Enkele oude bekenden

Enkele oude bekenden

Het kan soms lang duren vooraleer je eens een update krijgt van koi, maar dan ineens komt het toch binnen. De update van vandaag is toch een update van koi die ik allemaal goed herinner.

Richard houdt van groot. De vraag is, wie niet natuurlijk, want de 3 G's zijn goed bekend in de hele koiwereld. (Goed, Groot en Goedkoop).  Het is een oncombineerbare samenstelling, maar het is wel bijzonder populair.

Wij zijn er toch een beetje voor gekend om een aantal serieuze jumbo in de wereld te zetten. Ik denk  niet dat we iets verkeerd zeggen als ik beweer dat het aantal koi met jumbo eigenschappen in grotere getalen bij ons te vinden zijn. Het aanbod is vrij omvangrijk en van goede kwaliteit.

Ik ben er altijd trots op als mensen bij Interkoi komen en zeggen dat ze dit bijna nergens te zien krijgen....dat maakt me trots, alhoewel ik niet weet of dit ook zo is, want ik heb weinig kennis van andere bedrijven.

Richard is één van die klanten die weinig op de voorgrond treden. Hij komt gewoonlijk eens of 2 keer per jaar naar Arendonk, want hij woont een heel eind af, maar ik zeg niets verkeerd als ik beweer dat dit een bijzonder trouwe klant is, waar ik veel respect voor heb en die ik altijd een warm hart zal toedragen. En gelukkig heb ik er zo meerdere !

De getoonde filmpjes zijn  niet van hoogstaande kwaliteit, want ik weet dat hij niet graag visjes bowlt, en ik veronderstel dat hij dit nu speciaal voor mij heeft gedaan. Ik ben er ook bijzonder dankbaar voor.

De codenummers heb ik niet meegekregen, dus is het even opzoekwerk voor mij. Bij de oudere koi is het wat langer zoeken, maar uiteindelijk vind ik toch altijd wat ik moet vinden. Ik zet ze even op een rijtje met een beetje uitleg, en ik begin met de oudste aankoop.

Sanke 1110011 is nu ook 11 jaar oud. Het getal 1 of 11 Is hier wel duidelijk aanwezig zie ik...symbolisch en ook mooi ! Als ik de sanke zie na zoveel jaar, herken ik haar dadelijk. Het vergde enig opzoekwerk, maar ik heb ze goddank gevonden in mijn archief 

Dit filmpje gaat terug tot november 2011. Op het certificaat staat 54 cm bij aankoop, maar er is mij geen maat doorgeven hoe groot ze nu is. Aan de bowl en de massa te zien, zou ik deze toch over de 80 cm inschatten. Ik ben toch verbaasd dat het sumi zo strak en intensief is opgeschilderd, het geeft een stevige indruk, en bovendien zie ik dat er toch een kata sumi vlek op de schouder is bijgekomen. Zo zie je maar dat het tijd nodig heeft !

Het volgende filmpje toont 3 koi samen en als ik ze zie, weet ik dat het een Momotaro, een Taniguchi en een Matsue is. Ja ik herken ze dadelijk. De showa is niet wat ik verwacht had qua ontwikkeling. Ik herinner me dat ik deze bijzonder fraaie eigenschappen toedichte, maar ze heeft niet gedaan wat ik verwacht heb.

Ik kocht deze aan als tosai van 42 cm en ze zag er bijzonder fraai uit. Bekijk het filmpje bij aankoop en oordeel zelf ! Indrukwekkend of niet. Qua lengte schat ik ze bijzonder groot in, want ik weet dat de sanke van Taniguchi die erbij zwemt 78 cm is, dus deze komt een heel eind boven de 80 uit volgens mij. Ze is nu in haar 8ste  levensjaar en ik herinner me dat het een bijzonder dure aankoop was. 

De kohaku van Matsue ziet er anders wel picobello uit. Ik heb geen betere film van deze ontvangen, dus moet je het met dit filmpje doen, maar de Matsue kohaku ziet er kwalitatief gelikt uit.  Deze had ik bij Narita aangekocht als tosai, en de grootte kan ik moeilijk inschatten, maar 70-75 lijkt mij een goede gok. Het beni ziet er voortreffelijk uit. Ze is nu juist 5 jaar. 

