod van koi, gastvrije ontvangst, wat wil je nog meer. Voor meer informatie kan je even naar hun facebookpagina gaan. Patrick en Joey zullen je zeker welkom heten...

Maar in Arendonk is het ook nog altijd te doen hoor ! Het leek rustig te worden, maar plotseling was het parkeerterrein volledig volzet. Mijn nieuw clubhuis werd aardig bevolkt, en de kritieken waren gunstig.

Enkele koi werden opgehaald, andere koi werden bekeken. Dirk kwam met zijn vrouw het voer ophalen dat al geruime tijd klaarlag, en tegelijkertijd ook zijn Showa van Momotaro 1603051.

Toen zijn vrouw echter de oshiba shigure van Okawa spotte, ging deze ook voor de bijl en zo gingen er weer 2 interessante tosai naar hun nieuwe thuis.

Een ander monument dat al enkele maanden overwinterde was ook klaar om naar zijn nieuwe habitat te vertrekken. Mijn peroonlijke lieveling van de grotere koi van verleden jaar blijft me nog steeds bekoren.

Ondubbelzinnig een sanke met toekomst, bijzonder speels patroon dat niet gelinkt kan worden aan een standaard uitgave, spannend als je de onderliggende verrassingen kunt inschatten, ja watte…

En niet te vergeten zwemt er nog een ginrin kohaku rond van de befaamde Momotaro ginrin reeks. Niet overdreven groot, maar wel overdreven mooi !

Leo is niet de man om zijn koi te laten zien, maar ik zou toch wel eens een aantal goede filmpjes willen zien van de koi die ondertussen zijn vijver bevolken. Ik denk dat je versteld zult staan.

Het is natuurlijk ook de moeite om enkele kanjers te bekijken die nog niet verkocht zijn. Daartoe behoort zeker en vast een toekomstige grootheid, namelijk de sanke 1510010. Hou deze in de gaten. Indien deze niet verkocht geraakt, zal ik ze graag nog 2 of 3 jaar bijhouden. Ze zal zeker de 80 cm grens passeren, en de kata sumi vlek die nu zichtbaar wordt zal tenslotte de sanke klaar maken voor een show.

En wat te zeggen over zijn maat die in dezelfde bowl zwemt. Wat een grandioze ontwikkeling laat deze sanke zien. Ze heeft een jaar stilgestaan omdat ze problemen had met de aanpassing, maar ik heb ze goed blijven verzorgen, en zie nu eens het resultaat !

Ik heb ze gekocht op de opensales bij Momotaro. De opensales was toen nog een mogelijkheid om goede koi aan te kopen voor redelijke prijzen. Dat gaat momenteel helaas niet meer. Dit was ze bij aankoop in februari 2013. Ze was toen nisai, nu is ze dus gosai en is ze aan haar inhaalbeweging begonnen.

Dankbaar werk is dit. Niet alleen de body evolueert gunstig, ook het hi is aan het verbeteren, maar vooral het sumi is lakzwart. Hopelijk wordt de kata sumi vlek die ze eerst niet had ook zo sterk, want dan zal ze nog meer stralen. Soms is het plezierig om te blijven vertrouwen in een bepaalde koi…

Zet er dan nog een fantastische sanke bij van Sakai FF en een Momotaro Showa, die beide trouwens ook al 2 jaar hier verblijven, en dan begrijp je misschien wat de koihobby zo mooi kan maken….Hier kan ik dus echt van genieten, en ik niet alleen ! De schuim op het water is niet van het water maar van de kwijl van de omstaanders...

Tijd voor de tancho. Wat moet je hier nog over zeggen ? Ik ga er geen moeite meer voor doen om ze te verkopen. Ze zijn nu éénmaal niet gewild, maar vraag me niet waarom ! Vandaag zijn ze nog te koop voor een gunstige prijs, morgen worden ze gewoon duurder !

Deze koi hebben geluk. Ze gaan naar een vijver waar liefde voor koi overheerst. Ik kan me geen andere vijver inbeelden waar de koi zo goed gedijen en ontwikkelen dan in de vijver waar ze nu naartoe gaan. Een doitsu van Shinoda, een Yamabuki van Izumya en een sanke van Sakai FF. 2 Voor de vrouw, eentje voor de man...iedereen gelukkig en zo zou het moeten zijn.

Bovendien kreeg ik nog een filmpje toegestuurd nadat ze in de vijver waren bijgezet. Bekijk het filmpje. Hier moet ik toch geen tekening meer bijmaken, of wel ?

Ik zie er een aantal grootheden zwemmen, die ondertussen al een eind boven de 80 cm zijn. Ik herken alle koi, en ik kan me nog precies herinneren de dag dat ze binnenkwamen….Wat een luxe…een oase van rust, geluk en liefde...

Wil je alle filmpjes van gisteren in één pakket zien, dat kan ook….Hier zie je alle filmpjes samen.

Meer afbeeldingen

Misschien een goed idee !: afbeelding 1
Misschien een goed idee !: afbeelding 2
Misschien een goed idee !: afbeelding 3
Misschien een goed idee !: afbeelding 4
Misschien een goed idee !: afbeelding 5
Misschien een goed idee !: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240