De Sanke is een ander verhaal. Deze kocht ik als mini tosai aan bij Taniguchi San en verkocht deze aan Michael. Als je goed kijkt zie je ze hier nog zwemmen in de bowl, helemaal onderaan in het begin.

Ze bleef in Japan in opdracht van Michael voor de opgroei. Nadien werd gevraagd om nog een jaar in Japan te laten wat ook gebeurde. Helaas kwam toen het vervelende nieuws van de Taniguchi koifarm, waarbij meerdere koi van zijn bestand werden geëlimineerd. De sanke was toen al in Arendonk, en had dus met de hele affaire niets te maken. Ze werd ook gekeurd in Arendonk en was gelukkig helemaal in orde.

Helaas verkoos Michael om deze sanke niet bij hem in de vijver te zetten, de echte reden is mij niet helemaal bekend, maar ik had veel vertrouwen in de sanke, en terecht zoals ik nu kan zien, want de evolutie is meer dan in orde. Datgene wat verwacht werd ontwikkelt zich voorbeeldig, namelijk het verschijnen van sumi en dan nog op de gewenste plaatsen.

Als je bedenkt dat het sumi helemaal afwezig was en nu doorzet, geeft me de voldoening dat je deze koi binnen enkele jaren niet meer terugkent. Ook qua bouw is ze zeker niet te verwaarlozen. Ik blijf het een geweldige sanke vinden. Geen afgewerkt model, maar een model met toekomst visie !  Het laatste filmpje dat ik gemaakt had is van april 2021 !

Een Tancho kohaku van Momotaro, bijna altijd succes verzekerd. Ik kocht een 10-tal van deze tancho begin 2020 en ze waren toen om en bij de 40 cm. Hij, want het waren mannelijke tancho is nu 60 cm, en ziet er voor mij meer dan gelikt uit. Wil je ze groot en goed, dan moet je bij Momotaro zijn voor de tancho, ik heb er goede ervaringen mee.

Waar ik bijzonder blij mee ben is de sanke van Sakai FF. Iedereen lachte me uit en verklaarde me voor zot toen ik de sanke mee naar huis nam. Iedereen twijfelde aan het sumi, en misschien terecht, want twijfelen is geen wereldvreemde eigenschap. Maar kijk nu eens naar dit fraai exemplaar, de explosie van het sumi dat ik gaandeweg de tijd beter en beter zie worden.

Het sumi wordt bijzonder krachtig om maar niet te spreken van het stevige beni van hoogstaande kwaliteit. Deze kocht ik aan in oktober 2019 en ze is nu 4 jaar en 78 cm. Laat ze zo maar komen, zo lust ik ze graag !

Tenslotte een combinatie filmpje van 3 koi samen die hierboven al getoond werden. Oh ja Richard, de bubbeltjes krijg je makkelijk weg met alcohol in een spuitbus. Simpel en effectief, ik hoop dan andere koikichi er ook van mogen genieten. Dank je in ieder geval voor deze update, ik ben er in ieder geval blij mee !

----------------------------------------------------------------------------------

Ik blijf de mensen via deze link nog even de aandacht vestigen op mijn verzoek betreft de helpende hand. Het doet me plezier dat er sommige mensen/handelaren zijn die een volledig vat hebben geschonken. Oprechte dank....

Ik ben zelfs verbaasd dat zowel Belgische en Nederlandse bedrijven dit initiatief ondersteunen, zelfs bedrijven waar ik het niet van verwacht had, maar het zal veel tijd in beslag nemen om het vooropgestelde doel te bereiken.

Ik hoop toch dat ik nog meer mensen in deze moeilijke tijden kan motiveren om toch een bijdrage te leveren aan deze actie.

De stand van de rekening voorlopig bedraagt 2816 euro momenteel

 

Meer afbeeldingen

Enkele oude bekenden: afbeelding 1
Enkele oude bekenden: afbeelding 2
Enkele oude bekenden: afbeelding 3
Enkele oude bekenden: afbeelding 4
Enkele oude bekenden: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wiechert

555


Richard

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml